Ban Ban: DnB se v Čechách stále rozrůstá

Ban Ban: DnB se v Čechách stále rozrůstá

17. 12. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeden z hlavních tahounů vánočního mejdanu Aquaphonic v Liberci, bude drum and bassový mág Ban Ban. Pokud se o tohoto chlapíka zajímáte, určitě vám příjde vhod rozhovor a pokud ho neznáte, nabízíme o něm několik jeho charakteristických informací.
Českým partypeople jsi dobře známý, ale na party Aquaphonic se publiku představíš vůbec poprvé. Máš připraveno pro tuto příležitost něco speciálního?
Nejsem zvyklý si předem připravovat svůj set, každé moje vystoupení je spíše improvizace a raději nechávám věcem přirozený průběh. Reakce a energie z davu lidí přede mnou mi během hraní pomáhá.

Díky svému častému hostování v České republice musíš dobře znát naši domácí d´n´b scénu. Kdo je podle Tebe vůbec nejzajímavější český d ´n´b DJ? Od roku 2004 jsem vystupoval v ČR už opravdu často a můžu říci, že d´n´b scéna se neustále rozrůstá. Pravidelně se zde konají velké akce s významnými jmény nebo skvělé klubové noci zaměřené na tento hudební styl. Je to fakt super. A co se týká českých DJs: sám jsem si zahrál společně s celou řadou domácích interpretů – a vážně nemůžu vyjmenovat všechny, protože bych určitě na někoho zapomněl. Obecně můžu říct, že čeští DJs jsou skvělí tím, že si jdou svou vlastní cestou.

Co bys rád vzkázal svým fanouškům, kteří přijdou na Tvoje vystoupení na akci Aquaphonic?
Rád bych jim řekl, že se na svoje první hraní na Aquaphonicu opravdu těším. Bude to určitě úžasná noc se spoustou zábavy.

Aquaphonic se koná 26. prosince, vlastně brzy po Štědrém dni. Nemrzí Tě, že nemůžeš slavit vánoční svátky doma v Brazílii?
BB: Je to už druhý rok, kdy trávím Vánoce bez rodiny a je to pro mě opravdu těžké. Záleží mi na mojí rodině, ale tohle je moje práce a tak musím zkrátka překonat i takovéhle problémy.


Ban Ban: Již ve svých dvanácti letech věděl Kleber Feldmann Mendes, který si začal později říkat DJ Ban Ban, že se chce věnovat djingu. Za začátek jeho profesionální kariéry lze brát rok 1995, kdy si koupil svoje první Technicsy a začal hrát po klubech v Curitibě na jihu Brazílie. Sám s úsměvem rád vzpomíná na svou účast v největší domácí soutěži amatérských djs s názvem Dj of the year. Tehdy byl porotou vyřazen, protože nesplňoval pravidla – nebyl prý žádným amatérem, ale profesionálem. Velký úspěch přišel v roce 2000, kdy byl Ban Ban přizván k účasti na prestižní přehlídce nejlepších djských talentů země (Top DJ Of The Year). Ačkoliv svou účast zde nebral příliš vážně, umístil se na druhém místě v kategorii d´n´b.

Ban Bana již čeští partypeople znají, např. z loňského ročníku festivalu Summer of Love. Jeho vystoupení lze charakterizovat jako energickou djskou show, v které nelze nepoznat horký brazilský temperament a dokonalé djské umění.

Během své kariéry si Ban Ban zahrál společně např. s Grooveriderem, Adamem Freelandem, Ed Rushem, a dalšími.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Aquaphonic Celebration

Úterý 26. 12. 2006
Vystupují:
TBA
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika