Ozvěny MFF Karlovy Vary

Ozvěny MFF Karlovy Vary

04. 07. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Pokud jste nestihli nebo se nemohli dostat do Karlových Varů na filmový festival, je tu pro Vás náhrada.Od soboty 7.7. až do středy 18.7. uvádějí pražská kina Aero a Světozor ve spolupráci s programem Cinemax Oficiální ozvěny 42. ročníku Mezinárodního Filmového Festivalu Karlovy Vary. Stejně jako v minulých letech, tak i letos je pro diváky v Praze připravena ochutnávka toho, co letošní festival ve Varech svým návštěvníkům nadělil.

Během dvanácti červencových dní se v kinech Aero a Světozor představí výběr z filmů z programu karlovarského festivalu. Tradiční Ozvěny se konají již osmým rokem. Díky spolupráci obou kin s karlovarským festivalem dostanou druhou šanci seznámit se s některou z filmových novinek v Praze všichni ti, kteří se na film přímo ve Varech nedostali.

V Praze se představí zástupci několika programových sekcí festivalu. Z Hlavní soutěže bude k vidění např. Dolina (režie Zoltán Kamondi, Maďarsko-Rumunsko 2007), Hezké sny (The Good Night, režie Jake Paltrow, USA-VB 2007), Náměstí Spasitele (Plac Zbawiciela | Savior's Square, režie Krzysztof Krauze, Joanna Kos-Krauze, Polsko 2006) či Šťastné míle | Lucky Miles (Michael James Rolland, Austrálie 2007).

Ze soutěžní sekce Dokumentárních filmů Ozvěny zopakují filmy Moje drahá republika (Meine liebe Republik, režie Elisabeth Scharang, Rakousko 2007), Problém s komáry a jiné příběhy (Problemat s komarite i drugi istorii, režie Andrey Paounov, Bulharsko 2007) a český film Půjdu, kam chci (režie Olga Špátová, Česká republika 2007).

Ozvěny Půlnočních projekcí uvedou ruské pokračování Noční hlídky Denní hlídka (Dněvnoj dozor, Timur Bekmambetov, Rusko 2006), americký film s českou kamerou Hostel II (režie Eli Roth, USA 2007) a pár „nestandardních“ filmů přicházejících z Asie: Psanci (Exiled, režie Johnnie To, Hongkong-Čína 2006) a Mutant (Gue-mool, režie Bong Joon-ho, Korejská republika 2006).

Ze sekce Otevřené oči vybíráme například minimalistický podařený film Roy Andersona Ty, který žiješ (Du levande | You, the Living, režie Roy Anderson, Švédsko-Německo-Francie-Dánsko-Norsko 2007).

Na Ozvěnách je zastoupená i sekce Horizonty, která pravidelně představuje filmy, které si velmi dobře vedly na některém z nedávných světových festivalů. K vidění bude WARHOLka (Factory Girl, režie George Hickenlooper, USA 2006), Fay Grim (režie Hal Hartley, USA-Německo-Francie 2006), Idlewild (režie Bryan Barber, USA 2006), Lady Chatterley (režie Pascale Ferran, Francie-Belgie 2006), Penelope (režie Mark Palansky, USA 2006) a Venuše (Venus, režie Roger Michell, VB 2006).

Ze sekce Nový Hollywood (sekce mapuje filmy nového nebo také postklasického Hollywoodu - období od konce 60. do počátku 80. let.) uvedeme Badlands (režie Terrence Malik, USA 1973), Poslední filmové představení (The Last Picture Show, režie Peter Bogdanovich, USA 1971) a Špinavé ulice (Mean Streets, režie Martin Scorsese, USA 1973)

www.kinosvetozor.cz

www.kinoaero.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika