Marco V - rozhovor

Marco V - rozhovor

17. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V rámci své světové tour k zbrusu nové kompilaci COMBI:NATIONS dorazí v listopadu do Prahy velká osobnost světové taneční scény, MARCO V, který vystoupí nejen jako DJ, ale slibuje velkolepou podívanou díky vlastnímu VJingu. Marco nám zodpověděl pár otázek týkající se jak kompilace, tak i jeho vystoupení.
Ahoj Marco. Začneme otázkou na druhou řadu kompilační série Combi:Nations:2. Můžeš nám krátce představit, co obnáší?

Combi:Nations:2 je dvojcédéčko, první CD se jmenuje Backroom a odráží hudbu, kterou hraji v menších klubech. Druhé CD - Mainroom - je o tom, co hraji na velkých akcích. Jelikož na větších akcích pro tisíce lidí hraji jinak než v klubech, přišel mi tenhle nápad rozdělit styly na dvě CD vhod. Nechtěl jsem si vybírat a rozhodovat se, jestli dám na kompilaci pouze jeden svůj styl hraní.

Marco V


Kde si přišel na ten nápad vytvořit takovou, dalo by se říct až unikátní kompilaci, na které mixuješ myslím tři styly? Jak dlouho si připravoval a pracoval na tomhle projektu?

Mám rád kvalitní muziku, a už tolik neřeším detaily typu jaký je to "styl". Právě proto jsem tuhle kompilaci pojmenoval Combi:Nations:2. Je plná rozdílných "chutí a vůní" a stylů. (v kompilaci uslyšíte od electra přes progressive až po techno - pozn.um) V létě jsem začal vybírat singly, ty jsem si pak schválně poslouchal furt dokola v autě, bral jsem si tu svou pracovni "kompilaci" i do letadla. Ty tracky, které se mi ani přes neustálé přehrávaní neoposlouchaly, jsem pak použil. Snad jsem vybral dobře.

Kolik zemí v rámci Combi:Nations:2 Tour navštívíš. Máš nějakou oblíbenou, do které se fakt hodně těšíš?

Navštívím jen pár zemí. Chtěl jsem touhle tour spojit má oblíbená místa, na které mám dobré vzpomínky. Takže jsem se na tom podílel i organizačně a vybral pár klubů a měst, kde jsem se snažil dojednat spolupráci. Tím pádem se tohle turné uskuteční na mých opravdu nejoblíbenějších místech a klubech - všechny mám rád stejně.

Tvé vystoupení zahrnuje nejen šestihodinový set, ale i mixování visuálů s DVDJx. Jak se připravuješ na takové vystoupení?
Marco V
Mám doma koncept, který se jmenuje In Charge, a až bude hotový, budu hrát celou noc solo. Šestihodinové hraní je to nejlepší co můžeš získat. Jako DJ opravdu ukážeš, co umíš - sám dostaneš dav do varu, a je jen na tobě a kvalitě tvého vystoupení, zda ho udržíš až do konce. Par setů taky hraju jen z DVD, a momentálně už se opravdu těším, až svou show představím českým návštěvníkům Combi:Nations.

Navštívíš spoustů zemí, každé má trošku odlišnou klubovou scénu, připravuješ se na každé své vystoupení zvlášť?

Na každé své vystoupení připravuju nové věci. Vlastně jediná věc, která je opravdu dokončena, je příprava celého Combinations World Tour. Vše ostatní se dokončuje na místě. Osobně by mě ani nebavilo mít hotový jeden scénář, a jen si stoupnout za pult a hrát pořád to samé.

Českou Republiku jsi navštívil už dvakrát. Můžeš mi říci, jakou na tebe udělala dojem česká taneční scéna a lidi. Je něco co tě opravdu zaujalo?

Čeští clubbeři si party opravdu užívají. Co bylo ale pro mě osobně velmi příjemné, byla reakce davu, když jsem pustil nějaké své songy, bylo vidět, že znají mou hudbu, což je fantastický pocit pro každého DJe.

Má poslední otázka - na tvých oficiálních stránkách jsem našla, že jsi plně bookovaný až do listopadu. Co nějaká dovolená? Našel sis nějaký čas na relaxaci, a co obvykle děláš ve svém volném čase?

Já si vždycky dělám prázdniny až po Silvestru, kdy je klubová scéna celkově trochu "línější" - není tolik akcí. Vedle cestování, djingu a producentství ale stejně už není moc času na nic jiného, než občasné hraní tenisu. A nebo ne ne ne, mám spoustu času, takže žádnou stížnost od Marca V neuslyšíte!

Díky a doufám, že vás všechny brzy uvidím na Combi:Nations:2 World Tour party.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika