Kráska v nesnázích

Kráska v nesnázích

08. 09. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (1)
V kinech od 7.9.: Nový český film Jana Hřebejka v hlavní roli s Aňou Geislerovou.
Kráska v nesnázích

Stejně jako předchozí film Jana Hřenejka Horem Pádem tragikomedie zasazená do současnosti. Jako v každém jeho filmu nabídne hvězdnou přehlídku hereckých výkonů: hlavní role hrají Anna Geislerová, Jana Brejchová, Emília Vášáryová, Jiří Schmitzer a Josef Abrhám.

Marcela je v Kristových letech. Její manželství je v krizi, funguje pouze na vzájemné sexuální závislosti. Rok po ničivých povodních v roce 2002 se s rodinou vlečou i finanční problémy. Dům s autodílnou je v dezolátním stavu. Marcelin manžel Jarda řeší situaci prací pro zloděje aut. Marcela se bojí o budoucnost sebe i svých dětí a od Jardy odejde.
Nastěhuje se k matce. Staré konflikty mezi Marcelou a matčiným manželem Richardem přerostou v psychický teror, jehož cílem jsou stále častěji děti. Jardu mezitím zatkne policie za podíl na krádeži auta.
Marcelina situace se zdá bezvýchodná.
Okradeným majitelem auta je v Itálii žijící Čech Evžen. Po prvním setkání a nedorozumění na policii se Marcela s mnohem starším mužem sblíží.
Zdánlivě bezvýchodná situace se tak mění v nadějeplný život s kultivovaným, bohatým a hlavně hodným mužem. Jsme ovšem v v prvním desetiletí 21. století, a tak se příběh vyvíjí jako v červené knihovně jen zdánlivě…

foto


Ve filmu zazní několik nových skladeb od Glena Hansarda, vůdčí osobnosti irských Frames, známého z filmu Commitments. Dále ve filmu vystupuje se dvěma skladbami fenomenální písničkářka Radůza, která pro film zhudebnila i stejnojmennou báseň Roberta Gravese.

Komedie – drama / ČR / 2006 / 120 minut /

Režie: Jan Hřebejk
Scénář: Petr Jarchovský
Kamera: Jan Malíř
Hrají: Anna Geislerová (Marcela), Jana Brejchová (Marcelina matka), Jiří Schmitzer (Marcelin otčím), Emília Vašáryová (tchýně), Josef Abrhám (Evžen), Roman Luknár (Marcelin manžel), Jiří Macháček (právník), Radúza (Radůza), Jan Hrušínský (majitel domu/kněz)

web
trailer
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
krysa
22. 09. 2006 | 13:06:46
+0 | -0
je libovej, jdete na to :)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika