Hell Prague očima naší crew

Hell Prague očima naší crew

18. 12. 2006  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Do pražského Abatonu zavítal dj Hell a protože se v pevném jádru naši crew našel jen málokdo, kdo by u toho chtěl chybět, sešlo se nás požehnaně.  Obsáhlý report z party očekávejte od Jervina, ale protože i my bychom se rádi s podělili o zážitky, udělali jsme si mezi sebou menší anketu.

Krysička
Abaton mám ráda, přesto si myslím, že Hell by se hodil více do jiného prostoru. Akce po organizační stránce velmi dobře zvládnutá, příjemný a ochotný personál jak mezi security tak za barem, dobré ceny. Velké díky patří Aleši Blehovi, že nám Hella přivezl a že dává šanci méně známým ale velice nadějným djům jimiž jsou WeKi (Wega a Kim Pixa). Jediným kazem večera bylo arogantní a nevychované chování djky Ladidy, která si dovolila vykázat již zmiňované dje zpoza pultu v jejich hracím čase přestože ona sama měla celou party svým setem zakončovat. Nejsem sama toho názoru, že to by nemělo procházet ani seběvetším hvězdám!!

Jára
Když jsem se poprvé dozvěděl, že k nám zavítá sám velký DJ Hell, byl jsem doslova nadšený. Jako milovník dobrého elektra jsem tohoto DJe chtěl slyšet už spoustu let a toto byla jedinečná příležitost, navíc taky trochu narozeninový dárek. Obavy, že bude prostor Abaton přeplněn až k prasknutí se rozplynuly ihned po vstupu, kdy bylo v klubu jen pár lidí. Jako první hráli pražská „elektro dvojčata“ WeKi aka Wega a Kim Pixa. Jejich set, z počátku trochu pomalejší underground, se ve svém průběhu postupně vyvinul ve svižné elektro a to také přilákalo na parket již více lidí. O to větší překvapení nastalo, když se La-Di-Da postavila z gramofony místo WeKi DJs a dohrála jejich set s vysvětlením, že takto před Hellem nesmí hrát. (Zajímalo by mě, jestli i samotnému Hellovi řekla co smí a co nesmí hrát:) Po ní nastoupil onen německý pekelník a servíroval davu elektro té nejvyšší kvality. Po jeho skončení se chopila desek opět La-Di-Da, ale to už jsem se pomalu odebíral směrem domů…nechtěl jsem si kazit tak vynikající hudební zážitek.

Jervin
Můj názor na párty Hell Prague je asi takový, že dorazit 16.12 Na Košinku 8, přesněji řečeno do Abatonu, byla v mém případě hned tuplovaná „povinnost“. Prvním důvodem byla účast takové legendy taneční hudby, jakou je Pan Dj Hell. Tou druhou byla oslava narozenin našeho fotografa Jary, zároveň spojená s vánoční besídkou serveru. Tyto fakta pro mě byla zárukou vydařeného mejdánku. Skutečnost však byla ještě lepší, než jsem si představoval a párty předčila moje očekávání. Mohu s čistým svědomím říci, že jsem zase bohatší o další hudební zážitek, přesněji o vystoupení Dje Hella. Nezbývá mi nic jiného, než poděkovat za to, že tu něco takového vůbec vzniklo. Můj potlesk patří nejen Hellovi, ale i zbylým Djs a jejich umění, kterým rozhýbali skromněji zaplněný prostor. Počet lidí byl ovšem jediné, co mě na celé párty zarazilo, protože já osobně jsem očekával mnohem větší návštěvnost.

Sisi
Při příchodu do prostoru Abaton jsem byla velmi mile překvapena pěknou "vánoční" výzdobou. Díky vstupu, který stál 500,- CZK si myslím, že spousta lidí vůbec nedorazilo. Kim a Wega odehráli pěkný set. Ladidu jsem moc neregistrovala. Dj Hell měl bomba nástup, ale po půl hodině se mi to absolutně přestalo líbit. Akci bych hodnotila jako průměrnou. A zvláštní pochvalu pak dávám originální videoprojekci.

Ondra
Z mého osobního pohledu to měla být jakási show, která se ale moc nevyvedla.
Hudba perfektní (hlavně Weki překvapily svým velmi tanečním electro housem),
ale jinak málo lidí a hodně trapných momentů viz. módní přehlídka, uvedení hlavní hvězdy, nebo nepochopitelné chování jednoho z protagonistů (kdo byl, asi ví, nemusím rozebírat). Hell až na to, že odpálil hned na začátku jeden gramec, předvedl přesně takový set, jaký jsem čekal, hodně legendárních "gigolo" tracků s punkovým nádechem. V České zemičce tak po dlouhé době zazněl originální set. Kdybych měl hodnotit stupnicí do deseti, dal bych nejspíše 5. Ale jen za tu hudbu.

Jirka
Asi nikdy jsem neviděl v Abatonu takhle málo lidí. Po cestě jsem si nebyl jist jestli se akce opravdu koná, protože jsem nepotkal nikoho směřujícího tím směrem. Dokonce ani před vstupem nebyla jako obvykle fronta, přesněji řečeno tam nestál vůbec nikdo a to bylo asi půl dvanácté. Moc se tomu nedivím, platit 490 Kč za dvouhodinové vystoupení dj Hella může asi jen opravdový nadšenec. Po vcelku povedené přehlídce Chatty se Ladida konečně uklidila a nastoupil dj Hell. Z jeho vystoupení jsem si odnesl vcelku rozporuplné pocity - začátek setu mi přišel velmi povedený a originální, prostě dj Hell jak ho znám. Ale druhá polovina úplně jiná, velmi průměrná, spíš nudná…do toho ještě asi po třetí dokola se opakující smyčka, jinak zajímavé a vtipné, videoprojekce tomu také už moc nepřidala. Příště bych jeho vystoupení raději navštívil v rámci nějakého festivalu, nebo aspoň se zajímavějšími dalšími jmény na line-upu.

TaZ
Jelikož jsem nedorazil úplně včas, zarazil mne hned u vchodu mizivý počet věcí v šatně signalizující počet lidí uvnitř. Vlastně už cestou jsem potkal nezvykle mnoho lidí aktivně nabízejících vstupenku. Hlavní stage byla ve finále zcela plná, což bohužel neplatilo o zbylých prostorách. Příjemně mě překvapily dekorace, které z jindy až nehostinného Abatonu udělaly příjemné místo. Hudbě nemám absolutně co vytknout, jen bych příště DJe rád i viděl, což tentokrát možné nebylo, jelikož byli utopeni ve tmě pod masivní a vydařenou projekcí. Efektní byly i tanečnice skryté ve sloupech pekelně rudé látky. Celkově velmi povedená akce, která myslím nejen mě hodně bavila.

ozzby
Příjemné dekorace všech tří "obytných" prostor. Do samotného vystoupení Hella hrozivě málo lidí,  což se naštěstí s jeho nástupem změnilo a Abaton byl příjemně zaplněn. Jeho vystoupení bych určitě zařadil někam mezi top 20 letošního roku. Ladida mě už po druhé za sebou nezklamala. Celá akce se také ukázala jako několik soukromých večírků různých crew, ať už naši, nebo Xmagu, což se ke konci zlomilo v monstrózní kalbu na kterou jen tak nezapomenu.

Dáda
Líbilo: Hellův set. Jednoznačně jsem nadšená! Hlavně tou nadupanou verzí Everything Counts od Depeche Mode, co hrál na začátku! Ceny na barech byly myslím oproti jiným akcím v pohodě. Dost místa k odpočinku. Nelíbilo: Atmosféra, lidi mi přišli takový nemastný-neslaný. Na tohoto Dje bych určitě čekala větší účast.

Acid
Na tuhle pekelnou párty jsem byl zvědavej a hodně jsem se těšil. Překvapil mě do půlnoci vcelku prázdný Abaton, protože jsem čekal, že si bude problém se dostat k baru, natož si sednout (tanec přenechám rád jiným). Potěšila mě djská dvojka Wega & Kim Pixa aka WeKi, která si určitě zasloužila větší publikum. Ladida se mi moc líbila a v tu dobu jsem trávil na parketu asi nejvíc času. Ale nepochopil sem, proč museli WeKi ukončit svůj set a přenechat jí místo za gramofony??? A hvězda večera pan peklo Hell dokázal, že není nadarmo legenda. Sice se objevily nějaké problémy se zvukem, kdy na několik minut vypadla pravá část reprosoustavy, ale Hellův set jsem si vychutnával. Hudebně vynikající akce spojená s pekelnou kalbou. Takže ve finále jeden z hodně povedených mejdanů :)

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika