2. narozeniny Meccamixu

2. narozeniny Meccamixu

14. 01. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Steve Smart se po roce vrací do klubu Mecca na 2. výročí party Meccamix. Ku této příležitosti s ním přinášíme rozhovor.
Ahoj Steve, přijíždíš k nám přesně po roce. Tehdy jsi vystoupil na 1. narozeninách Meccamixu, teď společně oslavíme druhé výročí. Co se u tebe za ten rok změnilo?
Změnilo se toho opravdu hodně. Hraní po klubech se snažím omezovat, abych se mohl věnovat práci pro londýnské radio KISS a abych se mohl více koncentrovat na svoji vlastní produkci. Jestli vzpomínáš, minulý rok jsem měl svou sobotní Saturday Night Floorfillers Show, ovšem tento rok k ní přibyly ještě další dvě - Friday Night Kiss a Kisstory.

Jsi součástí obrovského kolosu – londýnské rozhlasové stanice KISS, řekni mi něco o jejích aktivitách, jací umělci & DJs pod vás spadají? Co znamená KISS FM v Londýně a co pro tebe osobně?
steve smasrKiss je jedničkou svého druhu v Británii s posluchačskou strukturou mezi 15 –24 lety. Toto rádio jsem poslouchal už jako dítě a nikdy by mě nenapadlo, že tam budu řídit hlavní sobotní pořad o taneční hudbě. V současnosti jsem členem Kiss crew už přes šest let a snažím se maximálně o to, aby moje hlavní show stále představovaly vlajkovou loď této stanice, což samozřejmě znamená spoustu tvrdé práce, ale určitě to stojí za to. Moje hlavní show se jmenuje „Saturday Night Floorfillers Show“, teď jsou tomu tři roky, co běží a pracovat na tomto projektu mě stále nepřestává bavit.

 
Slyšel jsem, že tvá show je co do poslechovosti hlavním konkurentem celosvětově známé show Peta Tonga na BBC Radio 1? Jak dlouho celá show trvá, kdy je možné si ji poslechnout a co je její hlavní ideou?
Show trvá 3 hodiny, vysílá se každou sobotu mezi 20.00 a 23.00 a lidé v Česku si ji mohou naladit na internetu na www.totalkiss.com živě. Moje show je naprosto hodnověrný vzorek toho nejlepšího, co může člověk v Británii večer slyšet v klubech, pokud vyrazí ven. Neustále nás kontaktuje obrovská spousta lidí s dotazy kam vyrazit, co se děje a my se jim snažíme dát vzorek toho absolutně nejlepšího. Stylově se jedná o stoprocentně houseovou show, začíná se spíš funky a set končívá pěkně rozjetě, našláple. K tomu teď mám ještě další dvě show ( viz.výše ). Moje ( hlavní ) show je považována za hlavního rivala Peta Tonga na BBC Radio 1, zatímco on má svoji v pátek, já vysílám v sobotu, což si myslím, že je velmi rozumné J

Kde všude hráváš doma a kde už jsi hrál ve světě? Kde hráváš nejraději?
Měl jsem to štěstí hrát na těch nejvýznamějších tanečních akcích a festivalech jako jsou Homelands festival, jinak jsem rezidentem londýnského klubu The Cross na noci, kde pravidelně hrajeme s Xpress2, jinak jsem hrál ve Španělsku, Austrálii, Francii, Turecku, Sibiři a musím také zcela otevřeně doznat, že mým pravým favoritem je Rusko a samozřejmě Praha, protože lidé jsou tam neuvěřitelně rozjetí, tudíž se mi tam skvěle hraje.
  
Co nového se odehrálo ve tvé produkční kariéře? Na čem právě pracuješ, co právě skládáš?
Mám toho teď za sebou opravdu hodně. Nedávno jsem dokončil electro-housový track 'Colours' by Rubix cube, který právě testuju na reakcích lidí v klubech a zatím to má neskutečný ohlas. Určitě ho také zahraju v Mecce a na přelomu března a dubna určitě vyjde na mém novém vlastním labelu Naked Flame. Na tomto labelu chci kromě vlastních skladeb vydávat a prezentovat tvorbu dvou dalších talentovaných kamarádů - Dannyho Dova ( resident klubu Turnmills London ) a Juliana Napolitana (JDS). 
Kam momentálně směřuješ? Jaké jsou plány na rok 2007?
V první řadě se budu snažit o to, aby můj nový label vydával stále větší množství té nejkvalitnější housové muziky. Dále jsem přijal další nabídku residentního večera v mém oblíbeném klubu The Cross a také v dalším respektovaném londýnském klubu The Egg.
Jak vypadá tvůj normální pracovní den?
Když nehraju, tak se snažím svůj čas trávit maximálně ve studiu prací na svých skladbách, jinak se věnuju ještě celé řadě dalších aktivit spojených s prací v rádiu, takže můj denní program je na 90% spojen s muzikou, kterou mám rád. Z toho vyplývá, že se také musím udržovat v kondici, čehož se snažím docílit běháním a cvičením. Pokud mi zbyde čas, tak se snažím dívat na fotbal, jakožto velký fanda klubu Tottenham Hotspur a vlastník celoroční vstupenky na jejich utkání.

Jak bys popsal styl hudby, který hraješ?
Vostře, abych řekl pravdu, nicméně se samozřejmě přizpůsobuji publiku, ale většinou to je funky-vocal-pumpin house s řadou razantnějších prvků a melodickými pasážemi.
 Jak se těšíš zpátky do Prahy a jak se těšíš na vystoupení v Mecce?
Samozřejmě se už strašně těším, miluji Prahu, kdyby mi to tak někdy vyšlo, abych mohl zůstat déle. Velmi se těším také na publikum, které je u vás velmi vřelé a Mecca je úžasný klub, ve kterém se skvěle hraje.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika