Breakmatch: Fléda se dočkala i breakbeatu

Breakmatch: Fléda se dočkala i breakbeatu

06. 03. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na Flédě se urodila nová klubová noc Breakmatch, která nahradí Broken beatz. Konečně v klubu padlo definitivni rozhodnutí, že breakbeat si zaslouží důstojnější prostor, a tak od 17.3. startuje v hlavním sále, s pořádným zvukem, světly , projekcí a lineupem.
breakmatchCo vlastně bude tato noc prezentovat? Bude to hlavně breakbeatová "nová škola", která od druhé půlky 90 let jde stále více nahoru a její obliba a krása spočívá především v mimořádné flexibilitě - dokáže absorbovat neuvěřitelné množství různých vlivů a jiných stylů, je slučitelná téměř se vším a proto může neustále překvapovat novými přístupy a novým zvukem. Rytmy na kterých staví nejsou většinou nové, ale už známé ze starších, ještě zcela "živých" hudebních žánrů, a tak přirozeně navazuje na dosavadní vývoj, přičemž používá starých i ultramoderních postupů, kombinuje syntetické i živé nástroje, a může se pohybovat na pomezí (i hluboko za ním) popu (kupříkladu různé předělávky slavných vzorů, jako jsou Coldplay, Eurythmyc, Manu Chao atd.), ethno music, rocku/metalu (Adam Freeland a jeho "break´n´roll"), trance, ambientu, starého electra, temného techna, nebo čehokoliv jiného. Breakmatch na Flédě je dobré místo na mejdan a taneček i poslech crossoveru 21. století.

J- Bass (Born Idle rec/London/UK) Po vydařené premiéře na podzimní Break4beats, kdy plný sál skákal jak J-bass pískal, se tento excelentni DJ vrací na místo činu, aby jako první zahraniční host dodal premiéře příchuť UK nubreakz scény, která bude i v dalších mejdanech stěžejní.

Le Pneumatiq jsou pražská sebranka zformovaná kolem producenta a DJ Howsky. V sestavě hardware, bicí, rap a vocal, dokázali za poslední rok překvapit kdekoho, at již v Roxy, v Crossu nebo na festivalu Love Planet. Howska dělá své tracky již poměrně dlouho dobu doma ve studiu, ale vnitřně jej to táhlo na podium, a tak na sklonku roku 2005 začal spolu s MC Adrenalinem (Unity) a bubeníkem Armym pracovat na živé podobě studiových písní, aby už v 2006 si odbyli koncertni premiéru, po které hudební měsíčník Filtr informoval o Le Pneumatiq jako o velkém příslibu českých klubových podií. A aby toho nebylo málo, tak mimo písně Levitation (uvedené též s klipem v TV Óčko), která vyšla na přiložené kompilaci právě časopisu Filtr, oslovuje skupinu J.P.Muchow a bere 5 tracků do nové české komedie Pusinky, ktera má premiéru v letošním roce.

Start v 21hod. Vstup 99 Kč

www.fleda.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika