A kdo tu letos nebude?

A kdo tu letos nebude?

15. 03. 2007  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (9)
Také vám přijde letošní rok v něčem zvláštní? Zrovna nedávno jsme si u piva s členy redakce chválili, jak je letošní rok štědrý na hvězdná jména hudebního průmyslu, a když jsme si krátce poté uvědomili, že se vlastně neptáme kdo tu letos bude, ale naopak bádáme, kdo tady nebude, rozhodl jsem se pro článek.
marco vJeště leden by mohl naznačovat, že se vyjma několika dlouho dopředu známých lahůdek bude jednat o další průměrný rok. Se začátkem února to ale přišlo. Jedno velké jméno se ohlašovalo za druhým. Celý ten kolotoč začal okolo holanďana Marca V, o kterém jsme už v souvislosti s brněnským Cybertronicem napsali hodně, a jak už asi všichni ví, snad se ho letos poprvé dočkáme na eric prydzbrněnské klubové půdě v pátek 18.5. Hodně se také spekuluje o tom, že svou návštěvou Marco poctí i festival Summer of Love. Aleš Bleha to zatím potvrdit nechce, ale slibuje, že line up se začne odkrývat už v dubnu, tedy příští měsíc. Ještě však zpátky k březnovému Cybertronicu, protože Marca V nahradí Švéd Eric Prydz, což je rovněž jméno, které stojí za pozornost.

layo a buschwackaPředposlední březnový den pak bude významný také pro severní Moravu, kam do ČAS arény zavítají britští Layo & Buschwacka, což je jednoznačně dobrý tah pořadatelů Havany Tour de Bar, jelikož ostraváci mají tuhle dvojku velmi rádi a "doma" ji ve doposud ještě neměli.

tiestoV rámci turné Elements of Life, které právě dnes startuje, k nám měl na sklonku tohoto měsíce dorazit i Tiesto, ale to se hned z několika důvodů nepodařilo dotáhnout do konce. Spekuluje se však, že druhý pokus o Tiesta by měl padnout na letošní podzim, zřejmě měsíc listopad.

faithlessPojďme ale dál. V dubnu jako by se pytel s významnými událostmi roztrhl. Hned v úterý 10.4. přijede do pražské T-Mobile Arény taneční skupina Faithless (původně měl koncert proběhnout ve Veletržním paláci), a i přesto že tu už byli, tak lidé různých hudebních choutek o ně jeví veliký zájem.

paul oakenfoldJen tři dny na to a opět v T-Mobile aréně poprvé ukáže svou sílu nová agentura Clear Vision s řádně podepsanými smlouvami na Paula Oakenfolda, Johana Gielena a Judge Julese, a v ten samý den nabídne Dj Agent velmi zajímavou alternativu všem příznivcům techno hudby, kde se na jednom místě setká u nás milovaný Rush s Marko Nasticem a brazilským párem Pet Duo. I přesto mi ale nejde do hlavy, že první letošní halovku Praha zažije až po třech a půl „hladových“ měsících.

kosheenPřesně o týden později bude Roxy opět praskat ve švech. Aby ne, když tam přijede v rámci svého turné Damage koncertovat skupina Kosheen. A pokud bychom se přesunuli opět do Ostravy, můžeme v ten samý den na Antistaticu shlédnout tvrdší vystoupení sexy djane Gayle San.

fun lovin criminalsNa jeden měsíc akcí až až, co myslíte? V květnu se už zem začne vyhřívat a open airy tak dostanou zelenou. Jedním z prvních bude brněnský, druhý ročník Rio De Riviéra, který se letos významně rozrostl a jeho hlavním lákadlem budou Fun Lovin Criminals. Kupodivu v květnu se žádná halovka nekoná. Snad jen zajímavý trance v brněnském klubovém prostředí v podání Solarstone a v Plzni pak jubilejní Pig Fest s Frankem Kvittou a Valentinem Kanzyaniim.

armin van buurenČerven bude svátkem pro všechny milovníky progressive a trance music podávané v halovém prostřední. Armin van Buuren, Sander van Doorn, David Ghetta a Gabriel & Dresden. Co nabídne 26. pokračování Apokalypsy, v tuto chvíli ještě netušíme.

sashaEhm, chtěl jsem napsat krátký a stručný článek o hvězdách letošního roku a přitom koukám, že jsem se zase rozepsal víc, než je potřeba. Tak teď vážně už rychleji, ať se dostaneme i k jednoduché myšlence, která nás u basement jaxxpivka rovněž napadla. Červenec nabídne na druhém pokračování Amazing City Sashu, (pevně věříme, že už teda...) Christophera Lawrence, ATB, Cosmic Gate a Marcela Woodse a na nové místo festivalu Rock For People v Hradci Králové zřejmě taky mnohý z nás vyrazí na koncert Basement Jaxx.

chemical brotherscarl coxSrpen zatím zná dvě velká jména, kterými jsou The Chemical Brothers a Carl Cox, září pak Paul Van Dyk, v říjnu zřejmě opět Christopher Lawrence, Above & Beyond a letos už potřetí Markus Schulz (Ano počítáte správně. Pravděpodobně se ho dočkáme i na jednom letním festivalu) na čtvrtém pokračování halovky Transmission.

jeff millsgroove armadaSečteno podtrženo, je toho opravdu hodně a odvážíme-li se k tomu všemu připočítat i další spekulace, jako například Jeff Mills na Apokalypse, Groove Armada na Electronic Beats, nebo avizované třetí Big Name v podání agentury 10:15 a vůbec další jména letošního podzimu, ze kterých můžeme už teď jmenovat Boba Sinclara a Eddieho Amadora, klademe si jednoduchou otázku, koho k nám budou promotéři vozit příští rok?

9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
aCIDo
18. 03. 2007 | 12:54:04
+0 | -0
pokud tigu tak strasne moc chcete, neni zas tak tezky si zajet do Berlina, kde hraje 28.3. v jednom z nejlepsich svetovych klubu Week End
kajik
17. 03. 2007 | 17:36:53
+0 | -0
chybi mi tu Kyau vs. Albert

16. 03. 2007 | 21:13:16
+0 | -0
2 Alonso: hmhm, Tigu bych si taky dal... jenze nevim nevim, kdo z nasich promoteru je schopnej ho pritahnout :(

16. 03. 2007 | 21:04:34
+0 | -0
ohledne te groove armady tak to je celkem jasne kdy by mohla byt. presne po roce co tu byli prodigy ze :-)

16. 03. 2007 | 16:53:16
+0 | -0
Tak Pendulum tu přece budou letos na Summer of love!--a New Order letos možná taky...

16. 03. 2007 | 15:48:31
+0 | -0
A kdy tu konečně bude něaka pořadna hvězda ktera něco umí??například pan Tiga ??????????? to je furt dokola Tiesto..Markus Schulz...ty uměj akorat vomílat a skakat za gramcema jak pošuci..
J
16. 03. 2007 | 09:41:36
+0 | -0
chci dj Shadow a Pendulum! :)
TajD
16. 03. 2007 | 08:05:53
+0 | -0
Tak co ta Groove Armada. Kde?Kdy?Co?Jak? Beru aji spekulace. Šup Šup tak rychle

16. 03. 2007 | 02:14:42
+0 | -0
Beastie Boys,Sigur Ros,Aphex Twin,New Order,4hero,Roots Manuva,Cut Chemist,DJ Shadow,Mylo,Lemonjelly,Roger Sanchez,Jay-Z,Kanye West,Snoop dogg,Pharrel Williams.....hlavne,ze tady budou po sesty Kosheen :(
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika