Podzimní sezónu na Flédě odstartují taneční ikony Booka Shade

Podzimní sezónu na Flédě odstartují taneční ikony Booka Shade

25. 07. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Berlínské duo Booka Shade otevře se svou live show novou sezónu na Flédě. Německé tech-housové star přivezou 14. září do Brna aktuální desku Cut The Strings a další EP´s. Spolu s věhlasnými hity připraví vzácnou taneční galashow, která shrne více než dvě dekády společné tvorby. 
Vstupenky budou k dostání od 25. 7. 10:00 na webu GoOut.cz a SMSTICKET, dále také v Indies a Hostelu Eleven v Brně.

Booka Shade

Album Cut The Strings znamená pro Booka Shade návrat k původnímu dřevnímu zvuku. „Musíte si najít svůj hudební jazyk, který je rozpoznatelný. My se tou deskou snažíme říct, že jsme zpátky. Přicházíme s novou energií, novými cestami jak mluvit tímhle naším jazykem. Posouváme ho zase o kus dopředu,“ vysvětluje Kammermeier pro Futuremag. Na nahrávku navazují další dvě EP. Již vydané Quantum Leap v srpnu doplní Dissonanza. Zejména ono dokládá snahu o neustálé hledání cest. „Cílem bylo zkusit něco úplně nového. EP jsme postavili na zvláštních riffech a disharmoniích,“ dodávají oba členové dua. Na jedné straně tak Booka Shade vychází z bohatých hudebních kořenů. Ty se však s každou nahrávkou rozrůstají do nových dosud neslýchaných útvarů.

Walter Merziger a Arno Kammermeierem se potkali ve škole. Spojila je touha tvořit muziku a dosáhnout tak úspěchu. Jejich první hudební pokusy se váží k 80. létům. Až následující dekáda jim však přinesla společného životního partnera – techno. „Vydávali jsme tracky, jak to jen šlo. Na začátku nultých let jsme založili spolu s kamarádem Philippem Jungem (aka M.A.N.D.Y.) label Get Physical. Tehdy jsme se začali naplno věnovat pouze Booka Shade a jejich zvuku,“ popisuje Kammermeierem začátky současné kariéry. Jejich vydavatelství se od těch dob zařadilo mezi jednu z nejuznávanějších berlínských hudebních platforem.

Debutové album Memento (2004) znamenalo pro Booka Shade prakticky okamžitý pozitivní ohlas. Ocenění od Resident Advisoru i dalších tanečně laděných portálů vyneslo pozvánky na akce a festivaly první kategorie od Lollapaloozy po Tomorrowland. Následná deska Movements (2006) úspěch ještě posílila a potvrdila tak neochvějnost nově nabytého ocenění dua. Booka Shade vychvalovala média jako Pitchfork, BBC nebo Clash Magazine. To vyšlapalo cestičku k dalším pěti úspěšným řadovým deskám, včetně aktuální Cut The Strings (2018). Kromě nich vydala Booka dalších několik desítek singlů, EP a nespočet oblíbených remixů (např. Moby, The Knife, Depeche Mode či Moderat).

Dodal: Sabina Coufalová, klub Fléda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BOOKA SHADE

Pátek 14. 9. 2018
Vystupují:
Booka Shade Live (DE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika