Ninja Tune v Radosti FX

Ninja Tune v Radosti FX

20. 05. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Solid Steel je residentní večer kultovního labelu Ninja tune, který již více, než 2 roky probíhá v pražském klubu Radost FX. Po jeho únorovém vydání, kdy se zde střetli djové Food a Bonobo je tady další opravdová lahůdka.

Své umění nám za gramofony předvede dvojice, která přivedla na svět projekt světového jména – The Herbaliser. Jake Wherry a Ollie Teeba aka The Herbaliser Dj set, to je tahák pátečního ninjovského večera. Společně s nimi se můžete těšit také na dvojici residentů Dje Ghonzalese a Tuca.

The Herbaliser
Nestává se každý den, že byste narazili na takové duo jako je Jake Wherry a Ollie Teeba. Už spolu pracují přes deset let, nejenže se neustále zlepšují a daří se jim, ale především excelují v konkurenčním světě hip hop produkce i mimo něj. Jake Wherry vyrostl na jihozápadě Londýna. Jeho dětství a teenagerovská léta provázela pořádná dávka jazzu a Jamese Browna. Úplně přirozeně se pak našel v zajetém, přesto vzácném old school hip hopu, hrál na kytaru a basu v mnoha jazzových, funkových a rockových skupinách. Ollie Teeba se mezitím striktně věnoval hip hopu. S djingem začal ve svých 15, přes rok hrál mimo Londýn, a mezitím sbíral tenisky.

Přestože oba navzájem znali svou reputaci už od šesté třídy na střední škole, až o několik let později se sešli v Jakeově nyní už legendárním studiu „Traintrax“, aby společne rozjeli svou kariéru. Okamžitě spolu začali výborně vycházet a pracovat na svých vlastních věcech, s využitím zkušeností klíčových lidí jako DJ Malachi, Kaidi Tatham (Bugz In The Attic) a Ralph Lamb (Easy Access Orchestra) Wherry hrál ve školních kapelách s DJ Foodem a ten když slyšel první demo Herbaliserů, neváhal je představit labelu Ninja Tune, a to akorát v pravý čas.

Jejich první album, klasika „Remedies“ vyšlo v říjnu 1995, deska, která mohla vyjít opravdu jen z UK. Na další album z roku 1997 „Blow Your Headphones“ přidali více vokálů, konkrétně představili světu (mimo Undergroud scénu New Yorku) talenty „What What“ (nyní Jean Grae).



Postupně dávají dohromady, až sedmičlennou kapelu a vyrážejí společně na turné po nejlepších evropských festivalech. V roce 1999 pak vychází album „Very Mercenary“ s hosty jako Bahamadia, Blade a Roots Manuva. Následuje „Something Wicked This Way Dones 2002), které je mistrovským dílem na pomezí dark psych funku. Herbaliser stojí na vrcholu, desky se v UK a v celé Evropě výborně prodávají a kapela se tak stává headlinerem mnoha velkých letních festivalů a eventů. V minulém roce vychází mixovaná kompilace „Solid Steel Herbal Mix“, který je skvělým důkazem jejich djského apetitu. Kromě práce na albech a dingu Herbaliser složili hudbu i pro film „Snach“ (Guy Ritchie), ale i pro Motorolu nebo hru „Tony Hawks Underground“ (Playstation).

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Jake Wherry & Ollie Teeba (UK) Ghonzales, Tuco
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika