Charles Webster v Mecce

Charles Webster v Mecce

23. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dalším víkendovým tipem je Mecca, kde v sobotu vystoupí britský Charles Webster.
Za svoji kariéru již prodal více než 100,000 alb bez toho, aniž by musel být pokládán za `mainstream` nebo aniž by prvoplánovitě musel skládat hitovky. Procestoval svět se svoji kapelou, ale také jako DJ, hraje pravidelně na všech kontinentech světa kromě Antarktidy, rozeběhl celou řadu uznávaných labelů, aniž by nutně musely být vynášeny médii do nebes jako trend měsíce, s naprostou lehkostí skládá texty a hudbu všech žánrů.

charles

Narozený v Matlocku ve Velké Británii v polovině šedasátých let, po střední škole pokračoval ve studiu fotografie na umělecké škole. Hudbě se začal věnovat v 15 v sheffieldských elektronických skupinách. Začal pracovat ve studiu, kde psal skladby pro nastupující hip-hopovou formaci The Rock City Crew, a později s představiteli raného housu T Cut F. Začal také působit jako DJ v klubech jako byl např.

nottinghamský Garage, Barracuda, Eden a Venus. Stává se studiovým inženýrem ve Square Dance Studios. Začíná pracovat pod značkou Sine a vydává tři singly, které jsou všechny velmi dobře přijaty. Sine se stal odrazovým můstkem pro to, co dnes představuje "značku" deep/soulful/house sound, který vyvrcholil v klubové klasice `Belgium` vydané pod jménem `Megatonk`.

charles

Odjíždí na osm let do San Francisca, po návratu do Británie v roce 1995 zakládá REMOTE, britsko-sanfranciský label, který se soustředil na deep, funky a atmosferické groovy. Jako DJ vystupuje v mnoha zemích po celém světě - USA, Rusko, Španělsko, Belgie, Irsko, Francie, Rakousko, Švýcarsko, Afrika, Kanada, Austrálie, Velká Británie a mnoho dalších.

Legendarní DJ Harri (sub club) ho dokonce nominoval jako svého oblíbence v anketě časopisu DJ magazine do top 100. Jeho album Presence se v časopisu DJ Magazine umístilo na 11 místě a bylo vyhlášeno albem měsíce téměř ve všech ostatních britských a světových hudebních časopisech, prodalo se ho přes 80,000 kusů, bylo třikrát v top 75 singlech v britské hitparádě. Singly a album byly v mnoha časopisech zvoleny jako nejlepší album a singly roku, singl `sense of danger` se také umístil v první desítce klubové hitparády v USA.

Během zimy 2001 - jara 2002 vyrazil Charles Webster na promotion turné pro `Born On The 24th July` (Peacefrog / Statra)`, které zaznamenalo obrovský úspěch. Toto deepové album je prvním skutečně koherentním celkem, který Charlese celkově vyjadřuje daleko lépe než předchozí klubové tracky. Ze spolupráce s Charlesem rovněž benefitovala celá řada vokalistek a vokalistů. Například Sara Jay a Steve Edwards excelovali na turné k albu Presence v letech 1999-2000 a pokračují ve spolupráci s ním i na jeho posledním projektu Miso. Na tomto labelu také vyšly jeho zásadní skladby Love From San Francisco či Remote Imprints.

Král deep house Charles Webster vystupoval v Praze naposledy v roce 2002 na Výstavišti společně s Darrenem Emersonem. Jeho vlastní párty MISO, která v Mecce proběhne 28.října a 25. listopadu bude jedinečným zážitkem, který by si žádný hudební fajnšmekr neměl nechat ujít!

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika