Aphrodite opět v Čechách

Aphrodite opět v Čechách

13. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
Další pokračování oblíbené akce Let It Roll, tentohrát na Harfě, ve středu 27.9. 2006. Abyste si udělali představu o tom, co všechno má DJ a producent Aphrodite za sebou, přinášíme vám jeho profil.
Každý kdo se alespoň trochu zajímá o drum’n’bass, už o něm určitě slyšel. Anglický DJ a producent Aphrodite patří k veteránům dnb scény a byl u toho, když jungle zapouštěl na ostrovech své kořeny. V Čechách už několikrát vystupoval – naposledy před rokem v pražské hale Harfa. Svým jump-up setem vyhecoval publikum k nadšeným tanečním kreacím a i tentokrát přijíždí, aby pořádně zatopil. Zahraje ve středu 27. 9. na dalším pokračování akcí Let it Roll. Kromě něj vystoupí na Harfě spousta kvalitních dnb a reggae DJs a MCs /Muffler /fin/, MC Det /uk/, MC Hunter D /uk/, Ebola /fr/, MC Ardimann /it/, Suki /t2b/, Kyanid /dvoika.troika/, P.no /it/cz/, MC Lord Bitum /fr/, YT /uk/, Irie Steppaz /de/, Ghetto Youths /sk/, Prosound, Roccaflex, Showstaarzzz/. Na stránce www.letitroll.cz si můžete poslechnout hudbu od umělců, kteří na Let it Roll vystupují.

Gavin King aka Aphrodite je jedním z těch, kteří natrvalo změnili tvář ostrovních zlámaných rytmů. Jeho hyperpočetná diskografie se počítá na desítky singlů, přičemž první z nich sahají až hluboko do začátku devadesátých let.

V roce 1991 se svými přáteli Claudio Guissanim a QED zakládají producentský tým a zároveň label zvaný Urban Shakedown. Už jejich první release „Do It Now“ a „Assassinator“ znamenal zásadní průlom do breakbeat hardcore scény, ve kterém nešetřili ameny, funky smyčkami ani sirénami. Po následném „Bass Speaker“ oslovili také Mickeyho Finna, se kterým vytvořili jejich první společný produkt „Some Justice“ (a především jeho Concrete Jungle Mix z roku 1992), který byl absolutní bombou, stal se nehynoucí hymnou a zároveň jedním z prvních drum’n’bassových hitů vůbec. Na velký úspěch navázali dalším dnes již klasickým kouskem „Bass Shake“ a poté Gavinovi již nic nebránilo založení jeho vlastního labelu.

dj Aphrodite


Label dostal jméno Aphrodite (které Gavin začal používat při rezidenci ve stejnojmenném klubu) a v roce 1993 na něm vyšel první singl „Raw Motion“. Po dalších trefách do černého („We Enter“, „Cocaine“) zakládá v roce 1994 projekt Amazon II, jehož členem je taktéž Tony B. Pod touto hlavičkou vydávají chlapíci „Deep In The Jungle“, a hlavně dvě obrovské raně-hardstepové pecky „Beat Booyaa“ a „Bass Lights“. Mezitím si Aphro odskakuje k zavedenému labelu White House, kde vydává „Calling All The People“, a také k labelu Liquid Wax, kterému šéfuje DJ Phantasy, s jejich společným trackem „Open Your Mind“ pod pseudonymem Urban Wax. Zakládá také sublabel Aladdin pro jeho společné počiny s QED. V roce 1995 pak Gavin produkuje další stylotvorné hardstepové skladby, z těch nejznámějších „Bomber“ na Aphrodite Recordings nebo skvělý návrat Urban Shakedown „Arsonist“ / „Some Justice ‘95“ spolu s DBO Generalem.

Následujícího roku pak Aphrodite s Mickey Finnem zakládají legendární drum`n`bassový label Urban Takeover. Prostřednictvím jedničky „Bad Ass" světu představují nový subžánr: jump-up, který je charakteristický jednoduchým beatem provázeným o polovinu pomalejšími hip-hopovými samply a originální vesele se honící basu. Na tomto labelu i nadále vycházejí další klasiky žánru, a to i hostům jako Special K nebo Mulder, přičemž neusínají ani labely Aphrodite („Listen to the Rhythm Flow“, „Music’s Hypnotising“, „Wikki Wikki Plate“) ani Aladdin („Woman That Rolls“, „Summer Breeze“). Směrem do let 1997/98 se také ubírá jeho remixérská činnost, mezi nejznámější „oběti“ patří A Tribe Called Quest, Moby, Moloko, Blackstreet nebo Apollo 440.

V roce 1999 Aphrodite vydává své první stejnojmenné album, které dosahuje velkého úspěchu i na americkém trhu a zajišťuje mu celosvětovou popularitu. Po další početné várce singlů („Fanfare“, „Hoochie“ featuring Schooly D.), mu vychází v roce 2002 druhé album „Aftershock“, ve kterém definitivně nabourává zavedené jump-upové postupy a dává větší prostor hip-hopovým, ragga a funky vlivům. Singl „All Over Me“, na kterém exceluje Tenor Fly, se stal jedním z nejhranějších drum’n’bassových singlů vůbec.

O rok později vychází na značce Spun Records mixované CD „Urban Junglist“. Po jednoroční odmlce, kterou Gavin věnoval turné po světě, o sobě v roce 2003 znovu dává vědět „Fanfare“ remixem a taktéž novinkou „Twilight“. Poslední novinkou v jeho diskografii je album „Overdrive“, které vyšlo v roce 2005 na labelu Feed.

www.aphro.co.uk


3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kovboj
27. 10. 2009 | 00:31:27
+0 | -0
ty jsi srac.. aphrodite to sekal jeste kdyz ty jsi pasl na kopecku mravenecky ty joudo... UK jungle rulezz! xD
speed
26. 02. 2008 | 08:36:08
+0 | -0
aphrodite jsou ¨super...prostěmazec

bordo
07. 02. 2008 | 21:27:37
+0 | -0
je to srac
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika