Layo & Bushwacka v Roxy: Čekali jsme víc!

Layo & Bushwacka v Roxy: Čekali jsme víc!

03. 10. 2006  |  Autor: Obsession  |  Komentáře (4)
Ačkoliv mám sama v oblibě taneční párty v poněkud jiném rytmu, tak jsem neváhala ujet kvůli vystoupení této dvojice během jediné noci něco přes 600 km a neříká se mi to zrovna snadno, ale Climax nejen mě zklamal.
Do Roxy jsme dorazili něco málo po půl jedenácté, klub byl ještě poloprázdný a za mixpultem se střídali Mr. Pupitz & Hech. Usadili jsme se u spodního baru a sledovali, jak se postupně klub plní. Protože to byla zatím moje prakticky první pražská akce, ráda bych zmínila, že mě potěšil věkový průměr místních party people. V Brně bývá mlado – až nezdravě moc. Tolik kritizovaný zvuk v Roxy mi taky nepřišel zrovna špatný. Hudba tak akorát vyplňovala prostor a pokud jsem někomu něco chtěla říct, nemusela jsem mu nutně vyřvat díru do hlavy. Dost možná to bylo zásluhou producentské a djské dvojice a obyčejně bývá zvuk takový, jak ho mnozí mí kolegové popisují.

climax

Během další hodiny už bylo Roxy solidně zaplněné a nastala chvíle pro Chrise Sadlera. Jeho dvouhodinový set byl jednoduše lahůdka. Na parketu to začalo příjemně žít a tančilo se i na pódiu. Vřelo to ve mně nedočkavostí, užívala jsem si pohled na natěšený dav a šetřila taneční energii na hlavní hvězdy večera. To jsem ovšem netušila, že vrcholem večera alespoň pro mě bude Sadler a ne u nás tolik populární anglická dvojice. Leták sliboval prezentaci alba Feels Closer vydaného letos v březnu. Zatím poslední řadovka se mi hodně líbí. Jasně vypovídá o tom, že má tato dvojka ještě stále dostatek originálního tvůrčího potenciálu. Je stylově i zvukově pestřejší, než alba předchozí a patří k několika málo kouskům o kterých mám pocit, že se mi nikdy neoposlouchají.

climax

Sadler už značně natěšený dav perfektně připravil, staral se o něj jako ta nejvzornější chůva a teď ho jen stačilo přenechat headlinerům. Pokud mě zrak nešálil, byl to Bushwacka, který se jako první chytil otěží a plynule přešel z house ke své dominantě – techhouse. Klubem se ozýval nadšený pískot, osazenstvo se dalo do tance…tak na tuhle show jsem se šla podívat z balkónu. Na spokojený dav se koukalo náramně a poskakující zvukař mi vrátil úsměv na tvář poté, co si několik účastníků akce neodpustilo spiklenecké pomrkávání na mého velmi nachlazeného přítele věčně schovaného za kapesníkem – ač to tak nevypadlo, pravděpodobně nejstřízlivějšího návštěvníka klubu.

climax

První hodinu vystoupení jsem byla nadšená, jemně zateasovaná Intergalactic od Bestie Boys byla prostě pecka! Jenže já čekala poněkud mohutnější prezentaci alba i větší show. Layo pokaždé trochu přitvrdil, ale nějak mi to nestačilo. Čekala jsem, že je aspoň jednou uvidím hrát spolu, ale pokaždé se jenom vystřídali. Vzhledem k čím dál většímu vylidňování klubu jsem nebyla asi jediná, komu to všechno připadalo nějak málo. O třičtvrtě na čtyři ráno konečně zazněla Feels Closer ( feat.Mino Cinellu) – oči se mi zúží spokojeným výtlemem a nadějí, že to teď konečně rozjedou…a nic. Návrat do stejného rytmu v jakém probíhaly předešlé dvě hodiny. Žádné velké zvraty, žádné breaky a únava velela odsun. O půl páté ráno jsme to zabalili a ani mi moc nebylo líto, že musím odejít. Bylo to příjemné, ale celkem nudné.

Fotoreport z Climaxu s Layo a Buschwackou

4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

10. 10. 2006 | 00:01:51
+0 | -0
muj nazor je ze dotycna osoba, bohuzel nema moc velky prehled o aktualnim deni v tanecni muzice, coz je smutne kdyz muze psat reporty na web. Layo a Busch.. predvedli naprosto uzasny set, ktery bohuzel v nasich krajich zase tak casto neslichame. narozdil od uz trapneho pumping-diska chrise s.
Mitch
04. 10. 2006 | 16:30:22
+0 | -0
Myslím, že to je dost neobjektivní hodnocení. Někomu kdo chodí rád na Chrise, se pak těžko tancuje a baví na Laya s Bushwackou, kteří prezentují úplně jiný zvuk.

Nicméně pro mě a myslím, že i pro ostatní, kteří vydrželi až do konce to byl zas hudební zážitek na který se nezapomíná.... tedy až na pár vyjímek který maj okno... viď Masone :)))))
jirka
04. 10. 2006 | 09:37:03
+0 | -0
souhlas s kubou. Layo s Bushwackou zahrali paradni set a proste odlisnej od Sadlera. Me se libili a radim je mezi svoje top.

04. 10. 2006 | 09:31:29
+0 | -0
tak me to zas naopak hrozne bavilo, oproti chrisovi kterej mi sice nevadi jako clovek ale nevyhledavam jeho zvuk. mozna lidi nejsou zvykli na to co oni posledni dobou hrajou.

poslechnete jejich sety na endclub.com a zpetne zjistite .:))

myslim ze byla chyba dat je na climax. stretli se tam tim zpusobem priznivci odlisnych zanru.cau
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika