Drsňák

Drsňák

12. 03. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Patnáctiletý Michael Polischka je nucen se přestěhovat z uhlazeného předměstí do činžáku v lidové čtvrti...

...Jeho matka se totiž rozešla s bohatým doktorem, u něhož dosud bydleli. Jediné dostupné bydlení je sešlý byt ve čtvrti osídlené přistěhovalci. Na státní střední škole čelí Michael bití a vydírání. Doma to není o moc lepší. Zoufalá snaha jeho matky sehnat nového partnera produkuje jen stále nové „podnájemníky“ v její ložnici. Michaelovi nezbývá než naučit se vyznat v městské tlačenici. Pomáhají mu v tom noví parťáci Crille a jeho mladší bratr Matze – párek zanedbaných delikventů. Naučí Michaela zákonům ulice, ale uvedou ho i do světa drobných krádeží a otevřou mu první pivo.

Náhodné setkání s místním mafiánem Hamalem a jeho poskokem Barutem obrátí Michaelův život naruby. Berou Michaela pod křídla a zbaví ho dotěrného gangu ze školy. Michaelův poctivý obličej z něj dělá ideálního člověka pro doručování zásilek drog místním dealerům a Michael to zvládá s bravurou profesionála. Zjištění, že si ukrojil příliš velké sousto, může být velice bolestné.

Na MFF v Berlíně 2006 získal film cenu FIPRESCI. Při udílení Německých filmových cen 2006 se umístil jako druhý nejlepší film. Dále byl zaslouženě oceněn za hudbu a střih.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika