Djedjotronic strhne Echoes novou vlnou francouzského elektra

Djedjotronic strhne Echoes novou vlnou francouzského elektra

18. 09. 2018  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hvězda nastupující generace francouzského elektra Djedjotronic vystoupí v Brně. Člen věhlasného labelu Boys Noize zavítá 26. října v rámci festivalu Echoes na Flédu. Autor rytmicky pestrého techna sem přiveze své debutové album R.U.R. Jeho retrofuturistický námět je inspirován tvorbou Karla Čapka.
Talentovaný DJ a producent Djedjotronic je jedním z nejvýraznějších interpretů nové generace francouzského elektra. Je také členem věhlasného německého labelu Boys Noize. I díky němu aktuálně tvoří v Berlíně. Okolní vlivy se odráží v Djedjotronicově dystropické, někdy až industriální muzice. Jeho tracky cíleně narušují zajeté mantinely tanečního žánru. Přitom však autor reflektuje bohaté kořeny svého francouzského hudebního domova. „Je to jako velká rodina se společnou vášní a vlastními duchy z minulosti,“ přiblížil. 
 

Do Brna Djedjotronic přiveze svou dlouhohrající prvotinu R.U.R. Francouzský producent na ní rozvíjí futuristickou vizi vztahu lidí a strojů, která trochu paradoxně vychází z velkého díla české minulosti. Stejnojmenná hra Karla Čapka z 20. let minulého století reflektuje podstatu lidské humanity. Čapek v ní mimo jiné světu poprvé představil slovo „robot“. Djedjotronic na tomto základu sestavil svou dosud zvukově nejvyspělejší kolekci. Album o jedenácti skladbách vychází 14. září pod hlavičkou Boys Noize. Objeví se na něm také dva hosté, vokalisti Douglas McCarthy a Nitzer Ebb.

Jeremey Cottereau začínal s hudbou v prostředí kytarovek nultých let. Pseudonym Djedjotronic a s ním i celá elektronická kapitola Cottereauova života se píše zhruba od roku 2007, kdy vyšlo jeho debutové EP Turn Off. S rozšiřováním internetu a platforem typu Myspace se tehdy zvedá silná vlna elektronického revivalu. Nastalá situace hudebníkům umožnila postupně rozmazávat hranice mezi mainstreamem a undergroundem. „Lidé dneska přijímají elektro stejně, jako to dělají s popem,“ vysvětlil Cottereau. Na tento fakt zareagovalo i vydavatelství Boys Noize, které vzniklo kolem stejnojmenné elektro hvězdy z Německa.

Label tehdy započal právě přes internet spojovat netradiční elektronické producenty, jako je Djedjotronic, a otevřel tak nový posluchačský prostor. „Byl jsem fascinován možností, dělat si všechno podle svého,“ popsal Cottereau své tvůrčí začátky. První nahrávkou pod hlavičkou Boys Noize pro něj bylo EP Dirty & Hard (2009). Následovaly nahrávky Bit This Thin (2010) nebo Kaiko (2013). Kromě toho vydal francouzský hudebník řadu singlů a kolaborací (třeba s Miss Kittin nebo Cardopusher). Remixoval pro Depeche Mode, Tigu, Boys Noize, UNKLE a další. Působil také u dalších vydavatelství jako je Zone, Level75 nebo Ed Banger. V Česku vystoupí Djedjotronic poprvé od roku 2016, kdy hrál v pražském klubu Storm. Kromě řady klubů v Paříži, Berlíně a Londýně se představil třeba na španělském Sónar festivalu nebo Red Bull Music Academy.

Festival elektronické hudby ECHOES pravidelně pořádá klub Fléda. Jeho cílem je představovat nejaktuálnější zahraniční projekty ale také nadějné talenty české elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.

Dodal: Sabina Coufalová, klub Fléda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ECHOES: DJEDJOTRONIC

Pátek 26. 10. 2018
Vystupují:
Djedjotronic (FR)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika