Zajeli jsme na německý Electroanschalg 8

Zajeli jsme na německý Electroanschalg 8

17. 04. 2007  |  Autor: RON  |  Komentáře (0)
Po fotoreportáži z německého festivalu alternativní elektronické hudby Electroanschalg 8 tu máme i reportáž. Kluci se jeli inspirovat pro další pokračování svého festivalu Dark:Live:Fest, který proběhne 2.6. v Matrixu
Už po příjezdu na místo bylo jasné, jak bude víkend probíhat. Přátelská nálada plno pozdravů s kapelama u baru, pár pivek a hurá na koncerty. První den začal borcem The Empath, který používal do každého zvuku kardiogram, jež kopíroval každý bicí úder. Jako další se představil se svým prvním albem Cervello Elettronico a můžu říci, že je koncert od koncertu lepší a lepší. Budete ho moci vidět 2.6. v Matrixu na Dark:live:fest 4. Poté následoval Talvekoidik projekt Unit299_09 ze S.k.e.t., který dostal lidi do klidu harmonickými zvuky propojenými breakcorem. Po něm nastoupila formace Fragment King ve spojení s běloruskými Ambassador 21.

Electroanschalg 8

Následoval projekt francouzkého labelu Sonic Area s perfektními beaty. Detritus mě spíše připomínal Boy George v elektronickém podání, a vlastně také i jeho vizáží. Po něm to pak rozjeli Catholic Boys In Heavy Leather s noise soundem a zpěvem přes megafon, perverzně oblečení v kožených oblečcích. Jednoho z fans to tak rozjelo, že vlezl na podium a vzal zpěvákovi mikrofon a megafon a dokončil s nimi jejich koncert.

Electroanschalg 8

Jako poslední z prvního dne zahrál projekt z Belgie AH CAM-SOTZ ve spojení s Nicolasem z Empusae, který ho doplňoval na bicí pady. Parádní vystoupení! Pak ještě následoval Dj set, ale to už jsme byli tak utahaný, že jsme byli rádi na hotelu.

Electroanschalg 8

Druhý den ráno následovala prohlídka hradního města Altenburg + miniZoo na místním rybníku. Druhý den trochu zkrátím a vyberu jen kapely co mě zaujali. Hned první byli výborní Nullvektor vs. MC1R, kteří to na začátek druhého dne dokázali hned od začátku pořádně nakopnout.

Electroanschalg 8

Překvapením večera byl mladičký francouz Twinkle. Tolik energie a pohybů do každého zvuku byl požitek. Viděli jsme budoucnouct, jak by měla vypadat show projektů, kteří hrajou z laptopů. Budete mít možnost tohoto borce rovněž vidět 2.6. na Dark:Live:Fest 4 v Matrixu. Další kdo mě nadchnul byl projekt Imminent a Synapscape, který si říká The Incredible Three -spojení noisu breakcoru a industriálu. Perfektní práce!!

Electroanschalg 8

Hvězdou celého Elektroanschalgu měla být kapela, která patří mezi legendy v elektronice, industriálu a k počátkům beatu a to španělští Esplendor Geometrico. Co knim dodat? Naprosto luxusní zvuk a rytmus, který nenechá nikoho jen tak postávat. Jedinou výtku bych k nim měl a to dlouhá monotonost. Večer pak ukončili němečtí Heimstatt Yipotash, které jsem viděl už po třetí a musim říct, že jsou čim dál tim víc lepší. Rád bych je časem viděl hrát i v Praze :)

electro

Následovalo veliké loučení s přátely, několik slz a pochval organizátorovi Gandymu za perfektí sehranost týmu a za skvělý víkend a především lineup. Pobrali jsme pár CD do sbírky a teď už se jen můžem těšit na podobný festival
v Gladbecku Forms of Hands, kde se opět potkáme s přáteli z kapel a užijem si
další výborný víkend v Něměcku.

Fotoreport Report z Electroanschalg 8

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika