Mario Ranieri: Hudební ankety jsou to nesmysl

Mario Ranieri: Hudební ankety jsou to nesmysl

28. 05. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
V dnešní nabídce tu máme povídání s Mariem Ranierim, který se už brzy představí moravskéu publiku na Apokalypse Water Gate, kdy na otázku co si připraví na toto vystoupení odpovídá: Nemá smysl to rozepisovat - zkrátka ode mě můžete očekávat hard techno.
Ahoj Mario, jaký nejlepší zážitek tě potkal za celou tvou dráhu DJe a producenta? A nejhorší?
Když jsem poprvé hrál v Bulharsku, tak to bylo úplně úžasné. Publikum bylo hrozně vděčné, lidé mě skvěle přijali a výborně se bavili. Super atmosféra byla také ve Venezuele, temperament Jižní Ameriky se nedá popsat.:) Na špatné zkušenosti nikdy moc nemyslím, když už se něco nepříjemného stane, chci to rychle zapomenout a vymazat ze svého života.

Je někdo, kdo nějakým významným způsobem ovlivnil tvůj život, nebo tvou kariéru? Někdo, kdo ti třeba pomohl, nebo díky komu jsi něčeho dosáhl?
Nevzpomínám si, že by mi někdy někdo nějak výrazným způsobem pomohl. Na taneční scéně vládne docela velký konkurenční boj, takže s nějakou pomocí se nedá moc počítat. Ale na počátku mé kariéry jsem byl sám, nikoho jsem moc neznal, ale dnes mám spoustu přátel, známých a skvělých kolegů.

mario ranieri

Co pro tvůj život znamená hudba? Bylo povolání DJe vždy tím, co jsi chtěl dělat? Nebo jsi měl nějaký dětský sen o své budoucí práci?
Když jsem byl malý, chtěl jsem dělat kreslené filmy. Později mě ale hodně začaly zajímat počítače, to jsem zase chtěl být programátor počítačových her. U počítačů jsem nějakou dobu zůstal a dokonce dodnes dělám web design. Ale fakt je ten, že mě vždy hodně zajímala hudba, chtěl jsem se jí nějak naplno věnovat - splnil jsem si tedy svůj dávný sen, dělám DJe a producenta.:)

Určitě hodně cestuješ a jsi hodně vytížený… Jak ale trávíš svůj volný čas, máš nějaké koníčky, kterým se věnuješ?
Už dva roky si stavíme s přítelkyní dům. Měl by být hotový toto léto, takže se budeme stěhovat. Stavba je tedy už nějaký čas mým koníčkem, trávím tím veškerý volný čas, v podstatě každý druhý den. Jinak mě taky moc baví filmy, mám jich doma více než 1400. Rád taky chodím do kina, nebo se bavit s přáteli. Pokud o víkendu zrovna nikde nehraju, jdeme vždy někam na party – rozhodně ale ne na techno :o)

mario ranieri

Vystupuješ každý víkend na akcích a v klubech po celém světě, před velkým publikem. Říká ti ale něco ještě v současné době „tréma“?
Teď už to není tak zlé jako dřív. Ale i mně se tréma někdy vrátí, třeba když mám hrát v zemi, kde jsem nikdy před tím nevystupoval, nebo když dopředu vím, že jsou na akci nějaké problémy se zvukem, nejedou třeba odposlechy…to bývá nejhorší.

Co od tebe můžeme na Apokalypse očekávat, jak by jsi krátce vystihl to, co od tebe na této party uslyšíme?
Nemá smysl to déle rozepisovat – zkrátka ode mě můžete očekávat hard techno :o)
 
Co vlastně říkáš na ankety elektronické hudby, na volby nejlepších DJů Jsi spíše zastáncem, nebo odpůrcem těchto soutěží?
Jsou to nesmysly. Prostě nejde určit jeden „nejlepší DJ světa“, protože v návaznosti na různorodost stylů a směrů taneční hudby má každý člověk úplně jinou představu o tom, kdo je „nejlepší“. Různé DJ soutěže a podobné nesmysly jsou z mého pohledu úplně zbytečné. Jedné takové soutěže jsem se na začátku své kariéry zúčastnil a skončil jsem poslední, a to asi jen proto, že jsem hrál underground music a ti ostatní zkrátka komerční věci. Ankety jsou taky o ničem, vždy v nich hraje velkou roli reklama pořádajícího labelu nebo agentury a jejich zaměření na kluby, DJe i akce. Takové ankety prostě nejsou a asi ani nebudou objektivní a spravedlivé.

A poslední otázka – zkus několika slovy krátce definovat sám sebe.
Důsledný, spořádaný, upřímný, objektivní, milující hudbu, poctivý, klidný ale zároveň někdy i impulzivní a pak samozřejmě (to mi dělá často problémy u ostatních lidí) velký perfekcionista!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA WATER GATE

Pátek 22. 6. 2007
Vstup: 349/449 kČ
Vystupují:
Monika Kruse (de), Weichentechnikk, Christian Fisher vs DJ Murphy, Ian Void, Mario Ranieri, Cmeen, Scorn, Jerry, Misa Salacova, Orbith, Dan Cooley, Loutka, Roman Rai, Axiom, Airto
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
KranG
08. 07. 2007 | 18:11:07
+0 | -0
Nejlepsi DJ......

SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika