Pigfest: Rychleji už to snad nejde

Pigfest: Rychleji už to snad nejde

01. 11. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (9)
Pro jednou nám byla zase Praha malá a tak jsme si po bedlivém prostudování partylistu vybrali akci zajímavou nejen svým názvem, ale především headlinerem devátého pokračování tohoto festu, djem Rushem.
Pro mě a některé z mých přátel to byla premiéra v tomto místě i městě Plzni a tak jsme se těšili a byli rozpačití zároveň, jak bude prostor pod mostem Milenií vypadat a jak bude celá západočeská akce probíhat. Co se týče exkurze po městě, moc jsme tomu nedali, jelikož onen most byl od plzeňského hlavního nádraží ani ne půl kilometru a už tam jsme slyšeli typické dunění techna.

Ještě jsme ani nedorazili na místo vstupu a byli jsme zděšeni obrovským hroznem lidí cpoucího se dovnitř haly. Už dlouho jsem takovou mačkanici u vstupu na party neviděla, připomnělo mi to staré časy třeba na KC Karlov, kdy jsem mačkajíc se ve frontě strávila desítky minut. Po chvilkovém zkoumání a obcházení davu ze vše stran, doufajíc že někde musí být jiný vstup pro akreditované, jsem objevila u stejného vchodu oddělenou část, která ovšem byla také ucpána návštěvníky neakreditovanými. Naštěstí jsem ale narazila na slušné a obětavé jedince, kteří nás nechali projít. Takové štěstí ale neměl každý, a tak i třeba fotografové se svými nástroji se v davu nějakou tu dobu mačkali.

pigfest

Uvnitř mě ohromil celý ten originálně vymyšlený prostor pod mostem, jen ze stran obehnán čímsi, co v konečném důsledku připomínalo zeď. Svým undergroundovým vzezřením mi to připomnělo třeba loděnice v Praze v Libni, což jsou prostory taktéž neoplývající extrémní čistotou, ale mně osobně se takové prostředí líbí víc než nějaký „přečančaný“ klubík. Prostor nebyl od djského pultu široký, za to však dlouhý a bylo opravdu vychytané, jak lasery dosáhly až na samotný konec a osvítily tak celou „místnost“.

Záměrně jsme pospíchali, abychom stihli set Southeast. Škoda, že byl jen hodinový, na SOL na mě zapůsobil víc než kladně a tady tomu nebylo jinak, dokonce svou reputaci si z mého pohledu z dost dobrý zlepšil na výborný. Jenže během jeho setu u nás probíhala právě aklimatizace v novém prostoru a tudíž jsme si ho naplno neužili. Agenta hrajícího od jedenácti už jsme registrovali o poznání více, bohužel na mě byl zbytečně tvrdý (jak se ovšem ukázalo, ještě dost „měkký“ oproti ostatním).

pigfest

V tu dobu už bylo prasátek v chlívku požehnaně a pařilo se o sto šest. Překvapilo mě, jak brzy už bylo na místě dost lidí a to přímo ve víru tance a zábavy. V Praze v tuto dobu zejí kluby ještě prázdnotou, z čehož vyplývá, že i já jsem zvyklá dostat se do varu až v daleko pozdějších hodinách a v tuto dobu jsem se věnovala spíše taktickému vyčkávání a sledování dění kolem sebe spojeného samozřejmě s návštěvou pivního baru, který byl ovšem jediný pro všechny návštěvníky, což si troufnu odhadnout na něco kolem tří tisíc osob a to je myslím si dost málo. Tím si ovšem pořadatelé škodí spíše sami, co se výdělku týče a proto se mi tento fakt zdál docela nelogický. Co se týče VIP (v tomto případě Very Important Pig) nemám ve zvyku ho příliš využívat, ale pro tentokrát měl jednu výhodu, bar byl tedy taktéž bez piva, ale jedna toi toi byla spásou pro nás, kteří jsme nechtěli tam, kde kapacita záchodků v černé tmě poněkud nestíhala a slušně řečeno tam prostě nebylo o co stát.

pigfest

Jednu hodinu po půlnoci se tu objevil tak dlouho očekávaný dj Rush. Několik jeho obdivovatelů a obdivovatelek se na něj vrhli jak supi na mršinu, v tuto chvíli se ještě velmi rád fotil a podepisoval. Po jeho dvouhodinovém setu už se nezdál být až tak nadšen. Ale k jeho samotnému setu. To co jsem očekávala a přála si já, bylo s tím co jsem slyšela asi jako něco o koze a voze. Těšila jsem se na jeho „zpívánky“ které nám předvedl na SOL. Spousta mých známých mě nazvali naivkou, ale nebyla jsem sama, kdo od jeho vystoupení očekával něco jiného. Nějakého minima vokálů jsme se ale i přesto dočkali. Celkově na mě ovšem jeho vystoupení působilo moc tvrdě a já sama bych v takovém rytmu nezvládla snad ani klepat řízky, natož tancovat. Přesto všechno samozřejmě byl hvězdou večera, který potěšil 99% zúčastněných a s publikem umí neuvěřitelné věci, někdy ovšem byly emoce party peoples až přehnané. Připomínalo mi to reakce na Michaela Jacksona v době jeho největší slávy.

Při sledování většiny zúčastněných jsem nemohla potlačit v duchu ono známé pořekadlo: I to prase ví kdy má dost, protože zde to spousta z nich opravdu nevěděla a pohled na některé nelegálními látkami předopované jedince byl opravdu smutný, tím spíš že to byla většina. V Boby centru jsem nikdy nebyla, ale bylo mi řečeno několika lidmi, že tak nějak si ho můžu, jen ve větší míře, představovat.

pigfest

Když jsem si myslela, že prostě rychleji se už hrát ani nedá, o opaku mě přesvědčil dj Bold. Jak už jsem zmínila, na mě to prostě bylo moc a tak jsem se nechala „vyhnat“ na první vlak v 5 hodin ráno. Každopádně i já jsem se bavila, protože party dělají i lidé se kterými na ni jdeme a díky nim nemůžu ani já tuto akci považovat za nevydařenou, pouze za neprotančenou.

Fotoreport z Pigfestu

9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Pilsenpatriot
06. 11. 2006 | 14:28:22
+0 | -0
Autorko, jestlis chtela slyset zpivajiciho Rushe, melas pockat jako ja pekne na konec..po 7. to pekne s DJ Homem rozjeli!!:o) Kazdopadne Pigfest byl MAZEEEEEEC!!A klidne moh byt este tvrdsi..

06. 11. 2006 | 13:50:06
+0 | -0
Já ale s autorkou souhlasím..Táhla jsem sebou z Prahy kamarády, který jsem lákala na zpívajícího Rushe..Miluju JEHO a jeho hlas! Ale tentokrát nás trochu ošidil..:(

Párty byla celkově vydařená..až na velmi málo světel a tmu u WC..

Tančili jsme až do konce Rushova setu..pak už se to nedalo.."nádobí lítalo z kredence"..a my okolo 4 utekli taky..;)

Vysmažený lidi jsou na techno akcích všude..to prostě nelze ovlivnit..

Ale jinak díky Plzni za PIG FEST! Ten prostor je fakt originální a super!

Ale je fakt, že
pica
06. 11. 2006 | 12:22:55
+0 | -0
reaguju ma tuhle vetu.....\\\"Přesto všechno samozřejmě byl hvězdou večera, který potěšil 99% zúčastněných a s publikem umí neuvěřitelné věci, někdy ovšem byly emoce party peoples až přehnané. Připomínalo mi to reakce na Michaela Jacksona v době jeho největší slávy.\\\"

.....a vo co jako go??

06. 11. 2006 | 11:05:50
+0 | -0
Decka, prosim nemedializujte drogy.. Vime o tom vsichni, ale verejne mluveni o nich scene globalne hrozne skodi.
Otherside
04. 11. 2006 | 17:43:19
+0 | -0
Myslim, ze v reportu neni nikomu nic vycitano, Krysicka se podle meho nazoru pozastavuje nad mnozstvim navstevniku, kteri byli pod vlivem drog, coz je opravdu ponekud smutna skutecnost .. Kritiku na bavici se lidi jsem jaksi nepostrehla. Report je vybornej a vtipnej, big respect! :)
jervin
04. 11. 2006 | 11:44:09
+0 | -0
Pica: co si napsal je moc hezky a je videt, že naší scénu sleduješ ... ale přeci, když vidím,že na párty byli sloni nebudu psát do reportu,že tam byli medvědi, ale to ty asi nechápeš ;)
pica
03. 11. 2006 | 23:45:16
+0 | -0
reci typu ze reakce publika byli prehnane je nejvetsi picovina...jednou se pise ze scena stagnuje a ze lidi se nabvej a kdyz se nekdo doopravdy bavi tak je mu to vycitano....fuck of vsechny reporty!!!
teknik
02. 11. 2006 | 01:09:57
+0 | -0
to Peter:Nemyslím si, že v Plzňi je techno podávano nějakým jiným stylem než jinde, zajímalo by mě, jak si na tohle přišel?HT se nehraje jen v Plzńi a Brně;) a abych řekl pravdu mě ta párty nepřekvapila, ale přesněji řečeno zklamala a od ted už vím, že Rushe jsem tam slyšel naposledy...

01. 11. 2006 | 23:41:32
+0 | -0
Ahoj, rád bych reagoval na Tvoji reportáž. Jelikož jsem z Plzně, tak bych se k tomu rád krátce vyjádřil. Je pravdou, že všichni návštěvníci zdejších parties z jiných koutů naší vlasti je stylem, jakým je v Plzni techno podáváno, celkem překvapeno. Chci jen říct, že to k Plzni už prostě patří a rádi si ujíždíme na schranzzu, jehož skvělým zástupcem je Dj Home. Zdravím všechna prasátka
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika