I bez hvězdy lze udělat velký mejdan

I bez hvězdy lze udělat velký mejdan

29. 01. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
V pátek v prostoru Abaton proběhl pražský, avšak jediný samostatný Warm up k hudební anketě Dance Music Awards 2006. Díky synergii všech partnerů a dobře postaveného line upu o 16ti Djs, se nám podařilo udělat mejdan, ze kterého snad nelze mít jiný pocit, než pozitivní.
Jen pouhý týden po prvním Warm upu na brněnské Flédě, dostali příležitost i pražští klubeři. Line up na tuto akci se tvořil doslova spontánně a spolupracovali na něm všechny přední hudební servery, které formou vlastní soutěže vybrali svého vítěze, jež si na večírku v pátek zahráli. Za Techno.cz to byl Biscuit, Slater a Sweg, Rave.cz doporučil Jeyteeeho, my vyslali Locca a projekt Weki, Shadowbox.cz 2K, Drumandbass.cz MKS a Breakbeat.cz obhajovali ANS, Electrom a El Axis. Tento vítězný Line up byl okořeněn o domácí prověřená jména, jako jsou Roman Rai, Monotype vs. Nika 77, nebo Sayko. Celkem tedy 16 Djs, kde nevévodil žádný výrazný headliner, jež je však obvykle pro Abaton, který leží na periferií Prahy, nepostradatelný. A jak to tedy dopadlo?

dance music awards

Dveře Abatonu se otevřely pět minut po desáté hodině a ihned se do nich vrhlo dvě desítky návštěvníků společně s některými netrpělivými Dji. To už se ale zlámaná stage oháněla prvními breakbeatovými tóny a nahoře na hlavní z vesela vyhrával Dj Biscuit. Mimo tématických dekorácí, kterémi byly polystyrénové hvězdy symbolické pro Dance Music Awards a plazma obrazovky, na které byly vůbec poprvé odhaleny ceny pro hlasující, byla ve středním patře připravena online základna Dance Music Awards s možností hlasovat pomocí tří instalovaných notebooků do ankety. Pro motivaci k hlasování vybízelo hned několik cedulek s nápisy „Pro každého hlasujícího Cuba libre zdarma“, což se později ukázalo jako velmi efektivní tah pořadatelů a okolo 100 drinků se bezesporu v ten večer namíchalo. Mimo koktejového osvěžení ale na 5 šťastlivců čekala i další výhra, kterou byl pitný režim od Mattoni na jeden měsíc.

dance music awards

Pojďme se ale alespoň ve stručnosti věnovat těm, kvůli kterým se v pátek do Abatonu šlo. Na hlavní stage Dj Biscuit „deepově“ rozehříval aparaturu pro Jeyteeho, který pak z vesela pumpoval houseové rytmy do prvních tanečníků. Toho o půlnoci vystřídal Slater, známí také z labelu Tribal Vison, a jeho hudební podání se oproti jeho předchůdcům odklonilo spíše k tranceu. Přesně o půl noci se do cd playerů ale už opřel Romain Rai, který v tu dobu Slaterovo rozjeté temto nejen udržel, ale taky sám stále přidával a donutil tak k tanci i zbylé postávající-popijející. O hodinu později dostali slovo vítězové soutěže na Poslouchej.net, kterými byl Dj locco, jež jako jediný si technickou výbavu posilnil o notebook, a po něm to bylo první duo večera – projekt Weki, které mnohý označili za set večera, a to především díky originálnímu podání electro houseu. A inteligence na hlavní stagei zůstala i v případě druhého dua, který si v duchu techna společně vůbec premiérově vystřihli Monotype a Nika 77.

dance music awards

Ze zlámané stage mě oslovil především břeclavák Sayko, který je v poslední době označován za miláčka moravské drum and bassové scény a myslím že o tom velmi razantně a zdaleka ne poprvé, přesvědčil i nás v Praze.

Závěrem bych snad jen shrnul, že se jednalo o nad očekávání povedený mejdan a rád bych jménem pořadatelů poděkoval všem Djům za účast a také vám všem, kteří jste i přes nepříjemné mrazy do Abatonu dorazili a udělali v něm nezapomenutelnou atmosféru.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika