Pecha Kucha Night Prague

Pecha Kucha Night Prague

02. 04. 2007  |  Autor: Little_Lo  |  Komentáře (0)
Jistě se už každý z nás, alespoň jednou v životě setkal s prezentací, ať už nějakého projektu či výrobku. Ve valné většině si odsouhlasíme, že to není zrovna hobby dne. Ale co když kolem Vás obrázky proletí a přednášející má za úkol v co nejkratším čase zaujmout a oslovit. To už by Vás bavilo?
Oč jde?
“Jestliže obvyklou náplň vašeho pracovního dne představuje sledování či vytváření prezentací, potom tím posledním, co byste chtěli dělat ve svém volném čase, je sedět před projekčním plátnem a sledovat další prezentace. Tato pravda stoprocentně platí jen do okamžiku, než navštívíte Pecha Kucha Nights!” Jean Snow, TIME Asia (17. 7. 2006)

Pecha Kucha [peča kuča] = japonský výraz pro označení zvuku vznikajícího při konverzaci

Pecha Kucha Nights uvedli v život v roce 2003 v Tokiu architekti Astrid Klein a Mark Dytham, zakladatelé architektonického studia Klein Dytham architecture (www.klein-dytham.com). Záměrem bylo vytvořit prostor pro setkávání architektů, designérů, grafiků, výtvarných umělců, fotografů, promotéru a teoretiků, prostor pro výměnu zkušeností a informací o novinkách v oboru a možnost představení jejich vlastní práce širší veřejnosti.

Pecha Kucha

Aby se vyhnuli přednesové anarchii, vytvořili tito pánové zároveň i specifickou a nekompromisní koncepci: každý mluvčí má k dispozici 20 obrázků, z nichž každý zůstává na projekčním plátně po dobu 20-ti sekund. Na jednoho mluvčího tedy připadá přesně 6 minut a 40 sekund. Ani o vteřinu míň, ani víc. Během večera se průměrně představí 14 mluvčích.

Pecha Kucha Nights se po Tokiu staly velmi žádanými i v dalších městech světa, například: Berlín, Bern, Buenos Aires, Glasgow, Groningen, Londýn, Los Angeles, Rotterdam, San Francisko, Shanghai, Stockholm, Sydney, Vídeň… Celkem PKN ukotvily ve 34 městech a Ve všech místech konání se PKN staly jednou z nejpopulárnějších platforem pro profesní neformální komunikaci.

PKN v Praze
Tento projekt se nám v Praze představí již po druhé. První PKNP se proběhla 20.2.2007 a sklidila obrovský úspěch u publika. Druhá PKNP se uskuteční 20.4.2007 od 20:20 hodin v kině Aero, Biskupcova 31, Praha 3 (www.kinoaero.cz) a věřte že ne naposledy. Celkem se v letošním roce dočkáme 5 dílů tohoto projektu.


Na druhé PKNP se Vám představí tito mluvčí:
Kamila Amblerová
Michal Cimala (www.michalcimala.cz)
Jiří Černický (www.cernicky.com)
Dizajn na kolesách (www.dizajnnakolesach.sk)
Otakar Dušek (www.dusek-design.net)
Zdeněk Fránek (www.franekarchitects.cz)
Juraj Horváth
Jan Kaplický (www.future-systems.com)
David Kraus (www.archi.cz)
Michal Kuzemenský (www.my-a.cz)
Regina Loukotová (www.gemarc.com)
Marek Pistora (www.reflex.cz, www.pistora.net)
Jaroslav Róna (www.jaroslav-rona.cz)
Marek Štěpán (www.atelier-stepan.cz)


Předprodej a rezervace vstupenek: od 1.4. 2007 v kině Aero a v kině Světozor Webové stránky projektu: www.pechakucha.cz , www.pecha-kucha.org  

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika