Jeremy Loops po úspěchu na Colours vystoupí v Praze

Jeremy Loops po úspěchu na Colours vystoupí v Praze

02. 09. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeho energický a živelný koncert vzbudil na letošním festivalu Colours of Ostrava obrovský ohlas a roztančení diváci jej nechtěli pustit z pódia... Nyní se charismatický jihoafrický písničkář Jeremy Loops vrací do České republiky, kde zahraje 12. února 2019 v pražském Lucerna Music Baru. Jeho vystoupení s kytarou, loopem a doprovodnou kapelou neberou žánrové hranice vážně - přelévají se od popu, k rocku, folku, hip hopu, beatboxu nebo reggae.
Díky prolínání živé hudby se zvukovými smyčkami se celý večer mění ve velkou spontánní jam-session. Koncert uvádí Colours Selection. Vstupenky budou v prodeji od 7. září 2018, 10.00, v síti GoOut za 550 Kč (https://goout.net/cs/koncerty/jeremy-loops/ruxed). Více informací na www.colours.cz.

Jeremy Loops

Jeremy Thomas Hewitt pochází z Kapského města a jen těžko se také mohl ubránit infekčním jihoafrickým tanečním rytmům, útočícím nejvíc, když do rukou bere harmoniku, ukulele nebo banjo. Je působivé sledovat, jak je dokáže naživo prohánět loopem a brát přitom do úvahy, že má okolo sebe spoluhráče (raper Motheo Moleko, saxofonista Jamie Faull aj.) a před sebou davy lidí, vytvářející stále populárnějšímu Jeremymu nadšený sbor. 

Po ukončení university se nechal najmout na jachtu a procestoval půlku zeměkoule. S sebou si vzal kytaru a loop a když se vrátil, netrvalo to dlouho a jeho skladba Down South se v Jihoafrické republice stala číslem jedna na iTunes, dostal pozvání na velké festivaly a za své energické koncertní show získal v roce 2014 cenu MK Award. Debutové album Trading Change mu pak pomohlo upevnit pozici doma i ve Spojených státech a v Evropě. 

Zvýšené popularity využívá velmi sympatickým způsobem: s přáteli založil ekologickou organizaci Greenpop sázející stromy před školami, sirotčinci a komunitními centry a bojující proti k přírodě necitlivému odlesňování. Nejprve v Jihoafrické republice, pak v Zambii a dnes i jinde ve světě vysadil Greenpop na desítky tisíc stromů. “Doufám, že v určité chvíli se každý podívá na svět okolo sebe a začne se ptát. Nejsem zastáncem drastických změn. Musíme být realističtí, dělat menší změny, které když se sečtou, pak budeme žít zelenější život,” popsal svou životní filosofii Jeremy.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

JEREMY LOOPS

Úterý 12. 2. 2019
Vystupují:
Jeremy Loops (JAR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika