Skyline: Energická exploze v Brně

Skyline: Energická exploze v Brně

14. 03. 2007  |  Autor: Kollba  |  Komentáře (0)
Pátek ve Flédě se nesl v duchu taneční hudby. Zahrát přijela pražská kapela Skyline, aniž by měla jakýkoli pádný důvod - album Virginplatonicpanic už nezařazuji mezi novinky a také Fléda patřila mezi jednu ze zastávek při turné, kde tehdy novopečené album pokřtila. Zřejmě se jim tedy už začalo stýskat po brněnském publiku.
Možná, že důvodem vystoupení byla příprava na letní festivaly, na kterých Skyline nesmí v žádném případě chybět a taky aby mohly šířit dál a dál svoji optimistickou náladu. Bylo vidět, že jejich vystoupení jsou úspěšná, protože lidí v klubu bylo požehnaně. Fléda nápor jako vždy zvládla, ale při koncertu se díky poskakujícím příznivcům šestičlenné kapely zvedla teplota na neúnosnou, proto jsou lepší open air festivaly, kde si můžeme v klidu zaskákat a při tom dýchat čerstvý vzdoušek.

skyline

Skupina začala hrát o malinko později, jako vždy. Světla zhasla a halou začal znít countdown spolu s ústřední melodií seriálu Jag, na podiu se objevili očekávání Skyline. Každý zaujal své určené místo a už to začalo – palba nejznámějších hitů hlavně z alba Urbanica a posledního Virginplatonicpanic.

And now we are Free to begin rozezněli se tóny této písničky, objevila se zpěvačka Jitka, která svým hlasem dokazuje, že je výbornou zpěvačkou. Do téhle kapely se přesně hodí a nikam jinam. Při songu se nám vždycky krásně rozezpívá, ale tentokrát to malinko nevyšlo… ale to nikomu nevadí, protože co nezvládne její hlas, tak jistě zastoupí její vzezření, které jistě obdivuje nejedeno pánské očko.

skyline

Docela mě mrzí, že na koncertech nehrají song No logic, protože je skvělý. Možná by se i během vystoupení hodil, protože by si všichni odpočinuli od zběsilého tempa a načerpali nové síly pro další písničku. Ale jak jste jistě pochopili, jde spíše o pomalejší melodii a taky tak trochu melancholii, což na koncert tohoto typu asi nepatří. No ale pro ty, kteří toto obdivují, je alespoň malou útěchou, že mohou slyšet od HOFFYho M melodii této písničky jako znělku mezi live songy.

Brněnské publikum také určitě zaujala slova zpěvačky, která se svěřila, že její první koncert se skupinou Skyline byl právě v Brně a publikum ji zde samozřejmě přijalo s otevřenou náručí.

Asi nejpovedenějším songem z posledního alba je skladba Ladies, která by neměla oslovit pouze svou geniální melodií (kterou nedokážu dostat z hlavy), ale taky svým textem, který by měl zaujmout příslušnice jemnějšího pohlaví. MC Jacob si střihl oblíbenou Pretty Princess a poté se dokonce připojila celá pánská část kapely a zazpívali nám sborově. Překvapením byla ukázka skladby od Beatles – A hard days night v podání MC Jacoba. No asi bych to sem nepletla i spolu s písničkou Amerika od Ramstein, přece jenom je to trochu jiný styl hudby.

skyline

Proud v žilách ještě více rozproudil MC NU.C se songem Step on the gas. Když jsem se otočila za sebe, uviděla jsem dav lidí, kteří skáčou a zpívají jen co jim síly stačí. To se jen tak nevidí! Takže pokud pociťujete potřebu nějakého sportu, při kterém vypotíte kýbl potu, zajděte si na koncert Skyline. A jako bonus vás to dokonce bude i nadmíru bavit.

Samozřejmě jsme také slyšeli Entertaining, Manic girl a Rhythm Hackers, což nesmí chybět na žádném koncertu této úspěšné kapely. Po přídavcích se s námi pěkně rozloučili, ale večírek z daleka nekončil, pařilo se až do rána.
Skyline patří mezi stálice české taneční scény a je jisté, že kapela bude mít neustále své skalní fanoušky, kteří se na ně zajdou kouknout kamkoli – ať už do klubu nebo na nějaký ten fesťák.

Důvod oblíbenosti jejich muziky je naprosto jasný, chytlavé melodie a energetické tempo vás odpoutají od všech problémů a vy najednou tancujete, aniž by jste o tom uvažovali. Tuto skupinu si zajdu poslechnout klidně i stokrát, protože ten nebývalý optimismus, kterým se vždy při koncertu nakazím, mě nikdy neomrzí a doufám, že vás taky ne. Takže se setkáme při dalším vystoupení Skyline!

Foto: David Valmont

Fotoreport z tohoto koncertu

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika