Agent vrátil velký mejdan do Benešova

Agent vrátil velký mejdan do Benešova

17. 04. 2007  |  Autor: Jervin  |  Komentáře (2)
Na den třináctého pátek, tj. den kdy mají blázni svátek, připadla po dlouhé době tancovačka v benešovském KC Karlov, který dlouho zůstával mimo dění klubových taškařic. Přesto, že ve stejný den v Praze probíhala velká halová party v T-mobile aréně, do Benešova dorazilo mnoho lidí, kteří vytvořili příjemnou atmosféru.
Když se ke mně dostaly první informace o Techno masters a já viděl jména jako Marco Nastič, Agent, Rush, Pet Duo, následně se prokousal přes datum až k místu konání, nevěřil jsem vlastním očím. Kulturní centrum Na Karlově v Benešově a ti všichni djs zahrají na hlavní stagi? Od té chvíle neexistovalo, abych se nedej bože nevyrazil podívat a neoprášil vzpomínky na staré časy. Toto místo přeci jen patřilo k mým nejoblíbenějším místům a vztahuje se mi k němu mnoho zážitků. Dá se skoro říci, že místo v kterém jsem vyrostl. Zažil jsem zde undergroundové party, ale i výborné klubové mejdánky. Pamětníci mi dají za pravdu, že asi nejslavnějším rokem v historii KC Karlov byl rok 2001. Vždyť v tento rok dorazili taková jména jako Marco Carola, Space Djz, po festivalovém létu se konala druhá Ibiza night, po ní hned party Pepsi Sound Systém s Dannym Ramplingem a Sanderem Kleinenbergem jako hlavními taháky, Electric Kingdom, pak netopýří Bat Rave se slabší účastí a sezonu na KC tehdy uzavírala party Type, kde se v nezapomenutelných setech představili Seb Fontaine, Tom North a tehdy ještě Electromajk.

techno masters

Poslední party s významnějším headlinery, kterou jsem navštívil byl Electric Kingdom a jeho třetí pokračování v říjnu roku 2004. Proto po příjezdu na nádraží v Benešově zažívám nostalgické chvilky a opět se vydávám známou cestou vedoucí přes historické náměstíčko s osvícenými budovami, následně podloubíčkem přímo před vchod kulturního centra. V době našeho příchodu už před vchodem postával hlouček partypoeple pomalu vplouvajíc dovnitř. Ovšem než jsem zmizel v útrobách kulturáku i já, stíhám se na venkovní zahrádce, která se nacházela v pásmu doslechu hlavní stage, posilnit pověstnou dvanáctkou vyrobenou v nedalekém pivovaru. Úderem desáté hodiny se ale už i já pohybuji vevnitř.

techno masters

Marco Nastic a jeho rozjezd.
Předsedání na sletu techno vedoucích se tou dobou ujímal Marco Nastič, který před sebou na tanečním plácku velikém 16x16 metru rozhýbával k tanci dost páru rukou a nohou. Podle oficiálních údajů uveřejněných na stránkách města Benešov má tento prostor spolu s foyer a balkóny kapacitu do tří tisíc návštěvníků. Troufám si říct, že tento počet se ještě před půlnocí stal reálným. Nicméně Marco pro začátek, nemohla být lepší volba a tak se stal tím správným kapitánem rozjíždějící se lodi, když kormidloval svému notebooku přímo s perfektním až decentně přesným mixem. Jeho dvou hodinová plavba byla okořeněna svižnějšími a místy i zlehka ortodoxně známými úseky. Marcův set byl jinými slovy řečeno plný energie a když to náhodou vypadlo, že zabředává do stereotypu, vytasil se například se skoro krajánkem Valentinem Kanzyanim a lidi zase upoutal ke své pozornosti. Opravdu parádní volba na rozjezd párty, která ostatně měla parádně vygradovaný celý line up.

techno masters

Pětatřicátník ve školce …
O půlnoci dochází ke střídání techno mastera, techno masterem a kormidla se tak ujímá česká kvalita a již zkušený techno kormidelník, brázdící poslední dobou všechny možné světové oceány. Dj Agent s ručníkem kolem ramen a občas se chromově se blýsknuvšími sluchátky se ujal na jednu hodinku kormidla. Začátek byl překvapující, když pustil první stopu na desce od Franka Biazziho nesoucí název Fiction, zřejmě jeho oblíbený track, protože jsem ho slyšel už v mnoha jeho setech. O malou chvíli začíná pomalu přikládat pod lodní kotel a jednoznačně v tu chvíli svým projevem říká: „ Já jsem vedoucí, já jsem king…“ a já nemohu nic jiného než souhlasit. Hodinka od půlnoci do jedné ranní utekla rychle, že i rychlost šíření světla ve vakuu je proti tomu louda. To zas trochu přeháním, ale nejsem zdolal přechod z jednoho konce na druhý, pozdravil se s přáteli, kterých se sem sjelo požehnaně a dostal se zpět dopředu, už se pomalu blížil okamžik, kdy se na scéně objevuje profesor a major techna z nejpovolanějších. Dj Rush, držíc v jedné ruce mikrofon a druhou kolem ramen objímajíc dje Agenta, do toho pro něho typickým hláskem odrecitovával do mikrofonu známé „Happy birthday to you…“ Tím strhává dav. Nemuselo dojít ani k druhému opakování a narozeninovou ódu, spolu s ním v čele, pěl snad celý sál i balkóny. Zavládla opravdu strhující atmosféra, která byla ukončena pískotem a potleskem, prostě kdo nezažil neuvěří.

techno masters

Ničitel vážné hudby, aneb většina to ráda rychleji.
A když poslední vtipně oblečení plyšáci, kterých jsem mimochodem čekal mnohem víc, uvítali Dje Rushe, tak se hned rozjel průjezd tou největší bouří, jak to umí jen tento pirát techno moří. Tentokráte mne ale překvapil, když jeho set nepůsobil tak ploše. Takovou zajímavostí by mohlo být, že po půl hodince hraní bylo slyšet, že Chicagská válcovna plechu dorazila později než svůj set skončil Marco Nastič. Zazněla totiž dvakráte stejná deska, inu song to byl dobrý a většina přítomných si toho určitě ani nevšimla. Dál zahrál klasické „šrancovky“ a dost novějších věciček, mezi které patřila třeba deska s názvem Ventricular septum, která uvítala světlo světa zhruba před měsícem v Belgii. Z tohoto plastiku si mistr vybral nenápadně, působivě dotěrnou stopu od Daniela Gloomyho se zvláštním názvem „decu i zhenu“. Sáhl i ke spolupráci s Robertem Natusem, ale bohužel jen v podobě drážek na vinylu nebo laseru cd přehrávače, který taky vydatně krmil. Úplný šok pro mě nachystal, když kolem půl třetí ráno do ticha, rozuměno momentem, kdy ustalo dunění, zazněla skladba jejíž název se mi nepodařilo dohledat, ale jednalo se o Andrea Bocelliho a snad tu jeho nejznámější věc. Nedal této klasice moc prostoru a po malé chvilce to kormidloval opět do svižnějšího proudu. Těsně před třetí ráno tu byla další klasika, a jelikož nikterak extra nemám naposlouchanou vážnou hudbu, mohu melodii jen přiblížit k něčemu, co je mi známé a tím něčím by mohl být chorál od Carla Orfa s názvem O Fortuna.

techno masters

Dva mazlíčci jako zvířátka za gramci.
Jen malý krůček za třetí hodinou ranní už vidím manželskou dvojičku Anu a Davida jak se s pro ně typickým gesty usídlují za gramofony. O pár hodin dříve už se potulovali po prostorách KC a pózovali všem, kdo o to jen trochu stál, chh, prý drsní gangsteři z pohádky o pirátech? S úsměvem říkám: „šampon a modelka to jsou“, nic jiného. Zpět ale do ranních hodin, kdy pokračovali ještě v tvrdším „šrancovém“ výplachu. Zazněl například track s příznačným názvem „intensive training“. Dal bych se nedopočítal povědomých bucharů, které má na svědomí např. Matt M. Maddox atd. Jejich set na mě působil monotóně a místy až docela nudně. Přesto abych jim jen neupíral. Zabrousili, tuším konkrétně David, do oblasti hodně fešných těžkých beatů. Zaslechl jsem, ale i náznak nějakých těch zlomenin. Celkově nic oslňujícího, ale i nic zas tak strašného. Ještě bych zmínil, že při jejich setu jsem pozoroval animace promítané na plátno a některé fraktální obrace působily opravdu originálně. Ještě příjemněji se pozorovaly, když se spojily v kombinaci s poměrně hojným počtem světel a dvěma zelnými lasery, které se díky odrazkám na protější stěně vracely zpět do sálu a částečně mizely v látkových dekoracích zavěšených ze stropu. To ovšem nezastavilo čas a hodiny nekompromisně ukázaly půl pátou a stejně tak, jako hardtechno manželé i mě skončila show. Následoval už jen odchod do šatny a posléze poklus na vlak směr Praha.

techno masters

Na úplný závěr bych se ještě vrátil k Agentovi, kterému dodatečně přeji všechno nejlepší k sobotním narozeninám a zároveň mu děkuji za to, že zorganizoval takovouhle velkolepou a stylovou oslavu, právě v trochu pozapomenutém prostoru. Dále si pochvalu zaslouží i výzdoba a výše zmíněný světelný park, včetně promítaných animací. Ale abych jen nechválil, v průběhu party jsem si říkal, že vyřešení vstupu do prostor mohlo být uděláno postaru a namísto „vstupní haly“ v prostorách, kde vždy bývalo techno, mohl být jakýsi chill-out. Trochu jsem postrádal klidné posezení. Snad tradičním problémem byla zvýšená teplota a obzvláště pak na balkoně byla dobrá „udírna“. V neposlední řadě, v hlavní špičce bary zažívaly slušný nával, ale dalo se to s trochu trpělivosti přežít. To je tak vše a když přistoupím k bodovému hodnocení tak s odstupem času bych této party dal 8 z deseti možných bodu a jen doufám, že se zas v brzké době vypravím směr Bene na nějaký podobný mejdánek.


INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNO MASTERS

Pátek 13. 4. 2007
Vstup: Předprodej 329 Kč
Vystupují:
DJ Rush, Pet Duo, Marko Nastic, Agent, Pavel Krejdl, Matrix, Deepdance, Plüschen
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

18. 04. 2007 | 21:34:22
+0 | -0
Konečně jsem zjistil, díky své kamarádce, název vážného tracku, který zahrál Rush. Jednalo se o song Andrea Bocelliho & Sary Brightman s názvem "time to say goodbye" to jen pro úplnost:))

18. 04. 2007 | 18:24:33
+0 | -0
Ahojky hledam te si semnou na fotce z techna masters mela jsem velky koule nausky zlaty napis
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika