Reportáž z Shutdown festivalu - Release your mind

Reportáž z Shutdown festivalu - Release your mind

16. 08. 2018  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Rakouská agentura Revolution event naplánovala na sobotní odpoledne druhý ročník akce - Shutdown festival. V areálu kolem neaktivní nukleární elektrárna byly připravené pro návštěvníky 4 scény - Hardstyle Mainstage, Hardcore Stage, Uptempo Stage a Raw Stage. Každá ze zmíněných scén lákala nejedním zvučným jménem.
Neaktivní nukleární elektrárna v Dolním Rakousku ve městě Zwentendorf byla dějištěm druhého ročníku jednodenního harderstyles festivalu Shutdown (pozn. redakce bez možnosti kempování). Tento ročník, kterého se účastnilo 10.000 návštěvníků, byl beznadějně vyprodán pár dní před začátkem festivalu (Pozn.: Lístky byly v prodeji od března za cenu € 69 (včetně poplatků) www.shutdownfestival.at/de/tickets). Na sobotu vyšlo nádherné festivalové počasí, a ten kdo se festivalu účastnil, rozhodně nelitoval.

Shutdown festival 2018
 
Budova neaktivní nukleární elektrárny byla postavena v roce 1972, ale nikdy nebyla uvedena do provozu. Je někdy označována, jako pomník jaderné energetiky v Rakousku („Atomkonserve Zwenti“). Měla mít jeden reaktor s výkonem 730 MW. 
Pozn.: Pro technické typy mám příslib, že v roce 2019 by měly být součástí festivalu i organizované prohlídky elektrárny.

Shutdown 2018
 
Festival, i když je na svém počátku, tak se organizačně dost snaží. Oddělení vstupů pro organizované zájezdy od vstupu pro ostatní návštěvníky, ztráty a nálezy a stánek s festivalovým oblečením byly samozřejmostí. Nechyběl dostatek stánků s občerstvení, takže nikdo netrpěl žízní ani hlady. Nakonec festival vynikal speciálním systémem pro placení – čipovým náramkem, který se dal kdykoliv a bez problémů dobít. Malou vadou na kráse byly chybějící Locker Boxy a rychlost obsluhy na barech. Ale to už byly jen drobnosti.

Shutdown festival 2018
 
V sobotu panoval hodně horký slunečný letní den. Stihnout všechny zvučná jména během dvanácti hodin festivalu je skoro nadlidský úkol. Kdo jel na festival s tím, stihnout co nejvíc DJ´s podle plánu udělaného doma, tak se mohlo stát, že byl poměrně dost zklamán a nejsem si jist, jestli si to i užil podle svých představ.

Shutdown festival 2018

Všechny stage, byly rozumně uspořádány a přejít mezi nimi nebyl zas až takový problém. Jediný problém byl vybrat si tu správnou, protože se našlo pár časových úseků, kde jsem chtěl být v jeden okamžik na všech 4 stage. Revolution event si při sestavní line-up dali tento rok opravdu záležet.
 
Hardstyle Mainstage: Noisecontrollers, Coone, Da Tweekaz, Atmozfears, Max Enforcer, Frequencerz, Radical Redemption, Adrenalize, Sub Zero Project, Scale MC Villain
 
Hardcore Stage: Evil Activities, Art Of Fighters, Miss K8, Tha Playah, Noize Suppressor, The Sickest Squad, Partyraiser, Furyan, Andy The Core, Lady Dammage, I:gor, Poley Tight, Ken K, Artheist MC Tha Watcher
 
Uptempo Stage: The Speed Freak, Angernoizer, Sjammienators, Sativa, Hyrule War, Repix, Cyclon, Peacock Records DJ-Team, Offensiva Hardstyle DJ Team MC Syco
 
Raw Stage: Phuture Noize, Deetox, Sub Sonik, Bass Chaserz, D-Sturb, Act of Rage, Existenze, Tom Aitch, Delete, Requiem MC Nolz

Shutdown 2018 lien up
 
Jak sami vidíte, line-up byl opravdu hodně nabitý a pestrý. Opravdu bylo z čeho vybírat. Stejně tak jako loni, tak i letos posledních 15 minut patřilo The Endshow. Nebyla tak spektakulární jako ta na DefQon.1, ale zase nebyla jedna z těch nejmenších. Určitě bylo na co se dívat.

festival Shutdown 2018
 
Po hudební stránce jsem byl oproti loňskému ročníku výrazně spokojen. Rakušané se organizačně snažili dotáhnut festival na dost vysokou úroveň. Důkazem toho byl i během prodeje lístků probíhající ambasadorský program, díky němuž šlo zakoupit výhodněji vstupenky. Odměny v programu byly velice zajímavé od parkovacího lístku, přes volný vstup na festival, poukázky na konzumaci až k prohlídce elektrárny nebo dokonce večeře s Frequencerz.
 
Naše společná autobusová výprava, které se účastnilo celkem 59 lidí (což je o 65% /23 osob/ víc než loni), se vydařila i tentokráte. Troufám si tvrdit, že ta letošní byla ještě více spořádaná, než ta loňská (pozn. Ta loňská byla hodně poslušná). Díky všem z autobusu co přispěli svým chováním k tak dobrému pocitu ze zájezdu! Příští rok bych jel bez váhání určitě znova!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SHUTDOWN

Sobota 11. 8. 2018
Vystupují:
Coone, Max Enforcer, Frequencerz, Artheist, D-Sturb, Existenze, Scale, Sub Sonik, Sub Zero Project, Phuture Noize, Radical Redemtion, Tom Aitch, Miss K8, The Playah, Noize Suppressor, Furyan, Lady Dammage,Peacock Record DJ Team, Poley Tight, The Sickest Squad, Repix, Villain, Mc Syco, Mc Tha Watcher.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika