Historie Aquaphonicu

Historie Aquaphonicu

21. 12. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Libereckou party Aquaphonic většina českých party people alespoň podle názvu zná. Jaká je ale její historie, jak vznikla a jak vypadal první ročník? O tom jsme si povídali se  zakladatelem Michalem Hoblíkem.
Michale, tak kde se vzala myšlenka na Aquaphonic?
Tak prvotním iniciátorem byl před lety můj kamarád z Liberce Mirek Pacold, který mi jednoho dne oznámil: „Michale, mám možnost si pronajmout velice levně od kamaráda liberecký lázně, pojdˇme tam udělat silvestrovskou party“. Já jsem mu odpověděl: „Dobrý, díky, já ale nikdy žádný party dělat nechci“. A jak to dopadlo? Letos děláme již šestý ročník.

Proč si nechtěl dělat party a co Tě nakonec zlomilo akci uspořádat?
V tu dobu jsem již nějaký pátek pomáhal s marketingem Alešovi Blehovi, který zrovna neměl nejúspěšnější období. Po slibném začátku rozjezdu parties a festivalů provařil doslova kalhoty na Summer of Lovel, tuším 99, a hodně se z toho sbíral. Tak jsem si říkal, mám tohle zapotřebí? Radši se budu na party chodit bavit, motat se kolem nich v rámci marketingu, ale celé je pořádat, to nechci. A Míra se mě ptal pořád a pořád a když se zeptal pošesté, v době, kdy jsem právě dokončil pátý ročník vysoké školy a byl v pohodovém rozpoložení, tak jsem řekl: „Proč ne, pojďme to zkusit“. A bylo to. Sešli jsme se, dali hlavy dohromady ještě s Viktorem Slavíkem aka Hechem od Merkura a celé to naplánovali. Já pak odjel na čtyři měsíce do USA, kde jsem věci řešil po netu, vrátil se, dotáhli to do konce a 27. 12. 2001 v 19.30 jsme otevřeli brány libereckých Novorenesančních lázní.

Jak dopadl první ročník?
Z našeho pohledu super. Skončili jsme lehounce v plusu, barák byl plný a lidi nadmíru spokojeni. Co více si přát. Horší to bylo s druhým, kdy party dopadla taky z pohledu návštěvníka super, ale přišlo o něco málo lidí, okradla nás cateringová firma a nezaplatil hlavní sponzor. Finančně dost mínus.

A co ročník třetí?
michal hoblikTo už jsem naplno pracoval v Praze a váhal, zda do toho jít, protože času bylo méně a méně. Pak jsem jednoho večera nemohl usnout, přemítal jsem a přemítal a napadl mě kamarád Aleš Povr. Ten měl s pořádáním akcí hodně zkušeností a navíc studoval v Liberci, takže tam bydlel a mohl spoustu věcí řešit, což u mě z Prahy bylo složitější. Plácli jsme si a party se velice povedla :) Další rok jsme se rozhodli pokračovat, ale bohužel již nebyla možnost akci uspořádat v lázních. Po dlouhém hledání vhodného prostoru, což není v Liberci vůbec jednoduché, nám pomohl Ondřej Červinka z libereckého magistrátu a zalobboval na libereckém Výstavišti v tom smyslu, že opravdu stavbu a Liberec nezboříme. Akce proběhla opět úspěšně, ale byli velké stížnosti na hluk z okolí, takže další rok jsme museli hledat znovu.

A to už se bavíme o Domu kultury?
Ano pátý ročník proběhl loni poprvé v libereckém Domu kultury. Ale je to jako kdyby si akci dělal téměř poprvé, protože musíš produkčně vše plánovat znovu, procházet si několikrát prostor, plánovat atd. Ale povedlo a i pátý ročník byl úspěšný. No a letos naštěstí již ten samý prostor, i když to nebylo úplně hladké, protože se měnil majitel objektu. Ale domluvili jsme se a 26. 12. se otevřou brány Aquaphonicu pošesté.

Super, tak držíme palce. Jak vůbec akce vypadá, jaká je její tvář a kam ji směřujete.
Tak Aquaphonic byl vždy o spojení dobré hudby a zábavy. No to je trošku klišovité. Akce je vždy po Vánocích, takže lidi jsou odpočatí, najedení, ale žíznivý. Takže ta atmosféra je tam vždy „rozjetější“ než kdyby akce byla v půlce prosince. Co se týče dramaturgie, chceme vždy nabídnout kvalitní a pestrou muziku. Proto na akci neuslyšíte dva styly, ale muziku od house music, pře progressive, electro, techno až po drum and bass a jungle. Vozíme středně drahé hvězdy, protože zase nechceme šponovat vstup vysoko. Takže za 220,- korun na vstupu myslím slušný poměr cena výkon. Za tu cenu dostanou návštěvníci letos například Johna Gibbonse, Michaela Buriana, Orbitha, BanBan, Soundphreakers, Katchu a spoustu dalších, komfortní prostory s dostatkem toalet a barů, rozumné ceny na barech. Tuto strategii chceme držet dlouhodobě.

Michale, díky za rozhovor.

www.aquaphonic.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika