HVOB ozáří brněnský Špilberk

HVOB ozáří brněnský Špilberk

25. 03. 2019  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ikony aktuální elektronické scény HVOB se vrací do Brna v královském stylu. Tvůrci nezaměnitelných electro-popových tracků představí nové album ROCCO 17. května na nádvoří hradu Špilberk. Podmanivé rakouské duo zde v doprovodu živých bicí odehraje jeden z prvních velkolepě pojatých koncertních setů s bohatou vizuální show. Legendární moravská pevnost tak po vystoupení Jana Blomqvista zažije další taneční večer.
Duo HVOB (Her Voice Over Boys) přichází po dvou letech s novou dlouhohrající nahrávkou. Dvojalbum ROCCO je přehlídkou zdravého uměleckého sebevědomí, které projekt nabral během necelých sedmi roků existence. „Jako u dvou předcházejících desek jsme i u této zvolili konceptuální přístup. ROCCO nabízí 13 svébytných, dramaturgicky však propojených vyprávění o odcházení, loučení se, ale také o nových začátcích,” přibližuje rakouská dvojce pojetí desky, která premiérově vychází na věhlasném labelu PIAS. Album také představuje umělecký manifest, jenž se staví proti rostoucímu trendu konzumního přijímání hudby a jejímu prchavému spotřebnímu charakteru.
 

Producent Paul Wallner a vokalistka Anna Müller se potkali v roce 2012 ve Vídni, odkud oba pocházejí. Během krátké doby si jejich tvorba na pomezí electra, minimal-techna a popu získala věhlas po celém světě. „Některá města byla vyprodána ještě dřív, než jsme stihli vydat desku. Jsme unešení z takového množství důvěry lidí,“ přibližuje Müller pro C-heads Magazine a pokračuje: „Dává nám to pocit radosti a vděčnosti. Žijeme život, o kterém jsme snili. Naším cílem vždy bylo, aby HVOB rostli přirozeně a pomalu, a tak je to stále.“ Skladby HVOB jasně odkazují k indie kořenům. To potvrzuje i dlouhodobé naplňování umělecké DIY filosofie, kdy si dvojice drží všechny součásti tvorby pod vlastní kontrolou.

Za svůj úspěch vděčí HVOB především strhujícím živým vystoupením. Do každého jejich aspektu začleňují živé nástroje. Na první pohled zaujmou především bicí: „Člověk je u nás ten, kdo vytváří rytmy, ne stroj. A v tom je velký rozdíl,“ říká Wallner serveru Rolling Stone a dodává: „Pro nás oba bylo vždy důležité, abychom byli skutečně živými hudebníky, ne jen jejich napodobeniny.“ Koncertní události oproti těm klubovým navíc duu dovolují rozvinout další vlastní silnou stránku, vizualitu. Show tak doplňují kromě propracovaných světel také tematické projekce, které se vztahují k aktuálnímu materiálu.

Duo se hudebně skvěle doplňuje. Zatímco Wallner je techničtější typ se zápalem pro producentskou práci, Müller představuje tu lyričtější polovinu. HVOB si brzy po vzniku v roce 2012 vyhlédl německý label Stil Vor Talent. Ještě v tomtéž roce stihli vystoupit třeba na německém festivalu Melt!. V následujících dvanácti měsících pak přišlo debutové eponymní album HVOB (2013), na které po dalších dvou letech navázala průlomová deska Trialog (2015). S ní kapela doslova obletěla svět, když písně živě prezentovala na všech světových kontinentech a festivalech jako Burning Man, Womb Tokyo, Melbourne Music Week, ale třeba i na tuzemských Colours of Ostrava.

Ještě masivnější bylo turné k následujícímu albu Silk (2017), které vzniklo v kolaboraci s Winstonem Marshallem. Právě spolu s ním vystoupili HVOB také naposledy v Brně, na beznadějně vyprodané Flédě. I proto je tentokrát čeká ještě větší výzva v podobě historických prostor hradu Špilberk. Navážou tak na charismatického Jana Blomqvista & Live Band, kteří roztančili brněnskou dominantu loni v květnu.

Dodal: Sabina Coufalová, klub Fléda
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HVOB

Pátek 17. 5. 2019
Vstup: od 550 Kč
Vystupují:
HVOB (AUS)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika