Rozhovor s Vectifem a Tvyksem o Plastique

Rozhovor s Vectifem a Tvyksem o Plastique

13. 12. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Tento pátek proběhne v klubu Radost FX poslední letošní party Plastique a protože v nás během letošního roku zanechala asi nejvíce sympatií, rozhodli jsme se s klukama udělat rozhovor, ve kterém jsme se podívali na historii této klubovky, na budoucnost atak podobně. Ostatně sami uvidíte.
Čau kluci, je před námi poslední letošní Plastique a my bychom této příležitosti rádi využili a Vás zneužili k rozhovoru. Pojďme se nejdřív poohlédnout za minulostí Plastigue. Kolik ji vlastně je, a co vše už má za sebou?

Vectif: Plastique je teď necelý rok a půl. Za tu dobu jsme toho stihli poměrně dost. Dovezli jsme celou řadu skvělých umělců a především představili party, která u nás hudební skladbou nemá obdoby. Dá se říci, že základem je electro, ale slyšet zde můžete disco, new wave, dirty disco, discopunk, rockhouse, indie, ale i třeba heavy metal :-) Je to prostě především zábava. S Plastique jsme během té doby také vystupovali ve Francii, Itálii, Německu, Švýcarsku, Belgii a na Slovensku.

vectif

Plastique se jako jedna z mála klubovek, během velmi krátké doby, vyšvihla na pozici jedné z nejzajímavějších klubovek v Praze. Proč myslíte, že tomu tak bylo a klidně nám prozraďte Váš recept :-)

Vectif: Je prostě zajímavá :-) Také se domníváme, že jsme zaplnili volné místo v určitém druhu klubové zábavy. Všechny akce jsou většinou orientovány na nějaký hudební styl a jede tam většinou celý večer to samé. Na Plastique můžete slyšet opravdu téměř cokoliv. Tady žádné hranice neexistují.

Určitým zpestřením noci je i samotná vizáž Tvykse. Ondro, jak si vlastně došel k tomu, že budeš hrát v pyžamu a podobných abstraktních oděvech?

Tvyks: Je to jednoduché. Přišlo mi, že bych rád, aby se naše párty lišila ve více ohledech a oblečení je jedna z těch složek, která je navíc velmi dobře viditelná. Baví mne s tím pracovat, navíc jsem pak bohatší o zážitky z těch večerů, kdy mám na sobě něco nečekaného. Třeba pyžamo vyšlo z toho, že mi ten večer nebylo zrovna nejlépe, měl jsem teplotu a tak jsem si vzal přesně to, v čem jsem se cítil v tu danou chvíli nejlépe.

V říjnu Plastique zavítala do brněnského klubu Perpetuum. Jaký v tom byl záměr?

Vectif: V Perpetuu jsme vystupovali i následně v listopadu a chystáme se tam i v lednu a v únoru. Záměr v tom snad ani žádný nebyl. Dohodli jsme se s DJem Vikem, který má v Perpetuu na starosti program a bylo to. Většina umělců, kteří na Plastique vystupují u nás zůstavá přes víkend, tudíž byla škoda toho nevyužít. Nějaký čas běžela Plastique na Slovensku, ale nastala tam delší odmlka, tak jsme využili možnosti zavítat do Brna, kde nám bylo vytvořeno příjemné zázemí a obě akce se velmi vydařily.

V ten samý měsíc jste oznámili, že jste nově zastupovaní Pavlem Tesařem a jeho agenturou Mersey. Jaký je důvod Váši spolupráce?

Vectif: Aha, tak to s tím nemá nic společného. Pavel chtěl zastupovat Tvykse a protože jsme v poslední době vystupovali především spolu a booking získávali především na základě našeho společného večera, domluvili jsme se s Pavlem, že si pod křídla vezme i Plastique. O managerovi jsme hovořili již dlouho a Pavla jsme měli v hledáčku, protože víme, že tyhle věci umí a je na něj spolehnutí. Plastique nám trochu přerostla přes hlavu, je toho stále více a my se potřebujeme začít soustředit i na jiné věci, než je booking a pr. Ondra již začal s muzikou, já se na ní chystám. Potřebujeme začít vydávat. Spolupráce se teprve rozjíždí, měla by fakticky začít, až od ledna 2007

tvyks

Tento pátek se uzavře kapitola Plastique 2006 a nejen mě by zajímalo, jaké máte s klubovkou plány v roce 2007.

Vectif: Plány jsou velké, dorazit by měla některá skutečně velká jména, ale ty informace zatím nepustím. Vloni jsme měli slíbeného Tigu a také nedorazil, takže počkáme na smlouvy a pak s tím půjdeme ven. Jak jsem již zmiňoval, chystá se produkce, snad i label.

Kdyby peníze nehrály roli, kdo by byl vysněným very very special hostem Plastique?

Vectif: Nechceme vozit extrémně drahé umělce, nakonec ti naši nejmilejší zase tak drazí nejsou. Já bych rád dovezl Peaches, Digitalism, DJS ARE NOT ROCKSTARS, Rex The Dog, skvělý je prý Christopher Just, Sebastian, lidé z Ed Banger, Kitsuné….Rád bych v příštím roce dovezl více live projektů.

A teď ještě dvě otázky nesouvisející s Plastique. Jakou předpovídáte budoucnost minimal soundu v českých luzích?

Vectif: Myslím si, že u nás tenhle styl žádnou perspektivu nemá. Jedna věc je, že deep a minimalové věci se u nás nikdy nechytly, druhá, že na takovou muziku potřebujete také naprosto dokonalý sound systém a tím u nás téměř žádný klub nedisponuje. Prostě si myslím, že to u nás zůstane záležitostí jen pro pár nadšených.

Na čem momentálně kromě Plastique ještě spolupracujete?

Vectif: Tak já již několik let pracuji na pozici managera produkce a marketingu v klubu Radost FX, kromě toho stabilně djuji, což mi zabere téměř veškerý volný čas. Také připravuji ještě jeden nový večer v Radosti FX, možná sám, možná s Ondřejem. Bude to zase úplně něco jiného, než Plastique, nicméně ten cejch totální zábavy a legrace zůstane i na tomhle díle. Když nějaký čas zůstane, trávím ho s přítelkyní a se psem a jak již asi všichni vědí jsem také vášnivým rybářem. Jak je to jen možné, mizím na týden do bivaku někam do divočiny a věnuji se lovu trofejních kaprů.

Díky za rozhovor. Poslouchej.net Vám přeje mnoho dalších úspěchu v novém roce.

Tvyks & Vectif:
Taky díky.

www.plastique.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika