Ruské obláčky kouře

Ruské obláčky kouře

16. 04. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Volný dokumentární cyklus Jana Šikla Soukromé století se ve čtvrtek 19.dubna ve 20.00 uzavře. Osmá část tohoho výjimečného svědectví tentokrát otevře intimní paměť rodiny Popovů, která se usadila v Praze a stala se jednou z prominentních rodin předválečné ruské emigrace v Československu.
ČT 2, čtvrtek 19.dubna, 20:00

Historie, to nejsou jen významné milníky. Je to cosi mnohem jemnějšího: jsou to drobné všední okamžiky, jsou to úžasné a jedinečné životy "obyčejných" lidí. Cyklus Soukromé století vypráví autentické příběhy lidí založené na soukromých rodinných filmových archivech. "Soukromé století" představuje dějiny jako intimní lidské příběhy.

Ruské obláčky kouře vyprávějí příběh rodiny Popovů, která se usadila v Praze a stala se jednou z prominentních rodin předválečné ruské emigrace v Československu. Životní peripetie, které zachytil Popov na filmovou kameru, jsou unikátním svědectvím o životě před více jak 70 lety.

Ruský emigrant Vladimír Dimitrievič Popov se usadil se svojí rodinou ve 20. letech v Československu. Stroje na balení cigaret, které byly Popovovým vynálezem, mu zajistily v emigraci bezproblémové živobytí. Stejně jako dokázal Popov úspěšně zvládat svoji práci, snažil se řídit i svoji rodinu. Především dcery Gali a Marusju. Vlastnosti obou dcer však byly odlišné a stejně tak i jejich životní osudy. Zatímco vstřícná Gali se sžila s českým prostředím a usadila se v něm, vzdorovitá Marusja hledala vlastní cestu a nakonec se vrátila zpět do Sovětského svazu.

Scénář a režie: Jan Šikl

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika