Začíná RedBull Music Academy

Začíná RedBull Music Academy

01. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Máme před sebou další ročník hudebního workshopu Red Bull Music Academy a s ním i dobrou zprávu pro naše končiny! Po roční odmlce máme na RBMA opět svého zástupce!

Letošním účastníkem RBMA 2007 je talentovaný mladý producent z Pardubic, který bude reprezentovat Českou a zároveň Slovenskou republiku - tam letos bohužel neměl nikdo z přihlášených dostatečné štěstí. Denius tak rozšíří řady 60 participantů z celého světa na workshopu v Torontu.

Zástupce Východních Čech, DJ a producent Denis Kosař aka Denius, propadl kouzlu elektronické hudby někdy v roce 1998. Několik jeho tracků se objevilo na českých kompilacích Back in my Mind I & II a CD vydaných jako příloha časopisů Xmag, Bassline a Filter.

denius

Britský časopis Knowledge před časem vyhlásil soutěž pro neznámé producenty, kam chtěl Denius poslat pár svých tracků. Nakonec poslal jen „Not Belong Here“ a jako odpověď přišel radostný email, že soutěž vyhrál. Kromě tracku se v Knowledge objevil i jeho profil a tak se dostal Denius do podvědomí i v zahraničí. S trackem „Girl with the Glass“ zvítězil v roce 2006 v producentské soutěži „Na vinyl“ pořádané jako součást akce Vibrations. Atmosférický drum’n’bassový track poté vyšel u německého mp3 labelu Santorin 2000. Momentálně rotuje několik jeho skladeb i na Radiu 1, nejoblíbenější z nich je „Make the feathers fly“ s MC Vaantem. Podle vlastních slov se na RBMA dostal na čtvrtý pokus ( = zaslanou přihlášku) a kromě jiného se těší na inspirující stylovou a kulturní různorodost.

Diskografie
- lety mimo - obrazovka (denius rmx) (Bassline mag CD, march 2002)
- denius - babí léto (Xmag cd, december 2002)
- denius - fallen angel (Xmag cd, december 2003)
- denius - it's frolic (Bassline mag CD, April 2004)
- denius feat. mc vaant - make the feathers fly (back in my mind CD Sampler, January 2005)
- denius - not belong here (knowledge magazine 55)
- denius - like in a movie (Filter magazin Cd, February 55)

Více informací o jeho osobě i tvorbě nalezente na stránkách:
http://myspace.com/deniusmusic  
http://denius.mp3records.cz  

Red Bull Music Acdemy nabízí unikátní příležitost výměny, objevování a spojování hudebních talentů libovolného věku a stylu. Akademie je místem, kde se každoročně potkává 60 talentovaných musicmakerů, producentů, Djů, hudebníků, zpěváků.

Předchozí ročníky Akademie navštívily Berlín, Dublin, New York, Londýn, Sao Paulo, Kapské Město, Řím a Melbourne. Letos zakotví v Torontu, jedním z největších a nejkosmopolitnějších měst Severní Ameriky přitisknutém na břehu jezera Ontario. Kanada je zemí s nejvyšším počtem obyvatel, kteří mluví cizím jazykem, ale hudba je pro všechny společná. Daří se hiphopu, ale i tradičnímu torontskému jazzu. Svoje drápky tady zasekl i deep house a (minimal) techno, z menších barů zaznívají dozvuky dubu, electro-rapu nebo indie rocku.

Jednotlivé bloky v Torontu se liší svojí kulturou, architekturou, sem tam jsou zabarveny parkem, nebo zalesněnou roklí. Nezávislé galerie a obchody s deskami najdeme na západ od Chinatownu, blýskající se kluby v zapadlých uličkách Little Italy. Mathew Jonson, Black Uhuru, Gino Soccio, Oscar Peterson, D.F.A. 1979, je opravdu co odkrývat.
 

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika