Shakira přijede v březnu do Prahy

Shakira přijede v březnu do Prahy

30. 10. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Že se bude příští rok hemžit lákavými koncerty, potvrzuje i další potvrzená hvězda. 3.3. 2007 se můžete těšit na Shakiru v Sazka Aréně.
Půvabné dívky jménem Shakira si nelze nevšimnout – objevila se na Grammy Awards, na MTV Video Awards, každý ji určitě zná z reklamních spotů Pepsi. Každopádně je tahle blonďatá Kolumbijka zázračné dítě! Hovoří třemi jazyky a svou první píseň napsala v osmi letech. Je perfekcionistkou, která ve studiu tráví dlouhé a dlouhé hodiny. Musí být u vzniku každé písně, i když její největší vášní je jiskření její elektrické kytary; nevypadá na svých čtyřiadvacet let.

Bleskový vzestup této hvězdy na hudební nebe se stal předmětem latinskoamerických legend. Ve třinácti letech získala první nahrávací smlouvu se Sony Music Colombia a vydala debutové album Magia (Magic). Po absolvování základní školy se Shakira rozhodla zasvětit svůj život muzice - natočila Peligro (Danger) a Pies Descalzos (Barefeet), které ji v následujících letech pomohly k obrovskému úspěchu v Latinské Americe, Brazílii (kde prodeje překročily milionovou hranici) a ve Španělsku. Teprve její další album s názvem Dónde Están Los Ladrones?, které produkovala ve spolupráci s Emiliem Estefanem, z ní učinilo největší hvězdu latinskoamerického poprocku. Co však víc, stalo se multiplatinovým v USA, v Argentině, Kolumbii, Chile, Střední Americe a Mexiku, a platinovým ve Španělsku. Pak došlo na Grammy Awards a dvě latinskoamerické Grammy Awards, následovala klíčová televizní vystoupení.

shakira

Shakira je ztělesněním rozporů. A právě o tom jsou skladby na jejím albu „Laundry Service“, první desce s písničkami v anglickém jazyce. Prolíná se zde celá řada stylů a žánrů, od vlivu tanga v „Objection (Tango)“ k vůni Středního Východu v „Eyes Like Yours“, od lyriky „Underneath Your Clothes“ až k bohaté melodice „The One“ či poprockové „Whenever Whenever“. Je jasné, že ať Shakira zpívá v jakémkoliv jazyce, vždy patří mezi nejlepší zpěváky a skladatele. Nahávku Shakira podpořila četným koncertováním a kolekcí remixů „Laundry Service: Washed and Dried“ z roku 2002. O dva roky později dala fanouškům zavzpomínat s živým záznamem „Life & Off The Record“. Záhy začala Shakira shromažďovat nový materiál na další řadový počin, připraveno měla okolo 60 skladeb, část v Angličtině, část ve španělštině. Vybrala si 20 skladeb, které dále rozdělila podle jazyků na dvě alba. Obě vyšla v roce 2005, první s názvem „Fijacion Oral vol. 1“ bylo celé ve Španělštině, „Oral Fixation, Vol. 2“ zase v angličtině, každopádně obě si skvěle vedla v hitparádových žebříčcích. Na albu nalezneme i duety s takovými osobnostmi jako Wyclef Jean nebo Carlos Santana. Právě o repertoár z těchto dvou alb se Shakira opře na svém nastávajícím turné, během kterého navštíví i Českou republiku v březnu příštího roku.

Shakira je dnes jednou z nejpoetičtějších písničkářek své generace, označovaná za nejlepší ženskou textařku v Latinské Americe. „Snažím se reprezentovat pouze sebe sama, ale je spousta žen, které se se mnou identifikují,“ říká Shakira. „Rozhodně nejsem žena, která každý den přepírá svému manželovi špinavé prádlo… Jen doufám, že to nezní jako prohlášení nějaké feministky - já se jen snažím být ve svém psaní co nejupřímnější.“

www.shakira.com

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika