Cobra Killer na Unsound festivalu

Cobra Killer na Unsound festivalu

13. 03. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pořadatelé festivalu Sperm mají napilno a dalším projektem, kterým se aktuálně zabývají, je dvoudenní festival Unsound, který proběhne 18.-19.4. v klubu Rock Café. A jelikož se rovněž jedná o velmi zajímavý projekt, rádi bychom vám ho podrobněji představili.

Ač projekt Unsound festivalu pochází z Austrálie, od roku 2003 přesídlil do Krakova, kde se věnuje propagaci nových hudebních stylů, různých odnoží elektronické hudby a propojování hudby a vizuálního umění. V minulých letech na Unsound festivalu vystoupilo mnoho důležitých osobností současné hudební scény v čele s Pole, Deadbeat, Cobra Killer, Static, Burnt Friedman, Jaki Liebezeit, Kapital band 1 ale i mnoho dalších polských i českých progresívních umělců. Festival se svým zaměřením hlásí k nové vlně hudebních festivalů spřízněných s Clubem Transmediale v Berlíně, Sonarem v Barceloně, Ars Electronicou v Linzi nebo nově i Sperm festivalem v Praze.

cobra killerMožná právě proto, že myšlenka Unsoundu nevznikla v Evropě a není vázána na konkrétní místo, má festival tendenci překračovat hranice. A o tom je právě Unsound on tour, který se představí 18. a 19. dubna i v Praze. Po zkušenostech z minulého roku, kdy celý festival putoval po šesti polských městech, se letos organizátoři rozhodli kromě Krakova a Torunu rozšířit Unsound také do Prahy, Bratislavy a dokonce i do Kijeva a Minsku. Celý projekt silně podporuje evropskou myšlenku a letošní ročník je díky předsednictví Německa Evropské Unii zaměřen především na představení německé elektronické a experimentální scény, které zdaleka ještě nedochází dech a má stále co nabídnout. Na turné se vydají jména jako AGF, Cobra Killer, Dictaphone, Thomas Fehlman, Pole, Kate Wax, Mapstation a mnoho dalších. Díky zapojení Česka do projektu turné, dostanou příležitost se za hranicemi představit i mladé české projekty jako Mateřídouška, Midi lidi, Ježíš táhne na Berlín nebo Michal Mariánek.

A co nabídne Unsound festival v Praze?
Především se nejedná pouze o koncerty, ale nedílnou součástí festivalu jsou i projekce krátkých filmů, němé filmy doprovázené živou hudbou nebo workshopy se samotnými umělci, kteří nechají nahlédnout do svých hudebních dílen. Festival si kromě zábavy klade za cíl především vysvětlit pozadí a širší souvislosti tvorby moderní elektronické hudby a hlavně inspirovat tuzemskou scénu, která stále ještě trochu hledá směr. Ať už v technologiích nebo v přístupu.

Středa 18.dubna bude patřit klidnější podobě současné elektroniky nazývané též clicks'n'cuts nebo glitch music. Po letech do Prahy opět zavítá průkopník tohoto stylu Jan Jelinek, tentokráte dokonce s živou kapelou Kosmischer Pitch a berlínští melancholici Dictaphone. Ukrajinskou scénu představí majitel dnes již legendárního labelu Nexsound Andrey Kiritchenko a Kotra.

Cobra Killer - Mund auf augen zu

Čtvrtek 19.dubna bude naopak patřit tanečnějším odnožím elektroniky a to konkrétně stylu electro a to ještě s nádechem dívčí vzpoury (riot grrrlz). Rock Cafe dozajista ovládne nespoutaná a extravagantní show dua Cobra Killer a švýcarská electro djka a performerka Kate Wax s živým bubeníkem. Večer doplní polští Mitch&Mitch, zazářivší na loňském festivalu Stimul a české překvapení.

Vstupné na jednotlivé večery bude 190,- Kč + poplatky, na místě 250,- Kč. Permanentka na oba dny bude v prodeji za 300,- Kč + poplatky. Vstupenky budou k dostání v obvyklých předprodejích od 15.3.2006. Na festivalu se podílí organizátoři Sperm festivalu FKDM a Culture Transfer a label Muteme.

www.unsound.pl

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

UNSOUND FESTIVAL

Středa 18. 4. 2007 až Čtvrtek 19. 4. 2007
Vstup: Předprodej 190 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Kosmischer Pitch, Dictaphone, Andrey Kiritchenko, Kotra, Cobra Killer, Kate Wax, Mitch&Mitch
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika