60 minut Snopp Dogga v Sazka Aréně

60 minut Snopp Dogga v Sazka Aréně

16. 07. 2007  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (1)
Středeční večer 11.7. patřil dlouho očekávanému příjezdu jedné z nejvýraznějších osobností americké hip-hopové legendy Snoop Dogga. Během svého evropského turné vystoupil poprvé v České Republice. Představil zde výběr největších hitů z jeho celoživotní diskografie.
V devět hodin, před hlavní hvězdou večera, začali rozehřívat Sazka Arénu coby předskokani pražští PSH. Na skladbu „Parket“ se přidal James „hlava plná barbiturátů“ Cole (Supercroo, Dixxx) a na starou dobrou „Prahu“ LA4 (tento rok jste mohli zaregistrovat jeho debutovou desku Panoptikum). PSH měli svůj parket pro sebe na půl hodiny a další půl hodinu se čekalo na hlavní program večera.

psh

Hladové publikum po Snoop Doggovi se vzbouřilo kolem desáté, když nastoupil Snoopův doprovod (Kurupt, Tha Dogg Pound, Katt Williams, Ray J, Warzone) na pódium ke svým živým nástrojům i gramcům, poté nastoupil Snoop Dogg a show mohla začít.

Úvod patřil výběru některých skladeb z čerstvě rozpáleného alba The Big Squeeze, které nahrál ve spolupráci s desetičlenným doprovodem, většina s nim vystoupila i na pražském koncertu. Další průběh vystoupení patřilo především Snoopově diskografii. Velkou odezvu publika měly známé skladby Drop It Like It's Hot nebo Beautiful, kterou složil dohromady s Pharrelem Williamsem, ten by se tu v naší republice také mohl objevit. V playlistu se objevily také skladby Candy, I wanna Fuck You s vysamplovaným hlasem Akona, z posledního studiového alba The Blue Carpet Treatment vydaného minulý rok.

snoop dogg

Rozhodně tedy nezklamal výběrem tracků, vybraných z jeho celoživotní diskografie. Dokázal si své publikum získat, zvednout jejich ruce nad hlavu a odlepit od sedaček sedící publikum. Zazněly i patnáct let staré tracky z prvního alba Doggystyle , které už se v rádiích dávno nehrají, ale na koncertech mají stále burcující účinky.

Konec koncertu měl až rockově-elektronický nádech, chvílemi mi připomínal hudbu francouzských M83. Živé nástroje mají v hip-hopu velký obdiv a to se potvrdilo i na tomto koncertu. I samotný hip-hop má u nás stále stoupající oblibu, svědčí o tom vznik několika dalších hip-hopových festivalů a koncertů. Celá show trvala něco málo přes šedesát minut a od samého začátku až po konec byl nabitý energií. Koncert proběhl bez jakýchkoliv problémů, publikum bylo jen trochu zklamané z toho, že nebyly žádné přídavky. I když Snoop je jako muzikant už legenda, jeho hudba se vyvíjí s dobou a má stále co říci. Já osobně jsem byl poprvé v Sazka Aréně, takže co se týče zvuku, jeho hlasitosti, světel, atmosféry a celkového dojmu jsem byl velmi nadšený.


Snoop Dogg: Vlastním jménem Cordozar Calvin Broadus se narodil v roce 1971 v Los Angeles . Jeho matka mu v dětství začala říkat snoopy, protože rád kreslil karikatury Snoopyho ze seriálu Peanuts. Jeho kariéra začala vydáním debutové desky Doggystyle v roce 1993, kterého se prodalo přes 6 milionu kopií. Od vydání tohoto debutu začíná jeho bohatá kariéra. Déle vydává alba The Doggfather, Da Game Is ti Be Sold Not to Be Told, No limit Top Dogg, The meal. A v roce 2002 zakládá svůj vlastní label Doggystyle/Geffen Records. Od té doby vydal na svém labelu tři studiové desky Paid Tha Cost To be Da Boss, Rhythm & Gangsta The Masterpiece a The Blue Carpet Treatment. Další deska se připravuje a bude mít název Ego Trippin. Za svou kariéru prodal na 19 miliónů alb. Tento raper, muzikant, režisér, producent, herec atd. se konečně poprvé ukázal v Praze, tohohle člověka, tuto hudbu, tento rap jsme tu v Praze potřebovali.
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: SNOOP DOGG

Středa 11. 7. 2007
Vystupují:
Snoop Dogg
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

07. 01. 2008 | 14:16:39
+0 | -0

slovenija

snop doggy dogg

SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika