Dan Walterstein o nové party One Night!

Dan Walterstein o nové party One Night!

21. 09. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Před premiérou nové noci One Night! odpovídal na pár otázek programový ředitel klubu Roxy, dlouholetý moderátor Radia 1 a dj v jedné osobě, Dan Walterstein aka dj Dan Cooley.
Můžeš nám krátce představit projekt nové noci One Night! v klubu Roxy?
One Night! je společný koncept Radia 1 a Roxy Promotion a hlavně je to noc, na které budou aktivně hrající djs R1 mixovat desky od retrospektivních elektronických tracků až po současnou taneční a elektronickou scénu. Možnost slyšet v jednom mixu velikány jako: Orbital, Groove Armada, Wubble-U, Spooky, Bjork, Fatboy Slim...potažmo remixy známých i neznámých skladeb by myslím měla být jasnou pozvánkou do klubu. Taneční tempo by se mělo pohybovat v rozmezí 125 – 130bpm a stylově od rovných věcí až po breaky. Celá noc by měla být hodně „groovy“ a veselá, včetně vizuálního vnímání prostřednictvím VJ-artu. V chill outu by měla naopak panovat „pomalejší“ nálada a opět průřez historickou i současnou tvorbou.

one night!

Komu všemu bys tedy tuto noc doporučil?
Všem, koho kdy oslovila elektronická hudba a stále v ní spatřují kouzlo. Všem, kteří každých 10-15 minut chtějí v setu slyšet pro ně známou věc. Všem, kteří nám djs věří. Všem, kterým věříme my – djs. Všem, kteří čekají moment milého překvapení. Všem, kteří cení letitou práci a osvětu Radia 1, Roxy a hrajících djs. Všem, kteří si rádi zasurfují na vlně, kterou jim hudebně pro One Night! chystáme.

A jak bude dramaturgie této noci vypadat do budoucna? Jak často se One Night! na programu klubu Roxy objeví a chystáte například nějaké zajímavé hosty?
Koukám do věštecké koule a vidím, že zatím nic nevidím, takže uvidíme, jaký ohlas bude mít premiéra a po té se tedy teprve uvidí. Chceme pobavit lidi, nic víc, nic míň.

Jak hluboko do archivu sáhneš v pátek ty a naopak, co máš na One Night! v kufru jako nejžhavější novinku?
Budu sahat až do let 1993 – 1994. Nejžhavější novinky vyšly minulý týden, jsou na cestě v poště a zněly v prvním poslechu moc dobře. Sázet budeme i na kvalitu nahrávek, to znamená vinylovou a digitální podobu tracků.

Na line upu hlavní stage je i dj Béla En. Znamená to, že na One Night! bude v jeho podání znít UK Garage nebo si také chystá speciální set v různých stylech?
Bela En patří mezi aktivní Radio 1 djs a technicky je to velmi zdatný chlapík. Jsme domluveni na house, breaky, remixy, elektronické lahůdky a možná zazní i něco málo z jeho oblíbeného ranku UKG.

Můžeš zhruba nastínit seznam interpretů, kteří zazní v průběhu vašich setů?
Samozřejmě, rád nastíním. Depeche Mode, New Order, Smashing Pumpkins, Doors, Nirvana, Moby, Mylo. To vše v remixech od renomovaných producentů a navrch staří dobří známí jako: Underworld, Groove Armada, Fatboy Slim, Orbital, Deep Dish, Wubble U, Ultra Naté, Eddie Amador, Layo & Bushwacka!, Circulation, Sasha, Full Intention. Zkrátka a dobře, bude toho hodně a to vše zabalené do houseové a breakbeatové podoby. Myslím, že se máme na co těšit.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
killer
22. 09. 2006 | 11:42:49
+0 | -0
tesime se!!!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika