Santa Houze v Benešově:

Santa Houze v Benešově:

10. 01. 2007  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (5)
První svátek vánoční jsem se dychtivá resuscitace benešovského KC Karlov vypravila na party s příznačným názvem Santa Houze. Ač nebylo lákadlem žádné zahraniční jméno, doufala jsem, že se party vydaří alespoň jako některé předešlé s „pouze“ českými dji, jako například Party in house a další jiné.
Tentokrát nás večerem měli provázet djs Loutka, Aiffel, P@co a M-Sonic. Poslední zmiňovaný mi byl neznámý, takže jsem usoudila, že to bude místní dj. Ten také celou akci zahajoval.

U vstupu mě hned pobavil jakýsi questlist, neboli kus papíru o velikosti A5, vytržený ze školákova sešitu s podobně vyhlížejícím písmem. Byli jsme oraženi razítky, které jsou vidět jen pod UV světlem, což mi připomnělo mou pubertu a vesnickou diskotéku, na kterou jsem z dlouhé chvíle trávené na chalupě za Prahou občas zavítala. I hudebně se mi zdálo, že má tato akce k diskotéce blízko. M-Sonic zřejmě znalý zdejšího publika, které zde navštěvuje místní diskotéku zvolil lehčí a přijatelnější odnož taneční hudby.

santa houzeNa parketu křepčilo pár náctiletých, ostatní se spíše hromadili u venkovního baru, kde barman alespoň částečně slyšel naši objednávku. Uvnitř sálu bylo vskutku víc než namáhavé si porozumět i s osobou stojící pár centimetrů vedle vás. Se zvukem zde neměl někdo opravdu moc šťastnou ruku, a tak pokud jsme si s kamarádkou chtěly něco říct a nepřijít přitom o hlasivky, vybíhaly jsme ven ze sálu. Během hodiny se sál slušně zaplnil, avšak já a moji přátelé s věkem nad dvacet (a ještě trochu více) jsme zde silně zvyšovali věkový průměr. Veškerá omladina zlákaná vidinou party se vstupem za 80 korun a vánočními prázdninami si vyrazila vyhodit si z kopýtka v novém ohozu od ježíška. Zdejší ceny se pro nás, pohybující se v pražských klubech, zdáli pro pořadatele až prodělečné. Uzavřená většina prostoru (kromě hlavního horního parketu, kde se také často pořádají plesy) působila až smutně, pro nás kteří jsme sem z Prahy a širokého okolí jezdili na skvělé akce typu Eletric Kingdom atd.) Až na místě jsem si uvědomila, že tato akce přiláká pouze ty, co mají v občance (pokud už ji mají) bydliště v okresu Benešov.

Na podiu se dokonce vyloupla slečna, která měla zřejmě funkci go-go tanečnice, avšak téměř každý z rozdováděných rytmus nevnímajících tanečníků na parketu by snad tuto úlohu zvládl lépe. Marně jsem přemýšlela, zda je slečna, která vypadala jako žákyně základní školy znuděná ranní rozcvičkou na hodině tělesné výchovy k smíchu nebo spíš k rozesmutnění. Předvedla nám bezhlavé mávání rukama, nohama, celou dobu nejspíše zašlapovala hořící nedopalek a po celou dobu si upravovala podprsenku. Během chvíle však měla za sebou podporu pár panáky posilněných náctiletých.

Mezitím se vystřídali djs. Marně jsem doufala, že P@co hudební produkci vylepší, avšak staré ohrané disko-studio fláky, včetně Jaydeeho a Madonny mě spíše znudily. P@co za gramofony skákal jako pako (v dobrém slova smylu) avšak atmosféra se mi na jeho energické projevy zdála poněkud mdlá. Ale samozřejmě nemohla jsem přehlédnout, že ta část mládeže která tančila se velice dobře bavila.

Od jedné hodiny ranní byl na tahu dj Aiffel, kterého si jako dje velice cením. Ale party nedělá jen dj a prostor, ale z velké části také návštěvníci. A ti na mě nepůsobili zrovna pozitivně. Spíše jsem si připadala jako důchodce, který si spletl lokál. Z tohoto důvodu jsem jednu hodinu po půlnoci kulturní centrum na Karlově opustila s chrapotem připomínajícím patnáct hodin strávených na hlučné party. Pochopila jsem, že akce byla pro úplně jinou cílovou skupinu, než jsem zrovna já a moji přátelé.

Nemohu soudit jak zahrál dj Aiffel či Loutka a tak se nemohu vyjádřit ani kladně ani záporně, každopádně vím, že KC Karlov příště navštívím až mě sem bude lákat pestřejší line-up, vstupné nad 200 Kč a poněkud propagovanější akce, která se zaměří i na osoby vyššího věku a i ze vzdálenějších míst.

Fotoreport ve špatné kvalitě naleznete na stránkách www.kckarlov.cz

5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
m+
15. 02. 2007 | 15:02:52
+0 | -0
@krysicka: Jo, diky, tahle odpoved je dostacujici. Mozna preci jen te ironie v clanku bylo vice nez trochu, proto bylo tezke udelat si na to nazor takovy, jaky byl v clanku tebou myslen

10. 02. 2007 | 12:14:37
+0 | -0
diky za vase nazory.

bude mi 26.

Co se tyce teto akce, moji chybou bylo, ze jsem zila v domneni, ze ta akce bude o necem jinem. Mám ráda kvalitní house a myslím, že je jen otazkou času, kdy by se takova hudba (progressive, deep house, tech-house a dalsi) mohla zacit hrat i na takových místech a jeho kvality by jiste ocenili i zdejší lide. I mimo Prahu se konají dobré akce a KC Karlov mám ráda a proto tam jezdím. Nejsem typ cloveka, který nevytáhne paty z Prahy, jen protoze tam bydli. Samozrejme jsem ted poucena a vim na ktere akce tam jet a na ktere ne. Proti nizkym cenam v Benesove nic nemam, naopak. Mozna to bylo spatne pochopeno ale hodnotim je velice kladne. Viz treba jiny muj report (Lucca v Benesove).

Proti detem (mladistvým) na party nic nemam, kdyz jim není patnáct a nejsou zpití pod obraz. Samozrejme ale ze se citim lepe mezi starsimi, nebo kdyz je pomer starsich a mladsich nejak vyrovnanejsi. To je ale jiná.

Ne všechno bylo vámi v mém reportu pochopeno, tak jak bylo myšleno a trocha ironie a nadsázky snad jeste nikoho nezabila..? :)

09. 02. 2007 | 19:45:22
+0 | -0
Ahoj krysicko,nevim proc ale tvuj nazor mi osobne prijde stupidni coz mi vyobrazuje tvoji osobnost....nevim kde si vzala ze tato akce je typu e.k....tato akce byla na to aby si clovek zprijemnil vanocni cas a zablbnul si na zname hauzove flaky...80 kc vstup pro vsechny prijde fajn po vanocich se hodi kazda kacka a jestli si ty ktera nema o prachy nouzi tak si zustan v praze a davej si prachy do tvych klubu...na tvuj nazor ze tam byli deti ti odpovidam tak ze s tebou nesouhlasim i souhlasim ale proc tam nebrat deti no a co kdyz ty si byla malej parchant tak si byla rada ze te taky nekam pustili a opet jestli se ti to nelibi tak si bez do tvych klubu...ses netolerantni vuci mladsim lidem coz me prijde fajn ze poslouchaji tuhle muziku a dokazi se bavit...opet ty se na to bavit nedokazes dalsi poznatek proc si sem jela proc si nezustala v te praze....vracim se k djum slysela si hrat m-sonica jen jednou a na akci kde vsichni blbnou a uzivaji si radosti coz opet neumis a odsuzujes...az tohodle cloveka uvidis hrat na jinych akci tak teprve posuzuj..jeste si uvedom ze benesov neni praha...jidine s cim se dat z tveho posudku souhlasit je ta tanecnice....

a mimochodem, me je 22 :-)

09. 02. 2007 | 19:08:36
+0 | -0
By me zajimalo, kolik ti je. Tvuj pristup a "nadhled" je bohuzel nekdy az k placi. Nevim, proc jsi zminovala Electric Kingdom jako jednu z nejnaslaplejsich akci, kdyz tato akce byla o minimalne 2 tridy diskofilnejsi nez akce, ktera pro tebe "divku s nekonecnym kulturnim rozhledem, pohybující se v pražských klubech" nestoji ani za petak (i kdyz si se docela rozepsala). Vzdyt si mohla klidne odejit driv, kdyz se ti to nelibilo ....
soulbass
11. 01. 2007 | 08:33:22
+0 | -0
Jojo vzpomínky zůstanou,skvělý kalby z let 2000-2004,zčásti mi to oživila předloňská PARTY IN HOUSE,ale aspoň něco,když už nic :p
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika