16 mm živě na Bukanýru

16 mm živě na Bukanýru

01. 07. 2007  |  Autor: Little_Lo  |  Komentáře (0)
Jestliže rádi chodíte za zábavou a máte v oblibě houseboaty, jistě jste již zavítali na Houseboat u Bukanýra. Kdo ne, měl by tuto neúčast přehodnotit. Celá posádka totiž, kromě tradičních tancovaček, přichystala pro své hosty filmovou podívanou. Přijďte se každé úterý nalodit na jiné promítání! A proč právě jiné?...

Promítání na Bukanýru je v podstatě unikum, jak sama posádka zdůrazňuje na svých webových stránkách. Promítají totiž 16 mm film, který běžně nikde nespatříte, už jenom z důvodu, že promítací zařízení jsou poněkud zastaralá.

A abychom to neměli tak jednoduché, máme dokonce na výběr ze tří filmů. Pokud nás tedy jedna z upoutávek nadchne, máme možnost hlasovat pro daný film a zvýšíme tak pravděpodobnost, že snímek večer shlédneme.

Takže co se bude promítat?

Paprsky ing Garina / RUS 1965/tit.
Ruský fantastický až kultovní film o mocných lidech, kteří chtějí získat dokonalou zbraň, ovládnout svou zemi a pak celý svět, v podobě paprsků geniálního inženýra, tedy stejný rank jako český Krakatit. Natočil režisér A.Gincburg, podle knihy dlouholetého předsedy svazu sovětských spisovatelů, A.N.Tolstého.

Zásah v pravou chvíli/1965/Anglie
Potrhlá crazykomedie o řeznickém pomocníkovi, který se vždy někam připlete a zvláště se mu to daří v lékařském prostředí…, což přivádí ostatní k šílenství a úprku.
Zdařilý černobílý snímek, který byl po Evropě snad v každém kině!!

Nová strašidla /It./ r.M.Monicelli
Povídkový komediální příběh z Říma 80.let, kde autor hledá mezi běžnými denními situacemi a lidmi paralely ke středověkým strašidlům.
Hrají: Tongazzi, Gassman, Mutti, a další

Samotné hlasování probíhá jednoduše. Stačí zaslat e-mail na adresu lukas@bukanyr.cz a do předmětu se uvede název filmu. Hlasování končí zítra, tedy 3.7.2007, ve 12 hodin.

Historicky laděná promítaná začíná zítra ve 21:30 hodin a neplatí se na ní žádné vstupné.
Pojďme si tedy vyzkoušet jaká byla kultura kinematografie v dobách, kdy kromě televizoru byla součástí každé domácnosti promítačka a kupa celuloidových pásků.

www.bukanyr.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika