Závěrečná zpráva Hip Hop Jamu

Závěrečná zpráva Hip Hop Jamu

08. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Premiérový ročník dvoudenního t-music Hip Hop Jam urban culture open air festivalu 2007 je čerstvě za námi. Přinášíme rekapitulaci očima pořadatele 360 Production.
První ročník HHJ byl úspěšný a splnil naše očekávání. Letos byl poprvé prolomen monopol hip hop festivalů v Čechách, konečně měl fanoušek hip hopu na výběr a promoteři museli bojovat o jejich přízeň. Nic nás však neodradilo od jasného cíle uspořádat zbrusu nový urban culture festival. Od počátku jsme věřili, že domácí fanoušek hip hopu ocení premiérové představení hadlinerů světového formátu, výběr těch nejlepších lokálních kapel a velmi bohatý denní program, který neměl v dějinách festivalů u nás obdoby. Bezprostřední reakce všech účinkujících a návštěvníků samotného festivalu jsou velmi pozitivní a to nás utvrzuje v tom, že se nám první ročník HHJ festivalu opravdu vydařil. Započali jsme tradici a příští ročník bude ještě mocnější a propracovanější! Nyní se však vraťme k letošní premiéře.

Již ve čtvrtek po otevření stanového městečka se začali na letiště Hradčany u Mimoně sjíždět první stovky návštěvníků. V pátek ráno návštěvníci hromadně využívali kyvadlové dopravy a v odpoledních hodinách se již dali počítat na tisíce. V sobotu večer před hlavním hudebním programem areál hostil 6500 lidí. S tímto počtem jsme na první ročník festivalu spokojeni. Nepříznivá předpověď počasí na víkend se nakonec nevyplnila, nepršelo a přes den nás hřálo sluníčko. Denní teploty byly ideální, ale v noci docházelo k nepříjemnému ochlazení. Noční nízké teploty začátkem srpna zaskočily snad každého z nás.

Pátečnímu programu na hlavní t-music stagi dominovaly především koncerty Nironica, Indyho s Wichem, s kterými hrál i La4 a jako vždy top show slovenských Kontrafakt. Hřebem páteční noci byla neskutečně energická show Davida Bannera, který ukázal České republice, co je to crunk. Totálně tak svým premiérovým vystoupením ve střední Evropě rozsekal Hip Hop Jam 2007. Do ranních hodin pak pokračovaly párty sety předních domácích urban deejay´s v Sony Ericsson a Ecko párty zónách. Měli jsme radost, že zábava byla v plném proudu a nikomu se nechtělo skončit. Až neskutečná byla páteční noční show v t-music freestyle battle ringu. Jedním z nejoblíbenějších míst festivalu se stala taneční RBK Aréna, kde pod vedením Fidliho elita z celé Evropy předváděla až nadlidské výkony. Aréna praskala ve švech prakticky nonstop a z její atmosféry jsme měli pocit vzniku samostatného tanečního festivalu.

Sobotní den patřil především Game Zoně s našlápnutým doprovodným programem. Horsefeathers freestyle motocrossová exhibice dua Pilát a Kuchař přilákala dav fanoušků, kteří si počkali i na autogramiádu. Celé Game Zóně dominovala Snowboardová rampa, kde se konaly první letní snowboardové závody na opravdovém sněhu. Byli jsme opět nadšení atmosférou a výkony elitních českých jezdců, nakonec vyhrál Radim Hovad. Závody v Etnies skateparku si závodníci také velmi pochvalovali a sobotním vítězem se stal Martin Pek. Za zmínku stojí též Montana graffiti jam na 60 x 2,5 metrů velké zdi za účasti 15 nejlepších writerů z Prahy. Třešničkou na dortu denního programu byla šokující letecká akrobatická show v podání The Flying Bulls a unikátní Ladies Zone. V průběhu večera až do noci si fanoušci užívali vystoupení českých hvězd jako Pio Squad, Supercrooo nebo PSH a nad ránem pak hlavní stage patřičně uzavřel tolik očekávaný west cost gangsta The Game, který představil svou drsnou klasiku z alb Documentary a Doctor´s Advocate s monstrózností velikosti své hvězdy. The Game svým závěrečným songem It’s Okay (One Blood) rozpoutal jak na podiu, tak v publiku červené peklo. Párty zóny opět duněly do ranních hodin pod diktátem Black Starr a Platinum Soul DJ’s a barmani se nezastavili.

Festival proběhl bez zásadních organizačních a technických problémů. Jedinou nepříjemností byl výstup celní správy, která od čtvrtečního odpoledne znepříjemňovala příjezd návštěvníků tím, že důkladně prohledávala přijíždějící auta. 360 Production děkuje všem návštěvníkům za atmosféru, kterou vytvořili na t-music Hip Hop Jam urban culture open air festivalu 2007.

Věříme, že si návštěvníci premiérový t-music Hip Hop Jam festival maximálně užili a chceme jim poděkovat za jejich přízeň. Závěrem děkujeme všem partnerům, bez kterých by se nemohl takto rozsáhlý projekt realizovat – T-Mobile Czech Republic a.s., Sony Ericsson, RBK, Snickers, Red Bull a dalším. Doporučujeme pravidelně sledovat oficiální festivalový web www.hiphopjam.cz, kde budeme průběžně prezentovat videa, fotky, merchandising a aktuálně vás informovat.
 
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika