Sofa Surfers v Akropoli

Sofa Surfers v Akropoli

04. 10. 2006  |  Autor: Kollba  |  Komentáře (0)
Po obrovském úspěchu březnového koncertu budou Sofa Sufers opět v Praze. V rámci festivalu MOVE vystoupí v paláci Akropolis. Těšit se na ně můžete už v úterý 10.10.
“Sofa Surfers "naživo" byli silní, silní ve smyslu hudebního zážitku pro posluchače a vizuálního pro jeho oko - většina skladeb je aranžována s velkým důrazem na pocity, atmosféru, povznesení se někam výš a dál než je u dnešní muziky běžné. Táhlé emotivní pasáže střídají živelné nadupané groovy, aby vše vzápětí vyvrcholilo v exhibici bubeníka spojenou s ukázkou nevídaného VeeJayingu - tohle je víc než muzika, tohle je moderní umění 21. století! Ne nadarmo jsou Sofas často srovnáváni s Massive Attack, Fugazzi či Tortoise - dokázali čerpat z jmenovaných kapel inspiraci a pak jí přidat něco ze sebe a posunout tak vše mnohem dál. Mají jedinečnou šanci stát se kultovní kapelou - a to nejen na scéně, na které aktuálně působí, ale díky soulovému hlasu Obeyho (který je často srovnáván se Sealem) i pro tu přístupnější část mainstreamových posluchačů.” říka Stanislav Puffler z Musicwebu.

sofa surfers

Post rock? Trip-hop mixovaný s acid jazzem, hip-hop křížený s dubem? Vznik Sofa Surfers umožnily nové technologie, které k hudební tvorbě poskytují zcela nezávislé a demokratické prostředky. Zatímco jiní sázejí na líbivost, Sofa Surfers jdou do temných hlubin a splétají šokující kontrapunkty. Navzdory tomu, že skupina pochází z Vídně, vytváří nečekaně kousavou hudbu. "Úžasná živá kapela s nadhledem sklízí uznání přes celé spektrum rocku, dubu i elektroniky," - BBC

Debutový singl Sofa Rockers okamžitě inspiroval rakouského DJe Richarda Dorfmeistera k remixu, debutové album Transit skupině přineslo mezinárodní distribuční kontrakt, druhé album znamenalo zdravé oživení na světové elektronické scéně, a video doprovázející další singl intezivně hrály hudební televize MTV a VIVA 2. Cestu skupině otevřela originalita, s jakou na podiu propojila zvuk a multimedia, r. 1998 vystupují na alternativních hudebních cenách Eurobash v Londýně, jejich koncert přenášela BBC.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika