Christina Aguilera vystoupí 7.12. v Praze

Christina Aguilera vystoupí 7.12. v Praze

12. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zpěvačka Christina Aquilera vydává v těchto dnech nové album, které v prosinci představí v Sazka Aréně.
Christina Aguilera je jednou z nejuznávanějších zpěvaček posledního desetiletí. Po celém světě prodala více než 25 milionů desek a čtyři její singly dosáhly na první příčku hitparády časopisu Billboard Hot 100. Aguilera rovněž obdržela tři ceny Grammy, jednu cenu Latin Grammy a dvě její alba se dostala mezi pět nejprodávanějších ve Spojených státech. Aguilera také spolupracovala s mnoha slavnými umělci včetně Herbie Hancocka, Andre Bocelliho a Seana "Diddy" Combse.
Christina se narodila 18.prosince 1980, první zkušenosti se zpěvem si odbyla coby šestiletá, jako účastnice nejrůznějších soutěží, hledající nové talenty. Za asi největší úspěch z této doby (1992) můžeme považovat účast v dětské show "The New Mickey Mouse Club", vedle Justina Timberlakea, Britney Spears nebo JC Chaez. V roce 1994 se Christina odebrala do Japonska, aby s místní popstar, Keizo Nakanashim natočila duet "All I Wanna Do". O čtyři roky později se vrací do USA natočit skladbu "Reflection" pro Disneyho "Mulan", a právě tato píseň ji později usnadní jednání o nahrávací smlouvu se společností RCA. Debutová deska nesoucí zpěvaččino jméno vychází v létě roku 1999. Skladba "Genie in a Bottle" pět týdnů bodovala v hitparádách a nahrávky se prodalo celkem 8 milionů kopií. Následující singl "What a Girl Wants" pomohl Christině například k vystoupení v Bílém Domě a ceně Grammy v kategorii "nejlepší nový umělěc". Následovaly další úspěšné singly "I Turned To You" a "Come on Over Baby".
V roce 2000 se Christina, kterou ovlivnil boom latino popu, odhodlala k odvážnému kroku - přestože neuměla španělsky, natočila album v této řeči, slova se pak, vzhledem ke svému jazykovému handicapu, učila foneticky. Výsledkem se stala deska nazvaná "MI Reflejo", následovaná vydáním dalšího počinu "My Kind of Christmas", obě nahrávky se velice dobře prodávaly a upevnily zpěvaččin stále vzrůstající úspěch. O rok později pak Christina dobila hitparády jednorázovým projektem se zpěvačkami Pink, Myou a Lil` Kim, se kterými přezpívala skladbu "Lady Marmalade" z dílny Patti LaBelle. Následovala kolekce jejích ranných skladeb a demo nahrávek s názvem "Just Be Free".
Rok 2002 je ve znamení nové nahrávky "Stripped", kterou však kritika přijala s rozdílnými názory. Na fotkách a v klipech ("Dirty") se pak Christina představila jako provokující dospělá žena, které nechybí sex-appeal. Zpěvaččinu křehkou podobu pak zastupoval obrovský hit "Beautiful".
Současná novinka nazvaná "Back To Basics" vychází jako dvojalbum a je v pořadí třetím Christininým řadovým počinem. Nahrávka je silně inspirovaná hudbou ´20 a ´30 let a hudebními vzory z Christinina mládí, mezi které patří Billie Holiday, Otis Redding, Etta James nebo Ella Fitzgerald, a to vše řádně vyvedené v nejnovějších hudebních trendech současnosti. O zvuk se postarali především dvě producentská esa: Linda Perry a DJ Premier, který mj. stojí i za prvním singlem z alba s názvem "Ain`t No Other Man". Ten se okamžitě usídlil na předních příčkách hitparád!
Aguilera, která je jednou z nejznámějších bojovnic proti nemoci AIDS, se účastnila projektu losangeleských umělců "Whats Going On?", kteří společně bojují proti této smrtelné nemoci. V roce 2004 se Aguilera stala novou tváří kosmetické firmy MAC a také byla jmenována mluvčí MAC AIDS Fund. V roce 2005 se zapojila do osvětové kampaně organizací YouthAIDS a ALDO. Aguilera rovněž sponzoruje a aktivně spolupracuje s ženským centrem a azylem v Greater Pittsburghu pro týrané ženy a děti.

www.christinaaguilera.com

Christina Aquilera


CHRISTINA AGUILERA - BACK TO BASICS TOUR 2006

Listopad
17. - SHEFFIELD, Hallam FM Arena
20. - BELFAST, Odyssey Arena
21. - DUBLIN, The Point
23. - MANCHESTER, MEN Arena
24. - NEWCASTLE, Metro Radio Arena
26. - BIRMINGHAM, NIA Arena
29. - LONDON, Wembley Arena
30. - LONDON, Wembley Arena

Prosinec
2. - ROTTERDAM, Ahoy
3. - ANTWERP, Sportpaleis
5. - FRANKFURT, Festhalle
6. - PARIS, Bercy
8. - OBERHAUSEN, Oberhausen Arena
11. - HAMBURG, Color Line Arena
13. - STUTTGART, Schleyerhalle
14. - ZURICH, Hallenstadion
16. - VIENNA, Stadthalle
17. - PRAGUE, Sazka Arena

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika