Aurora přijede s novým albem

Aurora přijede s novým albem

12. 07. 2021  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ráda se soustředím na věci, které dokážu ovlivnit, prozradila s úsměvem na tváři zpěvačka, producentka a performerka Aurora prostřednictvím videohovoru během pandemie. A na její průběh rozhodně vliv mít nemohla. Její tvorba vždy odrážela i pocity a obavy norské hudebnice, během minulého roku se však zaměřila na to, jak své myšlenky co nejpřesněji zachytit a autenticky předat posluchačům. Právě díky své otevřenosti a upřímnosti se Aurora stala milovanou aktivistkou a alt-popovou ikonou.
Auroa vystoupí v pražském Foru Karlín 26. února 2021. Vstupenky (895 Kč) budou v prodeji od 16. července na stránce fource.cz a Ticketmaster.
 

Její  tvorba se zaměřuje na globální témata: dopady kapitalismu, environmentální krizi, často se také ptala, co to znamená být člověkem. Její skladby tvořily vlastní ostrý dialog, v němž povzbuzovala posluchače, aby se za sebe i ostatní odhodlali postavit. Na druhou stranu se nebála ani politických hesel jako „peněz se nenajíte“ ve skladbě The Seed. V písni Queendom, která se otevřeně hlásila k výzvě Time’s Up na podporu obětí sexuálního násilí, zase fanoušky lákala do svého tolerantního a bezpečného království.

Na nové desce nehodlá Aurora svůj přístup ani trochu měnit. Tentokrát je to však osobní. A umělkyně je připravená sdílet se světem své vnitřní já. Tento posun ve vnímání vlastní tvorby naznačil už první singl Exist for Love – zdrcující úvaha o lásce, která definuje naše životy a romantické, platonické i rodinné vztahy. Hlavním tématem desky je snaha motivovat ostatní k činům: „Když se podívám zpětně na posledních sto let naší historie, na věci, které jsme udělali správně, i ty, které jsme mohli zvládnout lépe, tak mám pocit, že teď dokážeme dělat věci jinak a směřovat k lepší budoucnosti než naši rodiče a předci.”

Snaha změnit svět kolem je patrná i v právě vydaném singlu Cure for Me: „Někdy mám pocit, jako by se tě celý svět snažil přesvědčit, že je s tebou něco špatně. A někteří tomu naneštěstí uvěří. Velmi mě znepokojuje, jak snadné je někoho přimět k názoru, že je moc emocionální, podivný nebo není dostatečně dobrý pro dnešní svět. Myslím, že je načase tyhle hlasy umlčet, nikdo by nás neměl soudit za náš vzhled, víru nebo způsob, jakým jsme předurčeni milovat. Nepotřebujeme lék, který by nás měl změnit,“ říká Aurora k novému singlu.

Debut All My Demons Greeing Me as a Friend (2016) s úvodním hitem Runaway se hned po vydání vyšplhal na vrchol norské hitparády a do dnešního dne posbíral více než 300 milionů streamů. Nedávno se také stal jedním z nejčastěji používaných skladeb na TikToku. Během své kariéry Aurora spolupracovala s průkopníky elektronické hudby The Chemical Brothers a vystupovala na předávání Nobelových cen, Oscarech i v rámci Dne Země pod záštitou National Geographic. Je také současní programu Spojených národů Chooose, který se zaměřuje se na vzdělávání v udržitelnosti a zmenšování vlastní uhlíkové stopy.

Dodal: Viktor Palák, Fource Entertainment
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AURORA

Sobota 26. 2. 2022
Vystupují:
Aurora (Norsko)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika