Festival krátkých filmů

Festival krátkých filmů

13. 11. 2006  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
2. ročník festivalu krátkých filmů proběhne od 15. do 18.11. v kině Světozor.
Praha letos podruhé hostí Festival krátkých filmů, který opět uvede v mezinárodní soutěži a nesoutěžních sekcích to nejlepší, co v průběhu uplynulého roku vytvořili mladí talentovaní filmaři z celého světa. Jako bonus pak představí také krátké filmy dnes renomovaných režisérů z dob, kdy jejich jméno neuměli ve filmových časopisech ani přečíst.

Festival, který založili pořadatelé MFF Karlovy Vary a jenž se koná pod záštitou hlavního města Prahy, představuje v Česku ne tak docela známý žánr – krátké hrané filmy. Podstatná část z nich nevzniká na filmových školách, ale v malých nezávislých produkcích, péčí režisérů, kteří mají nějakou tu vzdělávací instituci zpravidla už za sebou. Jejich společným rysem je profesionální úroveň a propracovanost ve spojení s naprostou tvůrčí svobodou. Mohou být odvážné a nekompromisní ve svém stylu, hravé v přístupu k tématu i filmovému jazyku, mohou se pustit do opravdu menšinových námětů, anebo zkusit naprosto praštěnou filmovou formu. Několikaminutový formát nutí filmaře ke koncentrovanému stylu a práci s detaily. Divákům naopak kombinace krátkých filmů do společného programu nabízí pestrost a variabilitu.

Krátké filmy v soutěži FKF Praha jsou filmy hrané. V ostatních, přehledových sekcích jsou také filmy animované. Sekce Labo představí například filmy vzniklé technologiemi počítačové 3D animace, Panorama švédský animovaný film, který zvítězil na MFF v Berlíně 2005 a v sekci, představující festival Interfilm Berlín tvoří 3D animace dokonce téměř polovinu programu.

Více o programu a praktické informace pro diváky budou průběžně uveřejňovány na stránkách PRAGUE SHORTS
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika