Le Pneumatiq: Jsme hudební skupina

Le Pneumatiq: Jsme hudební skupina

12. 03. 2007  |  Autor: Otherside  |  Komentáře (1)
Le Pneumatiq jsou poměrně čerstvým živým projektem producenta a DJe Howsky DC, který se uvedl ve známost především jako warm up DJ skupiny Skyline, nebo zahajovacím setem na pražském koncertu legendárních Underworld. O projektu jsme si povídali, z čehož vzešel tento rozhovor.

Na sklonku roku 2005 začal Howska DC spolu s MC Adrenalinem (Unity) a bubeníkem Armym pracovat na live podobě jeho tvorby a v červenci 2006 si společně odbyli premiéru v pražském klubu Roxy - na základě tohoto vystoupení byli dodatečně nominováni na line up festivalu Love Planet. V září jim byla na CD u měsíčníku Filter vydána skladba Levitation sound a časopis referuje o Le Pneumatiq jako o velkém příslibu českých klubových pódií.


Jak vznikl projekt Le Pneumatiq a kdo jej tvoří?
Howska: Projekt vznikl jako důsledek nutnosti ukojit tu malou část mojí osoby, která je tak trochu exhibicionista – usoudil jsem, že hudební skupina je jedna z nejlepších věcí, která může mladého muže potkat. A jelikož ve dvou se to lépe táhne, ve třech ještě líp a ve čtyřech už je to tak snadný, že se dokázali proslavit třeba i takový Beatles, tak jsem zahájil složitý konkurz na členy kapely. Zkrátím to, protože vyhráli ty nejlepší z nejlepších a Le Pneumatiq se nakonec ustálili na sestavě MC Adrenalin (vokály), Borůvka (další vokály), Army (bicí) a já (zbytek).

Proč zrovna název Le Pneumatiq?
Howska: Protože všichni dneska vypadaj jak ze žurnálu a já mám trochu pupek, neboli pneumatiku - takže název je tak trochu i alibi pro to, abych nemusel do posilovny - takhle můžu říct, že je to image :-)

Jakému stylu hudby se věnujete?
Howska: Hudba je jen dobrá, špatná – my se snažíme dělat tu dobrou. Dobrá muzika je podle nás ta, která s člověkem něco udělá. Nezáleží na tom, jestli tě roztancuje, rozesměje nebo rozbrečí – nejhorší je, když s tebou neudělá nic.. Jinak pro milovníky škatulek můžeme říct, že hrajeme veselej mix převážně breakbeatu, drum`n`bassu a dalších stylů taneční muziky – ale nevyhýbáme se třeba ani punkovejm postupům.. Do budoucna ale chceme nalézt novou cestu pro českou dechovku a definitivně ji celosvětově proslavit.

le pneumatiq

Co považujete za svoje dosavadní největší úspěchy?
Howska: Asi to, že se lidi na koncertech bavěj, tancujou a neházej po nás rajčata. Ale ono to bude možná tím, že jsou teď rajčata docela drahý.

V prosinci proběhla premiéra klipu k vašemu songu „Levitation Sound“. Kdo klip vymyslel a jak probíhalo natáčení?
Howska: Ježiš… já doufal, že se na tohle nikdo nebude ptát. Klip se vymýšlel (záměrně neříkám, kdo ho vymýšlel, abych se neztrapnil) na poslední chvíli a vznikal s naprosto minimálníma financema – je to na něm vidět, ale zas na druhou stranu jsme se při natáčení skvěle pobavili, protože hlavní postava předváděla neuvěřitelný pohybový a mimický kreace. Škoda, že Óčko neudílelo ceny za nejhorší videoklip.

V lednu jste natočili několik skladeb k novému českému filmu Pusinky. Jak jste se dostali k možnosti skládání hudby pro film?
Oslovil nás Honza Muchow – my jsme spolu kdysi dělali hymnu pro fotbalovou Slávii a od tý doby se známe. Honza slyšel naši skladbu na CD, které vydal jeden nejmenovaný časopis a protože zrovna dělal muziku pro Pusinky, kde potřeboval nějakou skladbu na party a chtěl použít už něco hotovýho, tak mi zavolal. Dodal jsem mu CD, on ho předal režisérce Karin a ta to odklepla. Nakonec nás krom toho tracku na párty stáhli ještě o další čtyři věci – původně jsme sice nechtěli, ale pak nám ukázali tu fantastickou lesbickou scénku v autě a slíbili, že k tomu bude hrát naše věc – a kdo viděl tu scénu tak uzná, že tomu by neodolal ani Pavel Vítek.

Kde vás můžeme v nejbližší době vidět-slyšet?
Slyšet nás můžete vlastně všude, když si stáhnete na www.lepneumatiq.com pár našich věcí a naládujete si je do mobilu. A krom toho nás můžete slyšet na Radiu 1 nebo na Waveu. A vidět nás můžete třeba na našem miniturné „Kdonekopesnámakopeprotinám TOUR“ - 16. března ve Vyškově (pinocchio club), 17. března v Brně (fléda) a 19.března v Praze (roxy) – a tam to bude obzvlášť velký, jelikož to bude neoficiální křest soundtracku k Pusinkám. Pak pojedeme na začátku dubna Plzeň, Olomouc, dál Teplice a pak už ani nevíme – hlavně se totiž těšíme na letní festivaly...

Čemu se kromě Le Pneumatiq ještě věnujete?
Milujeme fotbal – chodíme koukat na ligu. Strašně nás baví pokřikovat provokace na hráče soupeře. Na koncertní výjezdy navíc s sebou bereme našeho maskota – zánovní míč adidas Tango. Kdekoliv zastavíme, snažíme se s ním rozbít aspoň jedno okno… A taky všichni strašně rádi jíme...

Co nového chystáte v roce 2007?
To co jsme načali v roce 2006 – naším cílem je obout do nových pneumatiq celou republiku včetně důchodců a kojenců.


Stahuj hudební ukázky Le Pneumatiq
Le Pneumatiq - In The Ghetto
Le Pneumatiq - Last Night In This Room
Le Pneumatiq - Afghan Hounds
Le Pneumatiq - Midnight

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

13. 03. 2007 | 11:18:57
+0 | -0
Hehe! To jsou dobry trabanti:) Uz ten nazev je pekne uhozenej. A podle toho rozhovoru i oni. Ale co, kdyz je to bavi.. Aspon je to sranda.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika