NEW NEW! 2006 ve Flédě

NEW NEW! 2006 ve Flédě

30. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V polovině listopadu se v klubu Fléda připravuje pravděpodobně největší indoorový hudební festival, který tento podzim v CR proběhne.
S druhým ročníkem festivalu New New! přiváží Fléda a kol. do Brna velmi odvážný projekt v podobě pětidenní přehlídky, která svojí rozsáhlostí a počtem hostů, kteří ve valné většině vystoupí v ČR premiérově, kandiduje na indoor festival letošního podzimu.

Druhý, po všech stránkách vydatnější, ročník festivalu New New! chystá po loňském pilotním dílu Občanské sdružení Fléda, Fiume, Me.You, Galerie Eskort a agentura Level B production, která stojí za programem největšího brněnského klubu Fléda.

Jak z názvu vyplývá, je ambicí festivalu představovat nové trendy v hudbě, filmu a vizuálním umění obecně, a zprostředkovat vystoupení projektům, o kterých v budoucnu ještě uslyšíme. Nejrozsáhlejší částí festivalu je část hudební, která je rozdělena na tři základní dramaturgické večery.

new new

Ten první, s názvem „Neu Neu!“ (16/11), představí zástupce současné berlínské klubové scény – Rechenzentrum, Namosh, Miwon, Candie Hank, ve společnosti tuzemských Midi Lidí, a ocení jej především milovníci elektroclash, minimalu a IDM.

Druhý večer, s podtitulem „Influenced by H-H“ (17/11), představí hudbu, která má kořeny v hip-hopu, ačkoli si z něj bere jen homeopatickou dávku a přetavuje jej do nejrůznějších variant: floridský „masakrista“ Otto Von Schirach, němečtí Jahcoozi s vynikající zpěvačkou a raperkou Sashou Pererou, japonští blázni Miss Hawaii či nejaktuálnější slovenský „divnorap“ Karaoke Tundra & Peťo Tázok, kterým právě vyšlo album na českém labelu Muteme.

Zaměření posledního hudebního dne (18/11) výmluvně deklaruje sousloví „indietronics/lo-fi“ v podání silné rakouské dvojice projektů Pendler a Liger, slovenských hudebních humoristů Pink Big Pig nebo brněnské Mateřídoušky.

Svůj prostor na festivalu New New! dostanou také filmy a videa. V bloku nazvaném „Politika forem“ (15/11) osobně uvedou svá díla Jesper Alvaer, Radim Špaček, Petr Marek, Mark Ther a Michal Pěchouček. Představena bude filmová tvorba nezávislé francouzské produkční společnosti Anna Sanders Films (19/11) a poslední den bude zakončen živým vystoupením projektu Janošikov trip. O videoinstalace v prostoru klubu se postarají umělci z kolektivu Fiume a Anymade. Chybět nebudou přednášky, diskuze a workshopy, pořádané ve spolupráci s Fakultou výtvarných umění VUT v Brně nebo samotnými vystupujícími (workshop, zabývající se prací se softwarem Ableton Live, povede Jergen z projektu Southeast, další kolektiv Rechenzentrum).

15. 11. - Policy of forms / cinema
Mark Ther
Michal Pechoucek
Petr Marek
Jasper Alvaer
Radim Spacek

16. 11. - neu neu / music
Namosh
Rechenzentrum
Candie Hank
Miwon
Midi lidi
Player one
Isobutan
Greatest hits Collective

17. 11. - influence by h-h / music
Otto Von Schirach
Jahcoozi
Miss Hawaii / pap a rapper
Karaoke Tundra & Peto Tázok
Jezis táhne na Berlin
Deuce
Dva
dj Valoa

18. 11. - indietronic-lofi-experimental / music
Liger
Pendler
Pink big pig
Laila (sk)
Materidouska
Hananita
dj Banyek a.k.a. Soutien Gorge
dj Efha
dj Click Joe

19.11. - cinema / music
Janosikov trip
Anna Sanders Present

www.newnew.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika