Katarzia na letošní Red Bull Music Academy

Katarzia na letošní Red Bull Music Academy

22. 03. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Red Bull Music Academy se v září vrací do svého domovského města – Berlína. Atmosféru jubilejního 20. výročí jejího založení na vlastní kůži zažije 61 hudebníků ze všech koutů světa a po čtyřech letech bude mít svého zástupce i česká a slovenská hudební scéna. 
Rozmanitá sešlost
Letošní edice Red Bull Music Academy proběhne od 8. září do 12. října 2018 a účastnit se jí budou muzikanti reprezentující 37 národů, jako Keňa, Jižní Korea, Mexiko, Kanada, Filipíny, Rusko, Nový Zéland, Španělsko, Turecko nebo Brazílie. Českou a slovenskou hudební scénu pojede reprezentovat Katarína Kubošiová alias Katarzia. Slovenská textařka a producentka žijící v Praze má ambice své hudební působení neomezovat pouze na Českou republiku a Slovensko, ale oslovit i posluchače v zahraničí.

RBMA Berlin

Red Bull Music Academy oslavuje hudbu ve všech jejích podobách. Mezi mnoha hudebními žánry a styly tak na letošním ročníku najdeme elektronickou hudbu z Japonska, IDM z iránské nezávislé klubové scény, Afro-future taneční muziku z jižní Afriky, experimentální hip-hop z Německa, nigerský neo-soul, gruzínský drone, industriální techno z Polska, post-punk z USA a mnoho dalších. 

Nové zkušenosti, nové obzory
Katarzia skládá své texty ve slovenštině. Častější setkávání se zahraničními muzikanty a cesta za oceán na jazzový festival v New Yorku jí ale otevřelo oči: „Kdysi se mi zdála idea působení v zahraničí absolutně nereálná a naivní, dnes už to vidím jinak a možná i díky Red Bull Music Academy naberu více odvahy začít tvořit v angličtině. Cítím se připravená a mám pocit, že tam mohu něco přinést,” vysvětluje Katarzia své pohnutky se na Red Bull Music Academy přihlásit a hned dodává: „Velmi se těším na muzikanty a lidi, které na Red Bull Music Academy potkám. Očekávám, že spolu poskládáme bombastické hity a bude to přínosné nejen v oblasti hudby, ale i lidsky. Doufám, že se nám podaří navázat dlouhodobější pracovní vztahy a nastartovat tak mezinárodní spolupráci, která pro muzikanty ze Slovenska není až tak běžná.”

Katarzia

Zkušenost s hudebním workshopem má Katarzia v komornější podobě již z roku 2015, kdy byla jednu z účastnic česko-slovenského Red Bull Music Academy Bass Camp v Praze. Jednalo se o zmenšenou podobu velké Akademie pro 15 lokálních hudebníků. Přednášky v Praze měli například Thundercat, Dorian Concept nebo Never Sol.

Katarzia se v Berlíně dostane do společnosti stejně naladěných lidí, s nimiž bude moci sdílet své zkušenosti, nápady, čerpat od nich inspiraci a navzájem se od sebe učit. To vše za přítomnosti renomovaných hudebních hvězd, které povedou různě zaměřené workshopy. Na účastníky mimo jiné čeká i zkušenost s nahráváním v super moderním nahrávacím studiu.

Po celý měsíc bude v klubech po celém městě probíhat festival plný koncertů a klubových nocí, které budou otevřené veřejnosti. Na jednom místě se tak potkají významní muzikanti s novou generací, aby se od sebe navzájem učili a oslavovali hudební minulost, současnost i budoucnost.  

Red Bull Music Academy boří hranice
Red Bull Music Academy je celosvětovým projektem, jehož cílem je propagovat, podporovat a rozvíjet hudební tvořivost. Nabízí nové pochopení hudby a pohled na ni. Spojuje a propojuje různé hudební žánry i hudební generace. Za dobu její existence se na ní v rolích lektorů a mentorů vystřídalo mnoho významných osobností hudebního průmyslu, jsou jsou Bob Moog, Brian Eno, Nile Rodgers, Steve Reich a Kim Gordon, ale také Giorgio Moroder, Erykah Badu, Bootsy Collins, MF DOOM, Richie Hawtin, Tony Allen, Q-Tip, Sly & Robbie, Chuck D, M.I.A., James Murphy nebo Moodymann. Mnozí jeho absolventi se stali vedoucími osobnosti svých žánrů a mezi ně patří například Flying Lotus, Hudson Mohawke, Ninu Kraviz, Eviana Krista, Mumdance, Natalii Lafourcade, Jamieho Woona, Katy B nebo Jackmaster. 

Sledujte
http://www.redbull.cz/hudba

Dodal: Jana Kalinova, Nedori
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika