Elite: Žít s Chrisem je automatické zviditelnění

Elite: Žít s Chrisem je automatické zviditelnění

26. 04. 2007  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (10)
Čerstvý rozhovor pro náš web s dj E-lite o jejím hraní v zahraničí, i o dobách kdy hrát začínala, o tom jak moc jí byl či nebyl nápomocen Chris Sadler v její kariéře, o bezpečnosti na party. Tyto a spoustu dalších otázek a odpovědí najdete uvnitř.

Rozhovorů s Tebou bylo uděláno spousta, avšak nikde jsem se nedočetla, jak si začínala hrát, v kolika letech a jak Tě to vůbec napadlo?
Napadlo mě to asi někdy před 8 lety ( to mi bylo 16 let) , když jsem zjistila, že Ladida není chlap. Hrát jsem začala o 3 roky později, celkově bylo víc možnosti dostat se ke gramcům.. Ale první podnět byl, když si kamarádi otevřeli DJskou školu, do které jsem zanedlouho začala chodit.

Věnoval se někdo z Tvé rodiny hudbě, či se hudbou živil? Nebo jsi jediná, kdo měl hudební vlohy?
Můj otec umí docela obstojně hrát na kytaru a s mojí matkou jsou oba výborní tanečníci. Ale nikdy se tomu nevěnovali víc než na plesech nebo u táboráku.

Bavila Tě hudební výchova na základní škole? Někteří z těch, co se nyní věnují djingu se mi svěřili, že v hudební výchově vynikali, jak to bylo s tebou?
Bavili mě všechny předměty, které měly v názvu výchova, takže kreslení, hudebka a tělocvik, ty mi opravdu šly. Dokonce jsem chodila do sboru, to mi však nevydrželo dlouho. Musela jsem vstávat o půl šesté, to byla a je pro mě vražedná hodina, navíc už tenkrát mi bylo naprosto jasné, že zpěvačka ze mě nebude.

Došlo někdy na party na které si hrála k situaci, že jsi musela využít ochranky?
eliteJéje a kolikrát, například když jsem hrála několik akcí pro Frisco. Bylo to turné po České republice a byly jsme čtyři DJky, nevím jakou zkušenost měly ony, ale převážně to bylo všechno hraní na diskotékách, v lepším případě. V jednom klubu mi vytáhli gramce z pod DJ pultu a musela jsem si je zapojit, ještěže jsem nechyběla na první hodinu v DJské škole. Ty informace využívám dodnes. Když jsem si to zapojila a začala hrát, přišla ke mně místní štamgastka a chtěla abych jí okamžitě pustila Kabáty nebo prý půjde za Maruš (asi provozní) a řekne jí ať mi to vypne. To byla jedna ze slušnějších, v těch ostatních klubech, když se někdo takový objevil, vyhazovači je pro jistotu vyhodili hned. Ale nejhustší zážitek se mi stal nedávno v Hradci Králové, tam bych ty vyhazovače ocenila nejvíc, bohužel žádní nebyli. Jeli jsme s Chrisem a pár známými na jeho hraní. Klub byl totálně plný, možná až trochu moc, ale atmosféra byla super a vypadalo to na dobrou párty. 

Postávali jsem před Chrisem, nebylo ani moc kde jinde, a to se asi nelíbilo dvěma holkám, které tancovaly vedle nás. Nebo spíše padaly vedle nás a potřebovaly hodně prostoru. Vzhledem k tomu, že děvčata měla asi 4 promile každá, ignorovali jsme je a bavili se dál.

eliteAle za chvíli jim vadil i Chris s celým DJ pultem a tak ho několikrát málem sejmuly i s gramcema. To už mě začaly docela srát, nesnáším, když někdo padá na gramce. Chytla jsem jednu z nich za rameno a řekla ať toho nechá. Slečna byla strašně dotčená, asi jako řidič, který vás málem nabourá a když na něho zatroubíte, oslepí vás dálkovýma. A vypadala, že se bude chtít prát. S kamarádkou jsme se jí vysmály, protože očividně na nás ani neviděla a radši jsme šly tancovat jinam. Za chvíli za námi přiběhly ať jim vrátíme kabelku, kterou jsme jim ukradly. Nechtěly pochopit, že nás jejich kabelka opravdu nezajímá, naháněly mojí kamarádku na záchodech, pak se vrátily, naběhly na mě a ta zuřivější vzala půllitr od piva a rozbila mi ho o hlavu. V tom je nějací kluci chytli pod krkem a chtěli je vyhodit. Do toho se přidali další a nakonec musel Chris vypnout gramce a čekat až se všechno uklidní. Ty dvě vyhodili z klubu, ale za chvíli tam byly zas a přivedly si na mě policii, že prý jsme jim ukradli kabelku, na to nebylo co říct..ona mi málem rozbila hlavu a pak si přivede policii..???

Když už spolu děláme rozhovor, nedá mi to, abych se tě nezeptala na nějaké tvé novinky, slyšela jsem, že máš teď dost nabídek ze zahraničí, můžeš nám to nějak přiblížit nebo je to zatím tajemství?
Ne ne, žádné tajemství. Nedávno mě kontaktovala německá agentura www.evolutionmusic.net slyšeli mě hrát tady v Praze, moc se jim to líbilo a chtěli mě zastupovat. V jejich bookingu jsem od ledna 2007 a měla jsem možnost hrát v Maďarsku a Itálii. Tento měsíc se chystám do Francie přesněji do Toulouse, v květnu mám potvrzený Berlín, Itálii a v červenci Kypr. Na všechna hraní se moc těším, je to něco nového a to mi dodává obrovskou energii.

Máme tu tvůj set z Itálie, jak se ti hrálo tam? Jak se atmosféra lišila od party u nás a co Italové? Blond djka je asi v klidu zrovna nenechávala.
eliteHraní v Itálii jsem se trochu bála, protože promotér měl docela jasné požadavky co se týče hudby. Byl si mě poslechnout v Mecce, a přestože byl mým výstupem nadšený, naznačil že desky typu Eddie Thoneick – Deeper love mám nechat doma, tam jede electro!
Nicméně Itálie mě absolutně dostala. Club Carniccacia je asi pro 800lidí, leží na Toskánském pobřeží, jedno z nejkrásnějších míst v Itálii. Je celý průchozí na pláž a v létě se kalí venku. Na místo jsem dorazila něco po 11, bylo plno. Všude se vlnili náctiletí Toskánci a nálada byla v plném proudu, přestože DJ přede mnou nehrál na naše poměry nejnašlápleji, Italové prožívali každý tón v daném tracku. Napadlo mě „tak tady se mi bude líbit!“
Už při první ploché pasáži začal dav hlasitě reagovat. Dokonce, když se jim něco hodně líbí, začnou zpívat!!! To celou atmosféru nabíjelo něčím nepopsatelným. A to vše podtrhoval MC doplněný o efektor hlasu.

Teď otázka na tělo, všichni se o tom baví, ale nikdo se tě nedokáže zeptat přímo, řeší se to na různých fórech, ale ty jsi zatím neměla mnoho příležitostí se k tomu vyjádřit: Myslíš, že bys byla tam kde jsi, kdyby tvůj přítel nebyl dj Chris Sadler (což zákonitě zviditelní i kdybys nechtěla) a jak moc ti pomohl, či nepomohl v kariéře?
Ano, chodit s někým tak známým jako je Chris Sadler je automatické zviditelnění se (a občas to přináší výhody i v běžném životě. Ale kromě toho, že jsem se jím ráda nechala ovlivnit ve více směrech, protože je to pro mě nejlepší DJ v ČR, neměl tak zásadní vliv na mojí „kariéru“ jak se může na první pohled zdát. Existuje několik mylných teorií, že mě učil hrát a dokonce mi půjčoval desky ( DJs si desky prostě nepůjčují), zařídil aby mě JPA vzalo do bookingu a kdoví co ještě..

Dříve než jsme se Chrisem poznali, jsem spolupracovala s Pavlem Tesařem /Mersey, Kirem Tomoski/JPA, Martinem Kučerou/ United Music, Danem Waltestainem/ Roxy a mnoho dalšími, kteří mi dali spoustu příležitostí zahrát si na výborných akcích.

Co si myslíš o výsledcích v Dance Music Awards a máš pocit, že letos konečně mohly tyto ceny býtvíce smysluplné?
Dance Awards určitě smysluplné jsou, ale to ať posoudí hlasující, promotéři a DJs, kterých se to týká nebo které to oslovuje. Určitě by mě to potěšilo umístit se v téhle soutěži, ale když to porovnám s účastí na párty, pořád je to spíše okrajovější záležitost. Chtělo by to zapojit více cluberů ať už podpůrnými akcemi nebo třeba rozšířením kategorií nej DJs jednotlivých stylů.

Děkuji Ti za rozhovor a držím palce tento víkend ve Francii.

Stáhni poslední set Elite z Itálie

www.myspace.com/deejayelite  

10 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

06. 05. 2007 | 14:09:24
+0 | -0

Mitch

To se ti moc nepovedlo, co?)))))))))

Az se zase budes povysovat na nekoho, na koho nemas, zkus sundat prst ze znaku " ) " i bez toho pusobis smesne. Nehrajes nahodou taky, ze bych si te prisel poslechnout?
Zůza
05. 05. 2007 | 13:01:27
+0 | -0

a co třeba Dj Neo

Co třeba Neoo? Kdo z našich dju se může pochlubit nebo aspoň přiblížit ůspěchům Nea? Ale jo, Chris je taky dobrej:)
krysa
30. 04. 2007 | 11:48:44
+0 | -0
Tak to mohu potvrdit, my jsme s Breeze jeste ta stará garda, která chodila do Karlových lázní na Chrisův Sonic Joy, kdyz zacínal :) jooo to byly casy..
breeze
30. 04. 2007 | 11:39:45
+0 | -0
Jednoznačně se přidávám k názoru, že Chris je opravdu nejlepší český DJ. Jsem už taky tak trochu starší clubberka :) a tudíž leccos pamatuju a v mých očích jeho prostě nikdo na naší scéně nepředčí...a hlavně on je ten typ, kterého Djská sláva nezměnila a zůstal svůj...a to se cení!

29. 04. 2007 | 23:46:57
+0 | -0
A lidi, Chris Sadler je opravdu nejlepší český DJ... když ne, tak kdo je dle vašeho názoru lepší???!!!!

29. 04. 2007 | 23:45:21
+0 | -0
Esterka si opravdu zažila své, na scénu se probojovala vlastními silami, můžu to jen potvrdit, známe se totiž s Ester už delší dobu a já osobně slyšela ty fiktivní teorie o tom, jak se dostala na výslunní. Tyto teorie s oblibou pronášel jeden nejmenovaný člověk z Fabricu, který si nyní hraje na velkého pana provozního a DJe, ale všechno to jsou jen závistivý kecy hrozně závistivých lidí....
Rob
29. 04. 2007 | 13:15:50
+0 | -0
Zajimavy clanEk..jEn sE pozastaVim u ty biTky v HK v jednOm "studentskem klubu"..:..sjEl sem uz hODne mejdanu.festivalu.klubU etc.etc...alE vidEt jak SadlOsh odHodi sluchatka da tY totalNe miMO opiLy kRaviccE ramEno tAk to sEm fakT cumEL, vlAstnE celEj kLub..::...inAk sEehr guUT sEt z iTAly.::.makE pEAcz..
Bibi
27. 04. 2007 | 20:28:26
+0 | -0

Chris je nej

Jasně souhlasím s Adélou!!! Jaké promo heeeej(Mitch), co to je za kecy? Tohle přeci vůbec není potřeba, inteligentní lidi to pochopí, ty méně inteligentnější ať se s tím poperou jak chtěj(lépe ať to raději vůbec nekomentujou). Chris je nejlepší DJ v ČR to je jasné už dávno. Že bude doma pochvala? Myslím, že Elite je chválená doma pořád, ale za úplně jiné věci :o) no ne? Set z Itálie velmi vydařený, jsi prostě jednička, příště jedu s tebou Brigitt ;o)
Adéla
27. 04. 2007 | 19:11:34
+0 | -0
Pro mě je Chris taky nejlepší dj, kdo z našich djů se tak dlouho drží na špici? Kdo má nejdýl fungující residentni party? Kdo nemění styl a hraje to co má rad a ne to co si doba žádá? Za tohle všechno je pro mě Chris No1!!! Už spoustu let.. Zatím ho nikdo nepředčil.
Mitch
27. 04. 2007 | 12:04:24
+1 | -0
Chris a nejlepsi cesky dj??? :)))))))))))

Dobry promo, doma bude pochvala.............
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika