Tanec pro tanec v Praze

Tanec pro tanec v Praze

23. 05. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
24. a 25. května 2007 roztančí ulice Prahy nový festival Tanec pro tanec. Tančit se bude na šesti frekventovaných místech v centru hlavního města tak, aby bylo prakticky nemožné tanec minout. Pořadatelé se totiž řídí heslem „Vy nepřijdete za tancem, tanec přijde za Vámi“.
tanec pro tanecCílem projektu Tanec pro tanec je představit a přiblížit současný tanec lidem, kteří by na něj do divadla nepřišli, protože o jeho existenci ani nevědí. Obyvatelé Prahy tak budou mít nevšední možnost setkat se s různými podobami moderního tance na svých cestách do zaměstnání či do školy přímo v ulicích.

Tančit se bude na Národní třídě, Náměstí republiky, na Náměstí Jana Palacha před Rudolfinem, na Klárově a ve vestibulech zastávek metra Muzeum a Vyšehrad. Choreografie na každém místě se přitom budou opírat o jedno nosné téma a měly by se snažit využít nejen Prahy, ale i konkrétního místa, pro které vznikly. Umělci budou pracovat s jedinečným prostředím Prahy jako s hlavním inspiračním zdrojem umělecké tvorby.

I když ve světě jsou podobné festivaly běžné, v českých podmínkách je projekt Tanec pro tanec poměrně unikátní. Jeho organizátorkami jsou dvě mladé studentky AMU, které chtějí tancem nejen oživit ulice Prahy, ale i vytvořit platformu, kde by mohli mladí profesionální tvůrci veřejně prezentovat svou práci. Protože je festival zaměřený především na studenty a čerstvé absolventy AMU, získal projekt záštitu rektora AMU doc. Iva Mathé.

Mezi tanečníky, kteří se představí na jednotlivých scénách tak budou jak dosud méně známí a začínající umělci, tak například Jaro Viňarský či uskupení VerTe Dance , laureáti posledních dvou ročníků Ceny Sazky za objev v tanci, nejprestižnějšího ocenění na poli moderního tance v České Republice.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika