Ve víru noci s  Tove Lo

Ve víru noci s  Tove Lo

14. 08. 2019  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Zdánlivě obyčejný letní, srpnový den se s příchodem večera a Tove Lo na pódium Lucerna Music Baru, změnil v den nezapomenutelný, v den, kdy poprvé v ČR vystoupila tato švédská pop star. Krom svých ověřených hitů přivezla ukázky z chystané desky Sunshine Kitty a taky support v podobě nizozemské zpěvačky Naaz.
Teprve jednadvacetiletá Naaz z Nizozemska vystrkuje růžky do světa popu skrze skladby Loving Love, Words či nejnovější Taped, jenž stojí za poslech, a v případě Prahy taky co by support Tove Lo před její tuzemskou premiérou. Nutno dodat velmi vhodně zvolený support. Naaz nabízí pop v originálním pojetí a díky svému temperamentu, za nějž dost možná mohou její kurdští předkové, dokázala Lucerna Music Bar zahřát výtečně a zadupat tak slovo nuda hluboko do země.
 

    Úderem desáté hodiny se na projekci objevil motiv z desky Sunshine Kitty, u nástrojů tři bílé postavy muzikantů a po chvíli i sama Tove Lo a sálem se rozezněla úvodní Disco Tits. Vybavuji si jak 14. června 2017 přicházím k Red Bull Aréně v Lipsku, zpoza ochozů zní Habits a mě je jasné, že kvůli koloně a zpožděnému příjezdu, už Tove Lo ten večer neuvidím. Měla být vítaným bonusem před koncertem Coldplay. Věděl jsem, že tenhle dluh budu muset jednou sám sobě splatit. A ten den nastal 6. 8.

    Druhým důvodem proč strávit večer v přítomnosti Tove Lo, byla skutečnost, že u nás vystoupila v klubovém prostředí. Na rozdíl např. od Maďarska či Slovenska, kde vystoupila na obřím Szigetu či sympatickém Grapu. Tove Lo je dnes už s několika hity a třemi deskami na krku etablovanou pop star. Slyšet ji v intimním prostředí sevřeného klubu je pro mě největší přidanou hodnotou tohoto koncertu. Podobné to bylo např. s Kieszou (2015) na stejném pódiu či Ellie Goulding v SaSaZu (2013). Vidět vycházející, a už nyní jasně zářící hvězdu, na malém pódiu pouze s projekcí a muzikanty za zády, bez všech okras a kudrlinek, které nutně patří ke koncertům ve velkých halách, bylo magickým momentem, který podtrhnul a troufám si říct, že i zařídil, naprosto skvělou atmosféru. A je velmi pravděpodobné, že se to již nebude opakovat, ostatně zmíněná Ellie Goulding při své, v pořadí další, návštěvě už vystupovala v O2 Aréně. Nutno ovšem dodat, že nebude-li příště Tove Lo minimálně ve Fóru Karlín či jednom z velkých festivalů, tak je něco špatně. Hudebně i projevem na to rozhodně má. Po úterním večeru to s klidným svědomím můžu napsat a spolu se všemi přítomnými i podepsat.
 

    Druhým aspektem, jenž udělal z tohoto koncertu víc než příjemnou záležitost, byli samotní diváci pod pódiem. Skvělé přijetí Naaz, sborově zpívaná hned první skladba Tove, v určitých okamžicích takřka synchronní tanec se samotnou Tove Lo, absolutní znalost všech songů, co ten večer zazněli. Publikum na jedna s hvězdou. Nebývá to, zvláště ve vzdálenějších řadách od pódia, zdaleka pravidlem. Jakoby kulaté pódium LMB všechny propojilo, nebyla žádná levá či pravá strana, vzadu či vepředu. Byl jen průměr kruhu do něhož nás všechny Tove objala a v jehož středu předváděla své taneční kreace, které se dokonale snoubily s jejími skladbami. Co dávala Tove do tance, dávala i do zpěvu. Její styl, na první pohled povrchně lascivní, je ve skutečnosti dobře promyšlený způsob jak světu vyjádřit své pocity, svůj pohled na život. Kdo Tove Lo sleduje, ví.

    Její zpěv vynikl zejména ve skladbě Hey You Got Drugs, její doslovné přednosti pak u hitovky Talking Body, u níž mi chyběl hypnotický do techna laděný závěr, jaký známe ze záznamů na youtube. Díky dokonalé souhře publika se svou toho večera láskou vyzněla i novinky v podobě Bad As The Boys či Glad He's Gone jako singly, co v uších přítomných zní už pěkně dlouho. Závěr patřil v přídavku hitu největšímu, Habits a bylo po všem. Tenhle konec ale nebyl hořký, naopak dával tušit, že po schodech odejdeme nad míru spokojeni do půlnoční Prahy. Jedinou chybou tak zůstává absence merchem, takto skvěle naladěné publikum by jistě skoupilo vše co by šlo.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TOVE LO

Úterý 6. 8. 2019
Vystupují:
Tove Lo (SWE)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika