Český clubber vypráví o Sensation White

Český clubber vypráví o Sensation White

24. 09. 2006  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (4)
Pozvánek od pořadatele na červnovou Sensation White v Sazka Aréně bude určitě spousty. Nás ale zajímalo, jak vypadá tahle „bílá party“ v západních zemích a proto jsme si pro rozhovor našli českého clubbera, který se v roce 2004 vydal do Amsterdamu a prý si přivezl zážitek na celý život.
Téměř tři roky zpět tu o Sensation White veděl málokdo. Jak ses o ni dozvěděl a co tě motivovalo vydat se na 1200km dlouhou cestu do Amsterdamu na halovou party?
Především jsem již delší dobu koukal po akcích v zahraničí hlavně pomocí video záznamu z akcí jako jsou Trance Energy, Mysteryland, Mayday atd. Vydání se na Sensation rozhodlo až poté co mi kamarád řekl o té akci a že má možnost sehnat lístky. Do posledního dne jsem jet nechtěl hlavně proto že finančně by to stálo opravdu dost. Avšak po shlédnutí homepage na Sensation a prohlédnutí intro animace a videa jsem byl okouzlen a změnil jsem okamžite názor. V podstatě den před odjezdem jsem se rozhodl že tuto akci musím vidět a že možnost navštívit ji se asi jen tak nenaskytne.

amsterdam arena

Jak na tebe zapůsobila Amsterdam Aréna z venčí? Pořádně si ani nedovedu představit pohled na tisíce bílých lidí, kteří se shromáždují před tak monstrozní stavbou, jakou Amsterdam Aréna bezpochybu je. Zajímají mě především tvé první dojmy a zajímavé postřehy.
Amsterdam Arenaje zvenčí obrovský kolos, který má několik vchodů. Lidé se začali seskupovat již cca hodinu před akcí. Podle udajů na vstupence jsme museli najít náš vchod. Výhoda byla v tom, že díky tomu nevznikala obrovská fronta jen u jednoho vstupu. Již cestou k aréně jsme v Amsterdamu bezpečně rozpoznávali clubbery, kteří se na tuto akci chystají. Byli celý v bílém oblečení.

sensation white

Co securitas u vchodu a personál, byli i oni celý v bílém?
Co se týká security, tak bezpečnost byla opravdu důkladná a to včetně vstupní prohlídky, kde lidé museli vše vyndávat z kapes a procházet přes elektronický rám. Vše jako na letišti. Jinak security nebyli v bílém ale v černém oblečení. Co mě dále překvapilo, jak seriozně jsou podávané propagační materiály. Vše úhledně v jedněch deskách Sensation, které obsahovaly kompletní plán areny včetně umístění bezpečnostních složek, barů, WC a dalších důležitých objektů, které by lidé jinak mohli hledat velice dlouho. Dále desky obsahovaly další materiály, jako jsou letáky na další akc,e které budou následovat v příštích dnech.

sensation white

Zkus nám prosím podrobněji popsat, jak vypadala Aréna zevnitř. Dekorace, světla, speciální efekty a vše co tě tam zaujalo.
Tak hned při vstupu do ní jsme byli ohromeni její velikostí a samozřejmě dekoracemi, které u nás zajisté nikdy nenajdete. Obrovské antické sloupy a nezpočet promítacích pláten po všech stranách arény. Co jsem opravdu ocenil bylo rozmístění dekorací, které nebyly pouze u stage ale prostě všude kolem nás. Další překvapení Bylo umístění stage uprostřed arény což ač bylo nezvyklé, umožňovalo lepší rozmístění lidí a ve výsledku to znamenalo, že se nestalo to, že by v jedné části arény bylo přeplněno a v druhé minimum lidí. Výsledkem bylo pohodlné tancování a pohyb po celé ploše arény. Hned po tom co jsme přišli do arény, jsme se rozhodli vylézt na tribunu a shlédnout vše pěkně z výšky.

sensation white

Bylo to nádherné, člověk zapomněl na okolí arény a v tu chvíli viděl celý svět jen pod sebou. Ze všech stran proudilo do arény spoustu lidí. Bylo zajímavé sledovat jednotnou barvu jejich oblečení. Je to zvláštní, ale vytvářelo to zcela originální atmosféru, atmosféru která byla sama o sobě čistá a luxusní. Vše výborně doplňovaly již zmiňované antické prvky. Zahájení bylo úžasné. Nejdříve ohňostroj, který pravidelnými výbuchy objel celou arénu kolem dokola. Poté ohromný uvítací dialog známého hlasu akcí Sensation, který měl obrovskou sílu. Jedna z věcí na začátku, která mě zajímala bylo to, jaký bude v tak obrovském prostoru zvuk. Avšak tímto mohutným začátkem jsem byl okamžitě přesvědčen že ID&T v ozvučení takových prostor má zkušenosti, o kterých se leckdy v našich končinách jen sní. Zvuk byl velice čistý, dynamický a vzhledem k rozměrům arény i velice hutný bez jakých kolik známek ozvěn a nelibých zvuků konstrukce objektu. Po tomto úvodu, kdy by asi u nás každý čekal tvrdý nástup hudby se začal linout příjemný house, který spíše hodil všechny do pohody a zajistil nenásilně roztančení. My stále uchváceni prostorem a atmosférou jsme jen seděli pohupovali se a mlčky sledovali dění pod náma, které jsme měli jako na talíři. Po chvíli sezení jsme se rozhodli sestoupit dolů a koupit si něco k pití. Na baru se neplatilo penězi nýbrž bylo nutné zakoupit konzumační kartu v hodnotě xx euro a tou pak platit do vyčerpání jejího kreditu. Vzhledem k množství lidí byl pohyb po areně zcela bez problémů. Pití nebylo nejlevnější, nicméne počítali jsme s tím.

sensation white

Co nás trochu překvapilo, avšak asi to byl záměr pořadatelů, byl prodej minerální vody ve formě “jogurtových” kelímků, kde nebyla možnost uzavření. Nicméně později jsme zjistili, že to zase tolik nevadí, jelikož ani fronta na barech nebyla taková, abychom si nemohli pro pití chodit častěji. Jediné kde bylo vice lidí a front bylo na WC, kde se dokonce muselo platit za použití 50 centů. Nicméně vzhledem k celé akci jsme toto vůbec neřešili. Co nádherně doplňovalo atmosféru bylo jednotlivé vítání djs, propracovanost vystupujících tanečníků, jejich masky a choreografie. Nezapomenutelné byly také video animace a světelné efekty. Dalším překvapením bylo klesající osvětlení nad hlavami lidí a v neposlení řadě take obrovské ohnivé efekty, které člověk citil i na druhém konci arény. Bylo jasně vidět, že akce Sensation není o tom kdo na ní vystupuje, ale hlavně o tom, že je to Sensation. LIdé zde nepřišli kvůli tomu, jaký jsou tam djs, ale kvůli tomu jakou zažijí atmosféru a hlavně o tu na Sensation jde. Jelikož pokud vám na akci zahraje sebelepší d,j ale nebude zajištěná kvalitní dekorace a propracovanost akce do detailu, nebudete mít takový zážitek jako z průměrného dj a kvalitní a propracované dekorace. Těžko toto vysvětlovat, ale myslím že plno clubberů mi dá v tomto za pravdu. Prostě party není jen o tom kdo tam hraje ale o tom jak je celá akce udělaná a jak celkově zapůsobí na člověka. A Sensation je v tomto opravdu na prvním místě.

sensation white

Na tuto Sensation White s podtitulem „The World Leading Dance Event“ jenž naznačuje tuto akci jako jedinečnou na celém světě přijelo na 40.000 lidí. Na naše halovky chodí v lepším případě 7000 lidí a to už pomalu kolabujou jak šatny, tak bary a další zařízení. Zaznamenal jsi tu podobné problémy?
Jak jsem psal, na této akci člověk opravdu minimálně na cokoli čeká. Respektive vše lze vydržet a rozhodně zde člověk neprostojí půl hodiny na drink nebo na WC. Prostě je vše přizpůsobeno kapacitě arény a pohybu lidí.

sensation white

A co celková atmosféra, jak návštěvníky ovlivňuje pocit, že jsou defakto všichni stejní?
Skvěle doplňující prvek akce, který ačkoli je zcela jednoduchý přesto povznese atmosféru na takovou úroveň kdy si člověk teprve uvědomí, co Sensation je a jak je oceňována u všech clubberů, kteří ji navštíví. Je to vše o respektu k této akci. Něco jako když jde člověk do divadla na velkou událost a také je samozřejmostí společenský oblek. Řekl bych, že zde je tento respekt stejný, jen posunutý do jiného kulturního směru.

Jak jste se na Sensation vymódili Vy?
Sehnali jsme si stejná bílá trička s českou vlajkou na zádech a nápisem Czech republic, bílé kalhoty a bílé boty.

Souhlasíš s tím, že je Sensation White označována za absolutně nejlepší mejdan na světě? A proč myslíš že tomu tak je?
Myslím, že si toto hodnocení Sensation plně zaslouží, jelikož obdobné akce nikde na světě neuvidíte. Hlavně je to akce, kde již dopředu víte, že vás nezklame a také víte, že za peníze které dáte za vstup dostanete na 100% adekvátní zážitek po kterém výši utracených peněz vidíte jako absolutně nepodstatnou vzhledem k zážitku, který ve vás zanechá.

sensation white

Co se ti honilo hlavou cestou zpět do našich luhů a hájů a jak na Sensation White vzpomínáš dnes, s odstupem tří let?
Cestou zpět jsem stále myslel na zážitek a stále více jsem přemýšlel o tom, jak by působila Sensation na naše clubbery. Samozřejmě jsem také stále přemýšlel o tom, že tuto akci si musím ještě zopakovat.

Jaká byla tvá reakce, když ses před měsícem oficiálně dozvěděl, že Sensation White míří do Prahy?
Tato zpráva mě velice překvapila, jelikož jsem stále snil o tom, že by tato akce mohla být i u nás. Již tenkrát jsem zhodnotil, že jediný prostor pro takovou to akci může být jen Sazka aréna, i když ani ta nemá takovou kapacitu. Zcela reálně jsem si tenkrát představoval atmosféru v tomto prostoru a dekorace a byl jsem přesvědčen o tom, že by to byla nová éra tanečních akcí u nás.

sazka arena

Vzkázal bys něco užitečného českým kluberům, kteří plánují na červen si v Sazka Aréně odjet svou premiéru?
Chtěl bych jim vzkázat jen to, že pokud si myslí, že již mají za sebou plno akcí a již nemohou zažít nic, co by jim vyrazilo dech, tak jsou zcela na omylu a mohou se připravit na zážitek, který v nich zanechá vzpomínky na celý život. Vzpomínky, které je třeba přivedou i na to navštívit zahraniční akce a objevit další dimenze tanečních párty a možnosti které jsou u nás zatím nepoznané. A hlavně opravdu tuto akci vzít jako vážnou věc. Takže pro všechny clubbery, vydejte se pro bílé oblečení, nebojte se extravagance a těšte se na párty, o které se vám ani nezdálo.

4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

06. 10. 2006 | 00:47:54
+0 | -0
Já tam jedu i kdyby newim co... a jak tam píše abysme se nebáli extrawagance..tak to mi problém nedělá...já su exot jako prase..:-P

25. 09. 2006 | 16:20:50
+0 | -0
Super! Už se tam moc těšíme.. To si nemůžem nechat ujít :)

25. 09. 2006 | 14:44:54
+0 | -0
taky si myslim....A urcite se pojedu podivat....
Radek
25. 09. 2006 | 12:42:27
+0 | -0
No ja nevim jak vy, ale myslim si, ze je na co se tesit.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika