Historie brněnské tranceové jedničky - Sound Of Ibiza

Historie brněnské tranceové jedničky - Sound Of Ibiza

08. 01. 2007  |  Autor: David Valmont  |  Komentáře (0)
Jako červená niť se proplétá brněnským klubovým životem akce s názvem Sound Of Ibiza. Takřka před dvěma roky se rozhodli Radan Mach a David Linhart uspořádat trancovou akci. Nikdo tenkrát ani netušil jakou oblibu si během dvou let získá mezi klubery, nebo že se stane jednou z nejstarších rezidentních nocí na poli brněnských parties.

Historie se začla psát 21.ledna 2005, kdy v klubu 7.nebe odstartoval první díl. Po celou dobu byla tato akce provázána právě s tímto klubem a i díky této akci se stalo 7.nebe oblíbeným místem. K prvnímu dílu si přizvali Petra Holmana, tehdejšího velkého propagátora trance v ČR, sekundovali mu Djové brněnské scény. Znovuobjevený Motka, stylově nevyhraněný Leo Lycra, který podle slov návštěvníků balancoval na pomezí trance a house music a line-up uzavíral Edgar Degas ( Radan Mach), který na sebe vzal roli rezidentního Dje akce.

O úspěchu prvního dílu svědčil i fakt, že tento pilot pokračoval druhým dílem. Hned o měsíc později 25. února 2005 nastoupil za gramce první kvazi zahraniční DJ akce, slovenský Pico, který je v současné době rezidentem bratislavského klubu Dopler a vozí sem hvězdy formátu Above and Beyond, Schulze, Perry O´Neilla nebo třeba Matta Dareye. Poprvé se na akci ukázala i pražská vycházející hvězda Paul Andrews a poprvé také 7.nebe zažilo videoprojekci, o kterou se postaral víc jak známý brněnský VJ Kombajn.

sound of ibiza

Následujícímu dílu kraloval 26 letý polský DJ Charlie Jan, podle slov Radana Macha, se jednalo o nejlepší vystoupení za celou éru akcí. V současné době hraje pod hlavičkou polských Sound Revolt a od svých začátků za gramofóny se snaží nabízet posluchačům ten nejlepší aktuální progresivní zvuk. Krom něj se 8.března 2005 za gramofóny postavili Stjopa a rezident Edgar Degas. Poprvé nám tak Ibiza nabídla opravdu zahraničního hosta, který se jak se dočtete záhy na Ibize nevyskytl naposledy.

Zřejmě pořadatelům došel dech a 4. díl byl po strance jmen dílem slabším, spíš ale byl jen předzvěstí velmi silného návratu na scénu. Díl ovlivněný blízkostí prázdnin 27. května 2005 se odehrál v komorním prostředí a kvintetu djs dominoval Little Lui ze Slovenska, který se během následujících let stal synonymem kvalitní produkce na mnoha akcích od malých klubů až třeba po Mácháč.

27.9.2005 Snake Sedrick, to byl začátek změn které dostaly Ibizu na žebříček nejoblíbenějších akcí v ČR. Snake Sedrick z Maďarska vydávající mimojiné na labelu Swift Rec.,je především známý svou spoluprácí s Haverlíkem. Jeho tracky míchají a zařazijí do svých kompilací takové osobnosti, jakými jsou Hernan Cataneo nebo Andrew K. Během tohoto dílu zažilo 7.nebe také sound support společnosti Marcel Audio, která pravidelně zvučí například Apokalypsu, čímž Ibiza dostala to, co si nejvíc zasloužila, kvalitní zvuk.

sound of ibiza

6.díl byl první který si nesl podtitul EMOTION, od tohoto dílu se dělí realizační tým Mach/ Linhart a Sound of Ibiza pripravují střídavě. Na tento díl jsme si počkali na začátek nového roku, přesněji tedy do 20.ledna 2006. Díky dostatečnému času na přípravu a proběhlým rekonstrukcím v klubu jsme měli možnost si vychutnat produkce i na plnohodnotné 2. stagei a nožnost žánrového výběru. David Linhart tentokráte sáhl opravdu vysoko a přivezli Dje a producenta Ronski Speeda ze stáje labelu Euphonic Germany. Toho času se tento mladík z Německa vyhříval na 83. místě prestižní Top 100 DJs Poll. Sekundoval mu Michael C, který přijal nabídku stát se rezidentem této akce.

sound of ibiza

Následující pokračování bylo sice rize v českém duchu. 2. června 2006 hostilo 7.nebe nekorunovaného krále české trance scény Michala Buriana. Rezident Michael C chyběl ( zřejmě, aby nebylo přemichalováno jeden večer), ale doprovodem mu byl opět Edgar Degas, Stjopa a vycházející hvězda brněnské scény DJ Martheen. O druhou stage se postaral pražský Bon Finix.

Zatím předposledním dílem a z mého pohledu nejvydařenějším dílem byl díl s pořadovým číslem 8. Brno tak 27.září 2006 poctila svou návštěvou jedna z největrších trance-progressive hvězd. Jen v krátkosti kdyby jste nevěděli: Menno De Jong produkuje pod hlavičkou labelu Anjunabeats/NL, která vedle jeho tracků vydává například Above & Beyond, Ocean Lab, Kyau vs. Albert, nebo na svém vlastním labelu Intuition Rec. a pravidelně vysílá svou rádiovou relaci Intuition Radio Show. Jeho vystoupení osobně považuji za vrchol klubových performací a z halovek mě víc nadchnul během roku ´06 snad jen Schulz nebo Above and Beyond vrámci Vibrations. A zřejmě to byl i vrchol celé sňůry akcí sound of Ibiza.

sound of ibiza

Vedle Menno De Jonga zahrál Kamil polner, jehož tracky s oblibou do svých setů přidávají hvězdy formátu Armina van Buurena a třetí zásadní postavou byl rezident akce Michael C. Ačkoli jindy jsem byl zvyklý na vysoce kvalitní produkcí, tentkrát absolutně vyhořel a možná bych toto jeho vystoupení považoval za jedno z nejhorších setů roku 2006.

Posledním dílem byla Silvestrovská Ibiza, která byla důstojným uzavřením jedné brněnské legendy. Během devíti nocí se vám představilo kolem padesátky DJů. A přestože už to vypadalo, že Sound Of Ibize odzvonilo a Brno příjde o jednu z mála legendárních nocí, přesto se vrací. Už 12.1.2007 nám David Linhart představí Sound Of Ibiza v novém kabátě. Mnohé zůstává, jen název se mění a gratulanty ke kulatému 10. výročí budou představitelé 2 labelů, které vlastní největší hvězdy trance scény. Barvy van Dykova labelu VANDIT bude hájit Martin Roth a jeho sokem pak bude zástupce van Buurenova labelu ARMADA Mike Foyle. Zeptali jsme se ve spolupráci s managementem party EMOTION Djů, kterí už v 7.nebi hráli na názor na tyto dva hlavní protagonisty páteční akce a dostalo se nám skvělých referencí ...

sound of ibiza

Menno de Jong: Znám Martina Rotha, který v poslední době udělal několik výborných remixů a je označován jako jeden z dalších velkých producentů z Něměcka. Mike Foyle je někdo, kdo je velmi odlišný od své vlastní produkce a svého DJingu. Umí udělat a zahrát progressive, trance, techno nebo cokoli jiného co má rád přirozeným způsobem, což dokazuje jeho univerzálnost.

Ronski Speed: Martin je velmi milý člověk a výborný producent. Myslím si také, že bude skvělý DJ pro tuto akci. U Mikeho znám jen jeho produkci. Některé jeho melodie jsou vskutku prvotřídní. Takže celkový lineup se zdá být velmi slibný.

Kamil Polner: Samozrejme Mike je kolega s Armady kde som aj ja a Martin Roth o nom moc neviem pretoze kvoli pracovnej vytazenosti sa nemam moc cas venovat ostatnej produkcii. Mike je dobry producer a ma vyborne treky ktore maju ludia takisto velmi radi.

Michael Burian: Jasně znám produkci jak Martina tak Mika. Osobně mě více oslovuje produkce Martina Rotha a je fajn, že mu dal někdo také příležitost představit se v Čechách.

Petr Holman: Ta jména znám, ale ještě jsem je neslyšel hrát živě. Určitě to bude skvělý zážitek, protože když si k sobě (do stáje) vezme někoho Paul van Dyk (Vandit) a Armin van Buuren (Armada), tak je to záruka prvotřídní kvality. A navíc to bude asi i pestré, protože Vandit i Armada představují trochu odlišné větve tranceu, přesně v duchu produkce lídrů obou labelů.

Michael C: Od Martina Rotha znám některou z jeho produkce – mým oblíbeným trackem byl jeho rework skupiny Keane, ale jako dje jsem ho ještě neměl možnost slyšet. Mike Foyle je člověk, na kterého se osobně velmi těším a jsem zvědavý, jaký bude jeho set v Brně. 


A ještě doplníme, co nás vedle Rotha a Foyleho čeká a co EMOTION Team na páteční večer připravili. Silné posílení vizuální stránky akce. Dvanáct otočných hlav, dvě plazmové obrazovky na hlavní stagei. Druhá stage bude pojata úplě jinak, než jsme zvyklí z akcí v 7. nebi a i zde dojde k posílení světelného parku o červený laser a to vše doplní videoprojekce. O zvukovou podporu se postarají CyberSound, jejichž technikou byl odzvučen už díl s Menno De Jongem. A těm z vás, kteří by se náhodou do Brna v pátek nedostali můžeme přislíbit díky exkluzivní spolupráci jistě exkluzivní fotoreport.

www.emotion-party.com 

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika