Söhne Mannheims přijedou do Abatonu

Söhne Mannheims přijedou do Abatonu

09. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Důležitou informací pro tuzemské fanoušky této hudební formace je fakt, že se agentuře D Smack U Promotion podařilo přesvědčit německého partnera, aby v rámci plánovaného turné kapely SM v roce 2007 zlevnil vstupenky pro Českou republiku.
manheimKapelu Söhne Mannheims (Synové Mannheimu) tvoří lidé z celého světa, jsou to děti tzv. gastarbajtrů. Jsou mezi nimi němečtí muzikanti, ale taky jeden Jamajčan, jeden Afričan ze Zimbabwe a jeden Polák. Jako kapela odrážejí současné Německo, které je mnohonárodnostní a multikulturní zemí. Většina Synů Mannheimu jsou křesťané a na textech je to znát. Jejich jedinečnost spočívá v tom, jak se jim daří bořit hranice mezi jednotlivými hudebními žánry. V jejich hudbě se potkávají klasická kytarová aranžmá s ragga rytmy a latinské prvky se objevují v hip-hopových skladbách s rockovou kytarou. Mají čtyři vokalisty a dva rappery, kteří zpívají německy a anglicky.Kapela usiluje o to, aby se všichni Němci spojili jako jedna velká hudební rodina. Z tohoto důvodu se Synové Mannheimu také mají neustále na pozoru před ultra pravicovým hnutím v Německu. Pravidelně vystupují na antinacistických festivalech. Jejich cílem je vytvořit most mezi různými kulturami, žijícími v Německu, a „novou“ generací mladých nekonfliktních Němců. O tom vlastně Synové Mannheimu jsou: láska v textech a hudbě a porozumění sobě a Bohu.

Důležitou informací pro tuzemské fanoušky této hudební formace je fakt, že se agentuře D Smack U Promotion podařilo přesvědčit německého partnera, aby v rámci plánovaného turné kapely SM v roce 2007 zlevnil vstupenky pro Českou republiku. Nová cena vstupného v předprodeji je 300,- Kč + poplatky distributora. Těm, kteří si již zakoupili vstupenky za původní cenu, bude rozdíl vrácen v den koncertu přímo u vstupu do klubu.

Söhne Mannheims
Tino Oac, Claus Eisenmann, Xavier Naidoo, Marlon B., Metaphysics a Michael Klimas jsou vokalisty kapely a hudebně je doprovází Michael Herberger na klávesy, Florian Sitzmann rovněž na klávesy, Michael Koschorreck na kytaru, Andreas Bayless na kytaru, Robbee Mariano na basu, Ralf Gustke na bicí, Bernd Herrmann na bicí a nesmíme zapomenout na dýdžeje Billyho Davise, který se stará o finální podobu skladeb, do kterých v pozadí skrečuje a dodává brejky.

Řádově před pěti lety oslavili Söhne Mannheims významný milník ve své kariéře v podobě debutového alba „ZION“, které získalo platinovou desku. V roce 2004 kapela navázala na úspěch této desky dalším albem nazvaným „NOIZ”.

„Hodně jsme o tom mluvili a pracovali na sobě, každý zvlášť i jako kapela. Poslouchali jsme své nahrávky, kriticky jsme je zkoumali, hádali jsme se a občas jsme bohužel i nadávali. Nasmáli jsme se, nejednou jsme se rozešli, a ať už to bylo pro dobro, nebo pro zlo věci, neustále jsme se učili. Chybovali jsme a z toho jsme učili ještě víc. Svojí představy jsme nicméně dosáhli už na desce Zion. A i když přicházela na svět v bolestech a někdy jsme si toho brali moc, připravilo nás to na ty těžké časy, o kterých se teď tolik mluví. Takže se chceme opět připravit na těžké období, po kterém přijde šťastné období, a i na ty dobré časy je potřeba se patřičně připravit.“

manheim

Vzhledem k tomu, že město Mannheim je ústředním bodem, kolem kterého se soustřeďuje identita kapely, je třeba říct, že Xavier Naidoo měl před několika lety vizi, podle které byl Mannheim vystavěn na stejném principu jako Jeruzalém. Tenhle nový Jeruzalém měl být vystavěn podle architektonického plánu do tvaru hvězdy se čtyřmi cípy a každý cíp měl obsahovat sto čtyřicet čtyři jednotlivých čtverců. Královský trůn by byl umístěn v Heidelbergu a svatá hora Sión by tím pádem byla také nedaleko. Celé měsíce jsme o Xavierově vizi debatovali v malých skupinkách a znovu a znovu jsme od ní nevěřícně a zahanbení upouštěli. Jenže jak šel čas, začínali jsme tomu stále víc věřit. Připadalo nám, že musí existovat nějaký jedinečný stvořitel, který musel tento plán zrealizovat a v jehož moci je proměnit pokorné lidi na vyvolené…

V souvislosti s touto vizí se příběh kapely - tak jak ji známe nyní - začíná odvíjet od zimy roku 1995. Michael Herberger, Claus Eisenmann a Billy Davis patří k původním členům kapely. Byli pevně spojení láskou k městu Mannheimu a odtud také pramení jméno uskupení, Synové Mannheimu, které nemělo být jen pomíjivou záležitostí, ale bylo přirozeným důsledkem jejich lásky ke svému městu. Následně zakladatelé strávili hodně času v Eisenmannově sklepním a Herbergerově kuchyňském studiu. V té době vznikly první nahrávky jako „Meine Stadt”, „20.000 Milen” a „Quadrate”.

Xavier Nadoo si současně budoval kariéru u 3P labelu svého přítele Mosese Pelhama z Rödelheimu. Xavier nezapomínal na své přátele a dohlédl na to, aby mu smlouva zaručovala, že se bude kdykoliv moct zapojit do projektů Söhne Mannheims. Klávesista Michael Herberger zatím nepolevoval ve vymýšlení skladeb, Claus Eisenmann piloval svůj pěvecký projev a DJ Billy Davis pracoval na brejcích a skrečích. Synové Mannheimu stáli před svým zrodem.

V roce 2000 kapela odehrála spoustu koncertů po celém Německu. Křižovala zemi od Kielu po Freiburg a od Lipska po Kolín nad Rýnem a po jejích často až tříhodinových koncertech zůstávaly zástupy nadšených fanoušků. Ke čtrnácti stálým členům ensemblu se občas přidávaly hostující pěvecké hvězdy, které pomohly vytvořit z řadových koncertů nezapomenutelné zážitky.

Na podzim téhož roku jim vyšel single „Geh Devon Aus“. Prodalo se ho skoro půl milionu výlisků a hned po něm následovalo debutové album ZION.

Synové Mannheimu se vrátili na scénu v červnu 2004 s novou deskou nazvanou NOIZ, která se ihned po svém vydání umístila na prvním místě německých hitparád. Mezi nejlepšími čtyřiceti deskami se udržela déle než rok a dodnes se jí prodalo skoro 900.000 kopií. Druhá skladba ze singlu s názvem „Velleicht“ je vůbec nejhranější německou skladbou celostátního rádia.


Kapela získala cenu ECHO (německá Grammy) za nejlepší německé rokové album, vystoupila na četných festivalech a jejich turné „The Power of the Sound“ napříč Německem, Rakouskem a Švýcarskem na přelomu let 2004/2005 bylo zcela vyprodané.

V červenci 2005 vyšel záznam jejich nadupaného živého vystoupení „The Power of the Sound“ na DVD a CD. Tyto nahrávky spolu s albem NOIZ jsou jednoznačným dokladem, že Söhne Mannheims jsou momentálně nejvýznamnější německou skupinou.

Jejich nebývalý úspěch bude mít pokračování v podobě nového studiového alba, které vyjde v roce 2007 (i v anglické verzi) a po němž bude následovat evropské turné.

Zajímavou informací může být také fakt, že TV Óčko získalo práva k odvysílání posledního DVD Söhne Mannheims s názvem Power Of The Sound v pořadu Koncert. Dvouhodinový záznam jejich živých vystoupení se bude vysílat v sobotu 20.ledna od 20:00.

Koncert se uskuteční 28.ledna 1007 v prostoru Abaton od 20:00. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji sítě Ticketportal za 300,- Kč + poplatky distributora.

www.soehne-mannheims.de

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika