House Heroes Djs: Bad Boy Bill

House Heroes Djs: Bad Boy Bill

14. 03. 2007  |  Autor: Tzésar  |  Komentáře (0)
V rubrice „House Heroes DJs“ vám budeme představovat skvělé umělce a skutečné mistry svého řemesla, které sice u nás asi jen tak neuslyšíme, ale proč bychom si o nich něco málo neřekli. Nemáme namysli hvězdičky, o kterých promotéři tvrdí, že jsou světovou špičkou, ale ty, co skutečnými umělci jsou.
Bad Boy Bill (Chicago house music - USA)
Znáte ho? Legendární dj, o kterém se na českém internetu snad ani nic moc nenapsalo. Tento zámořský dj pocházející z Chicaga, je bezesporu jedním z nejlepších house djs, co Amerika může nabídnout. Když pomineme fakt, že nás chce usmažit svým multi mega radarovým vysílačem, přece taky nabízí něco užitečného. Je to kultura chicago house music a již zmiňovaný Bad Boy Bill, kterému se někdy také dostává přívlastek chicago superstar dj. Ostatně posuďte sami:

bad boy billJeho začátky byly různé, ale vždy měly souvislost s hudbou. Začínal už jako teenager v DJ crew, kdy s kamarády trávil spoustu času při DJ battle mixech. Vypracoval se ve skvělého hip-hopového dje, stal se jedním z prvních mixujících rádio djů během svého moderátorského období, na vysoké škole založil vlastní label a začal vydávat své tracky. Aktivně hraje od roku 1985. Originální styl Bad Boy Billa a jeho pojetí mixingu jak sám o sobě tvrdí spočívá v tom, že vytváří živé remixy skladeb za použití dvou stejných nahrávek, které doplňuje groovy house scratchingem, díky své dlouholeté hip-hoperské dj škole. Již v 16 letech trénoval mixing 8 desek současně, čemuž se oddával i několik hodin denně. Nyní se jeho výběr desek usměrnil na styly house, acid house, techno, hip house a freestyle, usilovně se věnuje své vlastní produkci a tráví ve svém studiu 12-16 hodin denně. Rozhodně nepaří mezi běžné houseové pouštěče desek. Stihne totiž vyměnit na svém gramofonu 20 vinylových desek za dobu, kdy by jiní pokládali na talíř teprve 5.tou desku. Sety jsou velice energické a plné dynamiky, velmi rád udržuje neustálý kontakt s publikem. V současnosti často hraje ze 6 gramo zároveň.



Nejoblíbenější americký DJ roku 2006, dle výsledků ankety hudebního magazínu BPM, ve které vyhrál již v roce 2003, nedávno vydal také své první DVD, mapující jeho kariéru a současnost za djským pultem. Je to v podstatě takové live mix album a koncert v jednom, jmenuje se BEHIND THE DECKS LIVE a zachycuje přesně fenomenální atmosféru z vystoupení Bad Boy Billa, ve kterých nechybí skvělé doprovodné vizuální a taneční performance. Tento více než dvouhodinový audio-vizuální koncert byl natáčen během jeho turné po Americe v roce 2006 a zdokumentovává premiérová vystoupení ze 3 klubů, v Denveru, v Hollywoodu a rodného Chicaga. Výběr muziky byl vždy silnou stránkou Bad Boy Billa a ani na DVD tomu není jinak. DVDčko začíná elektro house smrští v jedinečném club mixu aktuálních house mafiánů jako jsou např. Eric Prydz, Green Velvet, Sebastian Ingrosso, Paul Woolford, Kurd Maverick, Joachim Garraud, Fedde Le Grand atd. Na DVD najdete také jeho novou originální produkci.

Významná ocenění:
2006 - 1. místo America's Favorite House DJ podle BPM magazínu
2005 - Best Dance DJ dle URB Magazínu
2003 - 1. místo America's Favorite House DJ podle BPM magazínu
2002 - 4. místo America's Favorite House DJ podle BPM magazínu
2001 - 40. místo v anketě nejlepší djs světa DJ magazínu
2000 - 84. místo v anketě nejlepší djs světa DJ magazínu
1999 - 2. místo kategorie DJ ROKU dle URB Magazínu
1998 - Winter Music Conference Mixshow DJ of the Year
1989 - DMC US Finals (3. místo)
1988 - DMC US Finals (2.místo)
1988 - DMC Midwest Finals (1.místo)
1987 - 1.místo v Miami Battle of the DJ's

Významné singly a remixy:
2006 - Steve Smooth & JJ Flores - ''Time For Love'' - Bad Boy Bill Remix
2005 - Nine Inch Nails - ''The Hand That Feeds'' - Smooth & J & Bad Boy Bill 2003 - Harrison Crump - ''The Talk 2'' - Bad Boy Bill Remix
2003 - Illicit Activities EP (with Hatiras)
2003 - Happy (with Kevin Irving)
2002 - Costa Del Sol (with Nadine Renee)
2001 - Everybody (with Alex Peace)
1987 - Jack It All Night Long


Sáhni si set Bad Boy Billa

www.badboybill.com
www.myspace.com/djbadboybill



0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika